Skip to main content

VIDEO. Mihai Dobrovolschi, TOTUL despre Radio Guerrilla TV: "O să avem studio nou şi producţii pentru TV. Nu o să fie o retransmisie la nesfârşit din radio"

 
VIDEO. Mihai Dobrovolschi, TOTUL despre Radio Guerrilla TV: "O să avem studio nou şi producţii pentru TV. Nu o să fie o retransmisie la nesfârşit din radio"

VIDEO. Totul despre Radio Guerrilla TV, cu Mihai Dobrovolschi. Ce vom vedea pe viitorul post TV al celor de la Guerrilla? Ce NU vom vedea? Ce fel de televiziune va fi? Generalist? Muzical? De ce Radio Guerrilla TV şi nu Guerrilla TV?

Publicitate

Răspunsurile, în interviul telefonic de astăzi.

Câteva idei de la Mihai Dobrovolschi, la Interviul telefonic Paginademedia:

  • "O să avem un studio nou şi producţii speciale pentru televiziune: interviuri, vox pop-uri etc. Nu o să fie o oglindire sau o retransmisie a Radio Guerrilla, filmată cu nişte camere video. Vrem să face ceva mai complex decât atât."
  • "Ce o să merite declinat televizual o să luăm de pe Guerrilla, adică invitaţi importanţi sau discuţii interesante. Va avea momente, chiar în direct, dar în restul emisiunii va fi inserat conţinut strict pentru televiziune."
  • "Radioul are o aură de mister în jur, care lasă loc liber imaginaţiei. Dacă noi am pune nişte camere şi toată lumea ar putea să intre, cine ar mai crede că eu am 1.90 m şi sunt brunet?"
  • "Ce va fi diferit de alte televiziuni de nişă, este că noi vom avea conţinut mult mai mult decât strict muzica pe care o auzi la Guerrilla. O să fie şi muzica de la Guerrilla, clipurile şi live-urile trupelor care vor cânta la Guerrilla. Multe live-uri româneşti, Dj Session-uri şi multe producţii româneşti. Asta va fi fundaţia."
  • Evident, nişa va fi suprapusă demografic pe publicul Guerrila, adică 25-35 de ani foarte educat, foarte inteligent.

VIDEO. Mihai Dobrovolschi, TOTUL despre Radio Guerrilla TV, cu Petrişor Obae:

Interviul integral, cu Mihai Dobrovolschi

Petrişor Obae: De ce acum?

Mihai Dobrovolschi: „La Paginademedia.ro am anunţat acum patru ani că vrem să facem televiziune, iar acum s-au aliniat astrele. Acum ne permite, am reuşit să strângem nişte chiar financiar şi să facem asta din surse proprii asta, să nu trebuiască să depindem de altcineva. Acum simţim un momentum pentru asta şi pentru că acum a apărut oportunitatea.”

Petrişor Obae: Oportunitatea însemnând?

Mihai Dobrovolschi: „E un cumul de factori. Şi e o problemă de prioritizare, efectiv n-am avut timp să ne gândim la asta. Au fost o grămadă de probleme care au trecut peste noi, viaţa a fost agitată în ultimii ani de zile, nu a fost poate relaxare să ne gândi la aşa ceva până acum.”

Petrişor Obae: Numele va fi Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Va fi Radio Guerrilla TV.”

Petrişor Obae: De ce Radio Guerrilla TV şi nu Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Sunt mai multe motive. În primul rând, marca pe care o avem noi înregistrată la Osim este „Radio Guerrilla”. O să împrumute elemente, vizual vorbind, din radio. Va fi o atmosferă de radio, atunci cred că este o bună identitate vizuală.

Ce este „rozul” pentru Radio Guerrilla să fie „radioul” pentru Radio Guerrilla TV.”

Petrişor Obae: Ce vom vedea la Radio Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Nu pot să spun exact. Vreau să fie o surpriză, însă nu o să fie o oglindire sau o retransmisie a Guerrillei, filmată cu nişte camere video. Vrem să face ceva mai complex decât atât.

Ce o să merite declinat televizual o să luăm de pe Guerrilla, adică invitaţi importanţi sau discuţii interesante. Aceste lucruri vor fi produse pentru TV.”

Petrişor Obae: Adică nu o să vedem două-trei camere în studioul Radio Guerrilla?

Mihai Dobrovolschi: „Nu. Ar fi o tâmpenie, ar demitiza foarte mult radioul. Radioul are o aură de mister în jur, care lasă loc liber imaginaţiei. Dacă noi am pune nişte camere şi toată lumea ar putea să intre, cine ar mai crede că eu am 1.90 m şi sunt brunet? Ar demitiza. Este aceeaşi poveste cu video kill the radio star.

Nu. Nu o să facem o retransmisie la nesfârşit a unui studio de radio. O să avem un studio nou şi producţii speciale pentru televiziune: interviuri, vox pop-uri etc.

Avem în discuţie şi în proiect nişte forme de colaborare pe care nu vreau să le dezvălui acum, pentru că alţii au deja televiziunile făcute şi le-ar face foarte uşor.

O să avem nişte rubrici cu conţinut generat de privitori, practic se deschid foarte multe posibilităţi. Putem cumpăra producţii exterioare.

Ce poţi vedea pe altă televiziune, poţi vedea şi la noi. Ce va fi diferit de alte televiziuni de nişă, este că noi vom avea conţinut mult mai mult decât strict muzica pe care o auzi la Guerrilla.

O să fie şi muzica de la Guerrilla, clipurile şi live-urile trupelor care vor cânta la Guerrilla.

Multe live-uri româneşti, Dj Session-uri şi multe producţii româneşti. Asta va fi fundaţia.”

Petrişor Obae: Din ce nişă va face parte televiziune?

Mihai Dobrovolschi: „O să cerem voie ascultătorilor să reinvetăm şi aici nişte lucruri. Evident, nişa va fi suprapusă demografic pe publicul Guerrila, adică 25-35 foarte educat, foarte inteligent. Daţi-ne voie să facem un nou fel de televiziune, un amestec cu muzica de la Guerrilla, cu invitaţi, cu reportaje, poate cu surprize.”

Petrişor Obae: La CNA aţi spus că vor exista şi producţiile de la radio Guerrilla: „Guerrila de dimineaţă” sau „Asta la revista presei, nene”

Mihai Dobrovolschi: „Nici în cazul lor nu va fi o retransmisie.”

Petrişor Obae: Adică vei munci de două ori, de dimineaţă?

Mihai Dobrovolschi:Nu, faptul că aşa se va chema slotul de dimineaţa este din raţiuni de marketing. Să uneşti şi să promovezi brandu-ul şi pe TV este eficace din punct de vedere marketing. Emisiunea de pe TV nu va fi o oglindire a emisiunii de pe radio. Va avea momente, chiar în direct, dar în restul emisiunii va fi inserat conţinut strict pentru televiziune.”

Petrişor Obae: Asta înceamnă că se va ocupa altcineva de matinalul de pe TV?

Mihai Dobrovolschi: „Da. Va trebui un foarte bun dirijor, un regizor de emisie. Apoi, vor fi materiale produse care vor intra. Nu trebuie să existe neapărat un host.

Nu va fi un studio şi un matinal TV clasic. Va fi un mix de conţinut de televiziune.”

Petrişor Obae: Cine se va ocupa de postul de televiziune ca realizatori?

Mihai Dobrovolschi: „Nu o să îţi spun lucrul acesta încă. O să avem şi angajaţi extra-Guerrilla.”

Petrişor Obae: Cum îi veţi aduce pe TV pe oamenii care sunt obişnuiţi să asculte radio, decât să dea drumul la TV?

Mihai Dobrovolschi: „Ideea nu va fi să luăm oameni de la radio şi să îi ducem pe TV. Ar fi o canibalizare pentru noi.

Ne-am câştigat dreptul, cred, să fim cel puţin pioneri şi totdeauna antemergători pe conţinut, nu facil, nu pentru toată lumea, nu pentru oamenii care gândesc în rezoluţii foarte simple. Avem tot timpul conţinut.

Ideea este ca noi să declinăm tot conţinutul acesta în cât mai multe medii posibile.

Omul care ascultă Guerrilla dimineaţa va muta pe TV să asculte TV, nu cred că este nici o discuţie, nici o posibilitatea, nici o miză. Obiceiurile lui de ascultare a radioului şi TV-ului nu le schimbi aşa uşor. Va rămâne în maşină şi va asculta radio-ul, dar după amiaza sau seara, când poate pe TV vom avea nişte rememberuri cu momentele faine de pe radio, o să prefere să asculte emisiunea.

Conţinutul Guerrilla trebuie să fie accesibil în foarte multe medii.”

Petrişor Obae: Până la lansare, adică undeva în decembrie-ianuarie, vom vedea Guerrilla pe toate reţelele?

Mihai Dobrovolschi: „Aici rămâne de discutat pentru că întâi îţi iei licenţa, adică ce am făcut noi azi, iar apoi începi discţiile cu cabliştii. Noi am avut nişte discuţii, nişte acorduri formale şi noi o să vrem să fim pe toate reţelele de cablu.”

Petrişor Obae: Liber la retransmisie sau contra cost?

Mihai Dobrovolschi: „Nu aş putea să îţi zic încă. Trebuie să testăm întâi piaţa.”

Petrişor Obae: În grilele cabliştilor posturile sunt împărţite în mai multe categorii, la ce capitol va fi Radio Guerrilla TV?

Mihai Dobrovolschi: „Probabil că iniţial va fi băgat în zona posturilor muzicale, nu văd unde ar putea fi încadrat altfel.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Robert Robert
    PPfffff....voi cei din capitala cred ca sunteti penibili pentru cei din provincie care fac astfel de lucruri de ani de zile. Nu faceti nimic interesant, nou, doar copiati, ce va tot pozitionati ca ”unici”...?! La asa stire era de ajuns un comunicat de presa. Va laudati cam mult si munca e pe langa subiect.
  • spune NU cenzurii spune NU cenzurii
    @Pentru Conformitate
    Ceea ce spui suna a prejudecata. Gramatica se preda in clasa a patra si Romania este plina de oameni care scriu corect. De ce trebuie sa fie banuiti ca lucreaza la televiziuni/radiouri, de parca televiziunile sunt pline de somitati.
  • Adi Adi
    Cu ocazia asta am aflat că mai există Dobrovolschi. Radio Guerilla asta nu se desființase? Parcă faliment sau ceva de genul.
  • mile mile
    nonima , televiziunea atrage publicitate mult peste internet
  • Nonima Nonima
    Cel mai probabil publicul pe care vreti voi sa-l abordati, sunt oameni care nu se uita la televizor si prefera sa se uite pe youtube. Televiziunea e moarta si, aparent, radio guerilla se duce dupa ea.
  • Pentru Conformitate Pentru Conformitate
    "Mihai" esti surprinzator de corect gramatical pentru vocabularul extrem de sarac utilizat aici, de aceea cred ca esti doar rau intentionat. Apropo, la ce radio lucrezi? :))
  • johhny bravo johhny bravo
    Interviuri si voxuri? Si pentru asta e nevoie de tv?
  • Cris Cris
    Si nu stiu,prin ce"minune",vor intra in lista must-carry,si ca restul de *** radio -televiziuni,vor umple grilele operatorilor de cablu,cu alta porcarie.Nici macar nu ii ascult,dar,sa ii si vad....Dar gusturile nu se discuta..te pui cu Pancho Villa si razboiul de Guerilla?
  • spune NU cenzurii spune NU cenzurii
    Publicul lor este 25-35, foarte educat, foarte inteligent. Un lucru e sigur : nu-i da modestia afara din casa. Ultima data cand am auzit de Dobrovolschi, promova lansarea televiziunii Diva Universal si spunea ca stie ce vor femeile. Nu a spus ce, a spus doar ca stie el.
  • Mihai Mihai
    "nișa va fi suprapusă demografic pe publicul Guerrila, adică 25-35 foarte educat, foarte inteligent." Probabil era asa cand era anti-PSD. Acum, cand este doar o Gourna a PSD-ului, publicul lor este slab educat, slab inteligent si usor de manipulat. Toti ascultatorii adevarati au fugit catre radio-uri anti-PSD. @Pentru Conformitate: nu te obosi sa imi comentez, stiu ca pentru tine cei care spun adevarul despre ce a ajuns Guerrilla aka Guarna PSD sunt platiti de Soros sau din statul paralel, sau ONG-uri, sau orice...

Trimite un comentariu

sus