Skip to main content

Alice Iacobescu, scoasă de pe post la o zi după interviul dat Paginademedia. Trebuia să stea până în octombrie

 
Alice Iacobescu, la ultima apariţie la Digi 24
Alice Iacobescu, la ultima apariţie la Digi 24

"Eu vă aştept din nou la ştiri, mâine, de la ora 13.00", a spus azi Alice Iacobescu, după jurnalul pe care l-a prezentat la Digi 24. Mâine, însă, jurnalista nu va mai fi pe post.

Publicitate

Nu ştia că a fost ultima apariţie pe Digi 24, după cum povesteşte chiar ea.

Alice Iacobescu a avut ultimul jurnal la Digi 24, la numai o zi după interviul acordat Paginademedia.ro. Un interviu în care a vorbit despre demisia de la postul de ştiri, despre divergenţele legate de politica editorială, despre reţeta greşită de a copia alte staţii, despre folosirea în exces a termenului Breaking News, inclusiv în cazul Caracal.

În mod normal, jurnalista ar fi urmat să fie pe post - conform preavizului - până pe 7 octombrie, după cum a declarat în interviu.

Jurnalista scrie, în această seară, pe Facebook:

"A venit ca o surpriză, dar şi ca o încheiere firească: ultimul meu jurnal la Digi24 nu va fi pentru că a fost.

Nu ştiam când am intrat astăzi în emisie şi mă bucur că nu am ştiut, pentru că o parte din energie şi concentrare ar fi fost neutralizată de emoţie şi ar fi fost păcat."

Ultima prezenţă a lui Alice Iacobescu pe Digi 24 vina la o zi după interviul acordat Paginademedia.ro.

Ce a spus, printre altele, Alice Iacobescu, în interviul acordat Paginademedia.ro:

  • „Am constata, de-a lungul ultimilor doi ani, că felul în care consider eu că am obligaţia să fac jurnalism nu se mai suprapune sau se suprapune din ce în ce mai puţin pe felul în care Digi24 vrea să îşi atragă audienţa.”
  • "Dacă tu începi să-i copiezi pe ceilalţi nu faci decât să-ţi nemulţumeşti propriul public, care se simte dezamăgit şi în nici un caz nu vei atrage publicul celorlalte televiziuni, pentru că acel public este deja fidelizat."
  • „Am ajuns într-un punct în care mă doare divergenţa de viziune în ce priveşte politica editorială.”
  • „Discuţii despre fente politice nu zic să nu avem, dar să le oferim o pondere mai mică."
  • "Fiecare are un loc de muncă şi un şef şi nişte colegi. Sunt situaţii în care şeful recunoaşte competenţele din jurul lui şi recurge la ele sau sunt situaţii în care şeful se izolează în centrul unui grup mai mic, minoritar de oameni şi aceia sunt cei care fac legea în compania sau biroul respectiv. Eu nu pot să bat la uşă şi să-i dau lecţii de jurnalism şefului meu. Şeful meu, dacă vrea să ştie despre jurnalism, ştie foarte bine că se poate baza pe mine."

Vezi interviul VIDEO cu Alice Iacobescu, aici

Postarea lui Alice Iacobescu de pe Facebook:

Citeşte şi: VIDEO. Alice Iacobescu, detalii despre plecarea de la Digi24. „Am ajuns într-un punct în care mă doare divergenţa de viziune în ce priveşte politica editorială”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Gerard RUGIO Gerard RUGIO
    Oricum, orice ați spune, Digi 24 rămâne televiziunea de știri cea mai mai puțin „înrolată”, cu cele mai puțin grave „exagerări”...
  • Alix Alix
    Draga pagina de media care m-ai moderat. Asa scrie pe wikipedia aici:
    https://ro.wikipedia.org/wiki/Gogu_Rădulescu
    nu e nimic cu "limbaj intolerant" este o realitate.
    Daca ar fi asa te rog sa raportezi mai intai pagina de wikipedia pt limbaj intolerant si apoi copy paste-ul meu.
    Multumesc.
  • Alix Alix
    de pe wikipedia:
    "Gogu Rădulescu a fost fiul unui lăutar *** și al unei rusoaice din Leningrad"
    Ai putea spune ca Alice I. s-a format la Radio Delta sau la Tele7abc. Pe Irina Petreanu o cheama de fapt Irina Petraru. Mădâila Pușcălău adica in viata reala Madalina Pușcalău tot pe la Tele7 a lucrat ca si Vlad Oetreanu adica Vlad Petreanu.
    E usor sa distorsionezi numele si biografia celor pe care nu ii cunosti. Altfel ai sti ca exista istorie si inainte de secolul 21.
    Asa este cand esti lautar si canti dupa ureche. Ce-ti soptesc altii adica.
  • Gogu Rădulescu Gogu Rădulescu
    Aluce e un jurnalist foarte bun, dintre cei formaţi la Intact. Ei au umplut televiziunike... La B1( Irina Petreanu, Mădâila Pușcălău, Nelu Barbu), la RTV, la Prima, Canal D... Unii dindre ei, nu-și mai trec acea oerioadă în CV!... Ca Vlad Petreanu și crainică de la RTV....

    Alice prezenta știrile; cred că le și edita!... Am criticat-o pentru un fakenews impitriva A3... Deci, făcea și din astea!

    Euripa rm e și mai rău ca Digi... Cu Vlad Oetreanu transformat într-un fel de Mouse Guran! A propos, și ziaristul fără facultate, Guran, vine de la A3! Unde a avut cele mai mari audienţe din viaţa lui...

    Cred că de vină nu e numai Digi sau Alice... De vină e atmosfera plună de fakenews, creată de securiștii din fruntea ţării!

    Exemplu: Decizia CCR la care, Președintele, a adăugat un paragraf, din capul lui sau al unui consilier idiot!... Digi, Europa FN, TVR, G4medua,etc, dau știrea ca adevărată, în continuare!

    Oentru că ei nu mai sunt jurnaliști ci luptători antipsd!
  • Lodowig cel mic Lodowig cel mic
    Imi vine sa rad de postarea ei pe facebook cu stirea despre Luluta. Si in ultima postare a trebuit sa pupe... Bravo!!!
  • Lajos BIBO Lajos BIBO
    O adevarata profesionista .... o draguta ... si demonstreaza ca mai exista in presa verticalitate .... mult succes la Europa Fm !!!
  • Alice Alice
    ...SI-A RAMAS DOAR UNU"
    Dupa aproape sapte anisori, Digi24 s-a transformat in Prelipceanu Tv, o replica mai ciudata a OTV-ului lui nea Dan. De la proiectul remarcabil care a adus dupa muuuuulti ani ceva nou, curat, stilat si profesionist in media din Romania, un sir lung de compromisuri performate de niste impostori (unii chiar manageri si actionari rcs) a facut ca digi sa ajunga un fel de caricatura. Este de analizat cum a rezistat in toti acesti ani o nulitate ca prelipceanu, un om fara coloanal vertebrala, fara norme etiice si fara meserie. E trist ca pleaca Alice, dar e la fel de trist ca este unul dintre oamenii care au tinut capul in pamant de fiecare data cand a mai plecat un om, s-a mai facut cate un compromise sau a fost promovat vreun lingau.
  • Adriana Adriana
    Cine este in locul ei de astăzi la știri?
  • unu' unu'
    Pai poate funcționa dar prost și foarte prost! Motivul este simplu: toata conducerea este incompetenta, iar cei de la Sport sunt campionii incompetentei. Au mașini noi, au salarii pe care le iau cu sacul, dar atât. Din câte am auzit sunt toți niște *** ai conducerii centrale a RCS-RDS, conducere care cred ca habar nu are pentru ce incompetenți decarteaza. E clar ca cei care sunt specialiști în telecom sunt novici în televiziune. Am înțeles ca și pe la tehnic sunt grave probleme. Au bagat bani garla în tehnologie și habar nu au s-o exploateze la maxim. Și pe partea asta au copiat din alte părți dar au luat doar "forma" ca pe "fond" au dat banii degeaba. Ma face sa cred ca nici măcar nu au construit-o singuri. La cât e conducerea de incompetenta cu siguranță li s-a propus ceva și pe parcurs s-a abătut de la plan pentru ca "știau ei mai bine" și înțeleg ca a ieșit un dezastru economic. Noroc ca muncesc ca prostii aia din telecom și pt cei din TV, ca la TV "ioc" venituri. Asa se întâmplă când nu ai "cap", vai de picioare! Acolo toți sunt șefi dar niciunul nu se pricepe concret. Toți pasează vina din stânga în dreapta.
  • Mateescu Mateescu
    De aproximativ 2 ani, Digi Tv face jocurile murdare ale opozitiei. Se vede clar directia spre care merge. A ajuns in timp scurt dintr-un post neutru, cu stiri impartiale, pe care il urmaream cu placere, într-unul de duzină, care isi intoxicata puținii telespectatori
  • ion ion
    @Andrei: digi24 aveau audiente bunicele. De multe ori erau la fel sau depaseau A3 pe 18-49. nu au putut progresa din cauza programului de seara, unde Preli distruge orice audienta. dar in restul zilei programul era mult mai bine facut decat la alte posturi. si multe emisiuni, ca Romania furata, erau foarte bune.
    dupa ce au inceput sa plece angajatii a inceput sa scada audienta pe 18-49.
    pensionarii nu se vor uita niciodata la un post de stiri care chiar da stiri, lor le plac pastorii care vorbesc singuri 45 min. sau otv2.
    si site-ul va scadea in vizualizari, mai ales cu noul redactor-sef e luat tocmai de la Voiculescu. deja baga multe titluri click-bait, fara legatura cu continutul articolului.
  • didi didi
    mda, eu o sa spun doar ca lck nu a fost votata de consiliul ue, cum a zis digi toata ziua. conciliul ue e format din ministri, lck a fost votata de ambasadorii celor 22 de tari care au aprobat regulamentul privind procurorul european. ambasadorii fac parte din coreper, este vorba despre comitetul reprezentantilor permanenti, care nu e consiliul ue.

    iar ca o ironie, asa cum digi copiaza de la alte posturi, tot asa alte posturi copiaza de la digi si aproape toata presa din romania a scris ca lck a fost votata de consiliul ue.
  • Gabi Gabi
    Am observat că s-au contaminat și ei cu excesul de breaking news sau news alert chiar și la 12 ore de la evenimentul în cauză.
  • Andrei Andrei
    Digi s-a simțit mult timp "îngerașul" televiziunilor de știri până într-o zi când cineva a deschis mail-ul cu audiențe și de undeva s-a auzit"Gata,ne regrupăm!"Ăla a fost momentul când toți jurnaliștii credibili ai postului au început să stâmbe din nas iar unii să plece.De atunci au început să apară reporterași de la PRO,Realitatea,Antena și RTV ca mai apoi să plece prezentatorii cunoscuți.Ideea e că Digi "păcătuiește" mult și încercă să șteargă asta din conștiința publică cu niște emisiuni economice.Ca telesepectator,simt un haos total în politica editorială a postului
  • Adi Adi
    Cu ocazia asta aflăm, încă o dată, ce fel de ,,oameni,, sunt cei care iau decizii la Digi. Si, din cate am auzit, la Digi Sport haosul si incompetenta sunt si mai mari.
    Este incredibil cum poate functiona o instituție cu asemenea nepricepuți. Si răzbunători.

Trimite un comentariu

sus