Skip to main content

DERAPAJ. Antena 3 şi România TV, imagini live cu familia Luizei, când şeful DIICOT prezenta date din anchetă

 
DERAPAJ. Antena 3 şi România TV, imagini live cu familia Luizei, când şeful DIICOT prezenta date din anchetă

DERAPAJ la indigo, în acelaşi timp, pe două posturi de ştiri. România TV şi Antena 3 au dat, pe post, imagini live cu familia Luizei Melencu, una dintre fetele dispărute la Caracal, în momentul în care DIICOT anunţa rezultatele cercetărilor din Cazul Caracal.

Publicitate

Practic, cele două posturi au dat pe ecran, declaraţiile şefului DIICOT Felix Bănilă şi, într-o fereastră, au transmis imagini cu părinţii Luizei Melencu. Ulterior, Antena 3 a împărţit ecranul în două. Aproape la fel a făcut şi România TV, pentru a surprinde reacţiile părinţilor, în momentul în care se spunea că ADN-ul descoperit în rămăşiţele de la casa lui Dincă este cel al Luizei.

Conferinţa de presă a şefului DIICOT a fost difuzată de toate televiziunile de ştiri: Digi 24, B1TV, Realitatea TV, Antena 3 şi România TV.

Doar cele două din urmă, Antena 3 şi România TV, au avut şi imagini cu părinţii Luizei Melencu.

Familia îndurerată, cu lacrimi în ochi, a fost dată live la televizor.

După conferinţă, ambele posturi TV au continuat cu interviuri cu părinţii Luizei Melencu.

Ce spune legislaţia audiovizuală? Că, pe scurt, trebuie respectate demnitatea persoanei, dreptul propria imagine şi la respectarea vieţii private, chiar dacă aceştia şi-au dat acordul să fie filmaţi.

"Nu orice interes al publicului trebuie satisfăcut, iar simpla invocare a dreptului la informare nu poate justifica încălcarea dreptului la demnitate, la propria imagine şi la respectarea vieţii private, aşa cum acestea sunt recunoscute şi ocrotite de Codul civil; simpla invocare a acordului prealabil al persoanei nu poate justifica încălcarea drepturilor şi libertăţilor altor persoane, ordinea publică sau bunele moravuri şi nici nu poate înlătura răspunderea furnizorului de servicii media audiovizuale pentru conţinutul programului".

Burtierele de pe post:

  • Familia Luizei primeşte vestea în direct, anunţă România TV
  • Familia Luizei urmăreşte anunţul şefului DIICOT, a titrat şi Antena 3

GALERIE FOTO:

Citeşte şi: Cazul crimelor din Caracal, derapajele TV şi regulile. Ce nu trebuie să facă posturile şi fac mereu

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alin Alin
    Mai fratilor puneti si voi un comentator de doamne ajuta ca ati pus la meciul Dinamo-Botosani doi *** (antidinamo pe fata ) Care nu stiu altceva de cat sa i si dea cu parerea
  • anonim anonim
    vreau sa dau un exemplu referitor la ancheta care este publica in toata media: Cum a fost declarat mort un vasluian care trăia de 19 ani în Turcia. În urma sa, soţia şi-a refăcut viaţa invocând în instanţă că soţul a murit în urma cutremurului
  • Adi Adi
    Asta înseamnă *** Stati linistiti, CNA veghează atent sa nu cumva sa fie sancționate. Sa nu cumva sa-i supere pe politicienii care i-au numit acolo in posturile călduțe cu masina la scara si secretara.
  • Valentin Valentin
    Scandalul ăsta nu o să se termine nici o dată !! Părinții fetelor sunt disperați și vor face mult scandal tuturor instituțiilor din Romania ! Se vor folosi în fiecare zi de presă să acuze pe cineva sau să aducă injurii iar treaba asta nu știu cum le vor ajuta !?
  • Alin Alin
    Postați audiențele meciului de aseară!!!
  • IULIAN SORIN MATEI IULIAN SORIN MATEI
    Corecție:"Ulterior,Antena 3 a împărțit..." nu Antena 1

Trimite un comentariu

sus