Skip to main content

Cristina Bazavan, în proiectul editorial Urban.ro. E acționar, alături de Orlando Nicoară. Majoritar. Site-ul va fi declinat și într-o revistă

 
Cristina Bazavan, în proiectul editorial Urban.ro. E acționar, alături de Orlando Nicoară. Majoritar. Site-ul va fi declinat și într-o revistă

Jurnalista și bloggerița Cristina Bazavan este implicată într-un nou proiect editorial. Este vorba despre relansarea publicației de timp liber Urban.ro, deținută până acum de Orlando Nicoară, antreprenor și manager al regiei de publicitate EAD. 

Publicitate

Totodată, site-ul va fi declinat și într-o revistă pe hârtie, ce ar urma să fie lansată până la sfârșitul acestui an.  

Site-ul își propune să aducă cât mai mult public în sălile de spectacol fie că e teatru, film, dans, stand up sau în muzee și expoziții.

Urban.ro va conține, pe langa articolele de forma lunga, interviuri, podcast, video, pictoriale de modă (întotdeauna cu actori, dansatori, oameni din muzică).

Redactia, condusă de Cristina Bazavan, este formată din Eduard Enache, creative director pentru acest proiect, cel care se ocupa de directia vizuala, plus trei editori. Totodată, se va lucra în regim de colaborare cu o serie de fotografi importanți. 

Urban.ro a apărut în anul 2007. Atunci, Orlando Nicoară a cumpărat publicația monden.info de la antreprenorul Bobby Voicu și l-a transformat în Urban.ro.

Cristina Bazavan, despre proiectul Urban.ro:

„E o colaborare cu Orlando Nicoara, suntem parteneri în acest proiect; el a avut generozitatea sa ma lase pe mine să dețin majoritar acest proiect.

E un proiect care își are originea în nevoia mea de om de comunicare din entertainment, pentru că nu găsești astăzi în România un loc în care să fie informație amplă, de calitate, accesibilă publicului educat rafinat, dar nu doar pe subiecte foarte up market, ci și pe cele de lifestyle.

Nu se mai gândește nimeni să-l pună pe artist în valoare, toți își doresc să-l exploateze, cum își doresc să-l exploateze și pe cititor fără să-și propună să-l educe. Noi vrem să facem și educație prin calitatea articolelor noastre.

Site-ul este gândit ca o platformă culturală care să prezinte, în forma de scriere lungă, noutățile din zonele care își găsesc rar locul în publicațiile standard, dar și ca o formă de a face accesibile publicului larg informațiile culturale prin asocieri apropiate de viața cotidiană – mari designeri și colecțiile inspirate de pictori, mari actori din filme și seriale pe care-i vezi la Londra sau la Paris în teatru, explicatii despre contextul unui spectacol de dans etc.

Am ales un format care urmărește să construiasca pe termen lung proiecte pentru validarea publică a celor care activează în ramuri culturale care sunt din ce în ce mai de nișă.

Vom avea la sfârșitul anului și o revistă care îi va prezenta pe unii dintre cei mai importanți oameni din zona culturală, care au schimbat mentalități anul acesta, dar vor fi prezentați în situatii surprinzatoare, iar la anul câteva activități offline care vor construi o alta imagine pentru ceea ce gândim astazi entertainment în România.”

Orlando Nicoara:

„I-am propus Cristinei să facă un proiect de going out pentru că nu avem pe piață foarte multe opțiuni în această categorie. Ea a venit cu conceptul și execuția, iar eu sunt bucuros că, în sfârșit, lucrăm împreună pentru că am mai încercat să colaborăm la un proiect editorial după plecarea ei de la Tabu. Știu ce vrea să construiască în pașii urmatori ai proiectului, îmi place foarte mult și am să o sprijin să realizeze ceea ce și-a propus.”

Carte de vizită Cristina Bazavan

A fost redactor-sef al revistei Tabu. A facut parte din echipa care a creat Europa FM, a fost consultant pentru lansarea Radio Guerrilla.

A facut comunicare pentru Festivalul International de Teatru de la Sibiu, Festivalul International de Film Anonimul, dar si pentru filme sau productii teatrale romanesti. A tinut un curs de branding personal pentru actori in cadrul programului “10 pentru film”- TIFF. Este consultant de imagine pentru promovarea spectacolelor de teatru, muzica, stand up etc.

Cristina Bazavan mai are și blogul bazavan.ro, despre care spune că va ramane in continuare activ cu informatii din zona aparitiilor editoriale, designului de obiect sau interior, un stil de viata sanatos si a unor opinii personale. Ea va continua și colaborările pe partea de strategii de promovare a artistilor si a spectacolelor/filmelor. 

Foto: Alex Gâlmeanu

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro

Comentarii

Trimite un comentariu