Skip to main content

A doua tură de discuţii pe cazul Sorina, CNA, nicio decizie

 
CNA
CNA

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat, din nou, cazul Sorina. Şi, din nou, membrii nu au reuşit să ajungă la o decizie.

Publicitate

Aceştia s-au împărţit între somaţii sau amenzi în bani, de maximum 15.000 de lei. Dar niciuna dintre propuneri nu a reuşit să atragă cel puţin şase voturi pentru a fi admisă.

Doi dintre membrii forului audiovizual, Dorina Rusu şi Radu Herjeu, au anunţat în şedinţa de astăzi că vor cere reanalizarea cazului. Cu alt cuvinte, în şedinţa următoare, se vor face noi propuneri de sancţionare, ce vor fi supuse la vot.

Gabriel Tufeanu, membru CNA, a fost singurul care a comentat decizia familiei Săcărin de a face plângere la DNA împotriva membrilor CNA:

„Putem să i dăm şi noi în judecată pe dânşii pentru denunţ calomnios. Ne spun să discutăm acest caz, dar noi l-am discutat. Ne spun să închidem nişte televiziuni. Eu nu ştiu cu ce avocaţi au discutat, dar nu poţi să închizi aşa o televiziune, pentru că scrie în lege. Este instigare la abuz în serviciu ce ne cer dânşii.”

Tot în şedinţa de astăzi, Monica Gubernat, preşedintele CNA, a spus că mai urmează o rundă de monitorizări, după ce familia Săcărin a reclamat că mai multe posturi TV nu le-au acordat drept la replică.

Cum s-au împărţit voturile:

La B1 TV au rămas în „cursă”, după şedinţa trecută, două propuneri, cele care au atras cele mai multe voturi: o amendă de 10.000 de lei şi o somaţie.

  • Pentru propunerea de 10.000 de lei au votat: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu.
  • Pentru Somaţie au votat: Monica Gubernat, Ramona Sorescu şi Nicolaie Bălaşa.

La Romania TV, pe lista scurtă au rămas o somaţie şi o amendă de 15.000 de lei.

  • Pentru sancţiunea de 15.000 de lei au votat: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu.
  • Pentru Somaţie au fost: Monica Gubernat, Ramona Sorescu şi Nicolaie Bălaşa

La Realitatea TV, pe lista scurtă au rămas o somaţie şi o amendă de 15.000 de lei.

  • Pentru 15.000 de lei au fost Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis.
  • Pentru Somaţie au fost: Ramona Sorescu, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Gabriel Bălaşa, Radu Herjeu.

La Antena 3, CNA nu a considerat că au fost încălcări.

În şedinţa publică de astăzi au participat Monica Gubernat, preşedinte, Dorina Rusu, Cristina Pocora, Alex Kocsis, Ramona Sorescu, Nicolaie Bălaşa, Gabriel Tufeanu şi Radu Herjeu.

Au lipsit Orsolya Borsos, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dan petrea dan petrea
    Vai dar unde e Radu Calin Cristea, fostul Pacalici de la Europa Libera de care fostii lui colegi nici nu vor să mai audă? De rusinea lui.
  • Livia Pila Livia Pila
    Iar a vorbit acest Vasile Roaita, acest Nikos Beloyanis al CNA, eroul martir Radu Herjeu. Mare agent al PSD.

Trimite un comentariu

sus