Skip to main content

Look Sport si Look Plus, „pe bucati" la Focus Sat: unele programe se vad, altele sunt blocate. De ce?

 
Look Sport si Look Plus, „pe bucati" la Focus Sat: unele programe se vad, altele sunt blocate. De ce?

PROGRAMELE LOOK, VANDUTE "LA BUCATA". Situatie deosebita pe reteaua Focus Sat, la canalele LookSport si Look Plus: Anumite programe ale posturilor de televiziune se vad. Altele nu.

Publicitate

Sunt ore cand pe ecran apare mesajul "Acest canal nu este disponibil pe reteaua DTH la care sunteti abonati. Va rugam sa va adresati operatorului pentru mai multe amanunte."

De ce sunt blocate anumite intervale orare?

Raspunsul vine din tipul de vanzare al canalelor LookSport si Look Plus.

Mai exact: distribuitorul Focus Sat plateste pentru cele doua canale, care au drepturi de difuzare pentru diverse competitii sportive. Daca Look Sport si Look Plus adauga si alte competitii (ceea ce s-a intamplat), pretul este cu totul altul.

Cum FocusSat si Clever nu au ajuns la un acord pentru competitiile adaugate in plus, pe timpul acestora programele Look nu se vad.

FocusSat si-a informat abonatii de situatie printr-un mesaj pe contul de Facebook. Il redam in continuare.

Mesajul spune ca LookSport si LookPlus se vad atunci cand difuzeaza meciurile Ligii I, Ligii Campionilor si Europa League.

In ultima perioada, Look a mai achiziţionat si drepturile pentru alte competitii:

  • La Liga
  • Ligue 1
  • mai multe turnee de tenis masculin
  • Formula 1
  • Meciurile de handbal din Liga Campionilor la masculin şi feminin, precum şi Campionatul Mondial feminin şi cel European masculin

Mesajul Focus Sat:

Stimati clienti,

Intrucat in ultima perioada unora dintre dumneavoastra li s-a afisat, pe canalele Looks Sport sau Look Plus, mesajul:

Acest canal nu este disponibil pe reteaua DTH la care sunteti abonati. Va rugam sa va adresati operatorului pentru mai multe amanunte.”

Va aducem la cunostinta ca acest mesaj este afisat de catre Clever Media Network - operatorul canalelor respective - si nu de catre Focus Sat.

In prezent, operatorul canalelor LookSport si LookPlus solicita costuri suplimentare pentru drepturile de retransmisie ale unor evenimente sportive extra care ies din sfera acordului comercial incheiat intre Focus Sat.

Din aceasta cauza, in timpul transmisiunilor acestor evenimente sportive extra, operatorul canalelor Look va intrerupe difuzarea acestora si va afisa un ecran cu mesajul in cauza.

Precizam ca Focus Sat pastreaza drepturile de retransmisie a tuturor evenimentelor sportive din cadrul Ligii I, Ligii Campionilor si Europa League.

Focus Sat este un operator de televiziune prin satelit - DTH. A fost parte a UPC. Dupa ce Liberty Global (actionarul UPC) a fost vandut catre Vodafone, FocusSat nu a intrat in tranzactie. La sfarsitul anului trecut, FocusSat a fost vandut de UPC companiei M7 Group.

Citeste si: Proprietarul UPC anunţă vânzarea operaţiunilor de televiziune prin satelit, inclusiv Focus Sat din România. Cine este cumpărătorul

Mesajul de pe contul Focus Sat:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Doru milogu Doru milogu
    Sa astepte 100 de ani sa primeasca bani de la mine.
  • Catalin Catalin
    Dupa ce ca sunt doua canale de sport vai mama lor , le mai si intrerup. Hai sa platim separat atunci,pt fiecare canal in parte. Primim televiziune cu portia.
  • pretiosu' pretiosu'
    Deci, nema mokka! Usor, usor se va ajunge la pachete de TV sport in functie de ce platesti! D-aia a ajuns unde a ajuns Telekomul.

Trimite un comentariu

sus