Skip to main content

Acum fix şase ani, Guerrilla rămânea fără emisie. Binili a învins, licenţele s-au întors la echipa lui Dobro şi Mihaiu, dar a durat

 
Acum fix şase ani, Guerrilla rămânea fără emisie. Binili a învins, licenţele s-au întors la echipa lui Dobro şi Mihaiu, dar a durat

Un fel de comemorare. Acum şase ani, pe 23 septembire 2013, tot într-o zi de luni, Radio Guerrilla îşi oprea emisia în FM. Cele 24 de licenţe ale Guerrilla (23 terestre şi una prin satelit) fuseseră retrase de Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Publicitate

De ce? Proprietarul de atunci al radioului, Realitatea Media (aflată şi atunci în insolvenţă), a încercat să vândă la licitaţie frecvenţele Guerrilla, lucru interzis de Legea Audiovizualului. Prin urmare, membrii au decis, prin vot, retragerea frecvenţelor (povestea pe larg, AICI).

„În doar 2 ore inchidem pravalia in FM. Speram, doar temporar. Ne veti putea auzi insa in continuare On Line. On Line, programele Radio Guerrilla, toate programele vor continua, ca si pana acum. (...) Iar in a doua jumatate a lunii octombrie, deja ne pregatim sa ne prezentam NOI la concursul CNA. Pentru a ni se acorda NOUA licentele de emisie retrase joia trecuta.

Licente retrase de catre CNA din considerente - cum sa le zicem - din considerente administrativo-juridice. Nu pentru ca am fi comis noi, echipa Radio Guerrilla, ceva atat de grav, din punct de vedere profesional, incat sa ne fi calificat la o descalificare profesionala”, scria atunci echipa Guerrilla.

Tot atunci, în septembrie 2013, CNA spunea că va putea organiza un concurs de frecvenţe la 45 de zile după decizia de retragere a licenţelor, iar realizatorii aveau şansa să-şi recupereze frecvenţele. Însă cele 45 de zile s-au transformat în doi ani, pentru că Realitatea Media s-a luptat în instanţă pentru a recupera Radio Guerrilla, iar procesele au fost de durată.

După retragerea licenţelor, echipa s-a împrăştiat. Parte dintre ei (printre care Dobrovolschi, Gilda şi Matei Oprina) s-au regrupat la Gold FM.

Parte dintre frecvenţe - şapte - au fost recuperate de echipa Radio Guerrilla la concursul organizat de CNA în noiembrie 2015 (detalii, AICI)

De la cele şapte frecvenţe, Guerrilla a tot crescut în ultimii patru ani şi se aude în 20 de oraşe. Cea mai recentă achiziţie este radioul din Braşov la care a debutat Mihai Dobrovolschi, Tex FM (fost Radio Contact), după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.

Anunţul echipei Radio Guerrilla după retragerea frecvenţelor de către CNA:

Citeşte şi:


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus