Skip to main content

Digi Sport, somat de CNA pentru imaginile cu antrenorul Dinamo după ce a făcut infarct pe teren. Preşedintele CNA: „Ar fi fost de amendă”

 
Sursa foto: StirileTVR.ro
Sursa foto: StirileTVR.ro

Postul Digi Sport a fost sancţionat de CNA după ce a difuzat, pe larg, imagini cu antrenorul Dinamo Eugen Neagoe, în timp ce se afla în ambulanţă, după ce acesta a suferit un ifarct.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat în şedinţa de astăzi o serie de reclamaţii primite de la telespectatori legate de Digi Sport care a difuzat, pe larg, în direct, fără blur, imagini cu fostul antrenor al echipei Dinamo, Eugen Neagoe, care a suferit un infarct pe teren, în timpul unui meci de fotbal.

Digi Sport a difuzat pe larg imagini cu momentul în care lui Neagoe i s-a făcut rău şi apoi când a fost dus în ambulanţă pentru a i se da primul ajutor. Au fost cadre apropiate cu antrenorul în timp ce i se acorda primul ajutor.

Potrivit raportului de monitorizare întocmit de CNA, Digi Sport a difuzat timp de aproximativ 160 de secunde cu antrenorul aflat în suferinţă.

Reprezentantul RCS, prezent în şedinţa de astăzi, le-a citit membrilor CNA o poziţie din partea echipei de la Digi Sport, potrivit căreia, „au avut în vedere protecţia” şi că nu au existat reclamaţii nici de la familie, nici de la antrenor.

Digi Sport consideră că nu a greşit. Din punctul lor de vedere, nu a fost o problemă faptul că l-au arătat pe Neagoe, în ambulanţă, gol de la mijloc în sus, în timp ce era pe targă.

Ce au spus oficialii RCS?

„Pentru lumea sportului a fost un eveniment foarte important şi de aceea au vrut să arate ce i s-a întâmplat antrenorului. Acesta a fost motivul pentru care s-au dat imaginile. Iar anternorul a venit ulterior în studio şi a povestit ce s-a întâmplat”, a spus reprezentantul RCS.

Propunerea de somaţie a venit din partea lui Radu Herjeu, membru CNA, pentru difuzarea de „imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane.”

Forul nu a putut da mai mult de o somaţie, întrucât postul a fost la prima abatere şi neavând antecedente, CNA ar fi riscat ca amenda să fie anulată în instanţă, potrivit discuţiilor din cadrul şedinţei. „Ar fi fost de amendă”, a remarcat Monica Gubernat, preşedintele CNA.

LEGISLAŢIE.

Art. 41 - (1) Furnizorii de servicii media audiovizuale nu pot difuza:

c) imagini care exploatează sau scot în evidenţă traumele ori traumatismele unei persoane. Fac excepţie cazurile umanitare, pentru difuzarea cărora este necesar acordul persoanei în cauză sau al familiei;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus