Skip to main content

Antena 3 a primit frecvenţa radio din Bucureşti la aproape PATRU ANI după ce a câştigat-o prin concurs

 
Antena 3 a primit frecvenţa radio din Bucureşti la aproape PATRU ANI după ce a câştigat-o prin concurs

3FM DUPĂ 4 ANI. Situaţie unică în istoria CNA. O societate primeşte o frecvenţă radio pe care a câştigat-o prin concurs, la aproape patru ani de la...concurs.

Publicitate

Este vorba despre Antena 3 SA, care în noiembrie 2015 a câştigat în urma unui concurs frecvenţa 106,2, care a aparţinut Radio City FM. Doar că - surpriză - la momentul respectiv, CNA nu i-a putut elibera licenţa pentru că era în litigiu.

Mai exact, proprietarii City FM, care deţinuseră anterior licenţa, au contestat în instanţă decizia CNA de a le retrage această frecvenţă. Procesele s-au lungit până în acest an, timp în care Antena 3 nu a putut să-şi lanseze postul de radio.

Recent, din informaţiile Paginademedia.ro, postul a primit, în sfârşit, frecvenţa de Bucureşti 106,2, pe care ar trebui să lanseze 3FM, un post de radio de news, potrivit proiectului prezentat în faţa membrilor CNA în urmă cu patru ani.

Postul ar fi trebuit să fie coordonat de Adrian Ursu, director editorial, şi Marius Huc (plecat între timp de la Antena 3), redactor-şef.

3FM ar trebui să înceapă emisia până la finalul acestui an, cu posibilitatea de prelungire a cererii de intrare în emisie.

Amintim că grupul Intact a anunţat ieri o serie de schimbări din cadrul trustului, printre care şi lansarea unui nou post de radio, despre care nu a dat alte detalii.

CONTEXT. Pe 24 noiembrie 2015, CNA organizează un concurs de frecvenţe radio, la care sunt puse la bătaie mai multe frecvenţe, printre care şi două de Bucureşti. Una a mers la Guerrilla, iar cealaltă la Antena 3 pentru proiectul 3FM (detalii, AICI).
Câteva săptămâni mai târziu, pe 15 decembrie, un membru CNA dezvăluia problema cu frecvenţa câştigată de Antena 3. Nu putea fi eliberată deoarece licenţa respective era în litigiu. Fostul proprietar Radio City a contestat în instanţă retragerea licenţei, iar procesul era încă în curs. Valentin Jucan, membru CNA la momentul respectiv, a şi propus anularea acordării frecvenţei către Antena 3.
„Antena 3 nu are absolut nicio vină aici. La fel ca toţi radiodifuzorii, Antena 3 a participat la un concurs pe care CNA l-a organizat. Faptul că Antena 3 este în această situaţie este din cauza CNA, a modului în care CNA funcţionează.
Am aflat săptămâna trecută că absolut toate licenţele acordate în concurs au fost semnate de doamna Laura Georgescu, cu o excepţie: Licenţa 106,2. La fel de bine putea fi Guerrillla. Nu are legătură cu Antena 3 această problemă ci cu ce se întâmplă în interiorul CNA.”, spunea Jucan. (pe larg AICI)

Citeşte şi:

Separare în Intact: se despart redacţiile Observator şi Antena 3. Se pregăteşte şi un nou post de radio

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu Moldoveanu Radu Moldoveanu
    Antena 3 S.A./Intact a mai avut un post de radio numit News FM, care difuza în primul rând ştiri, dar şi muzică (în mare parte rock). Sper ca noul post de radio 3FM să facă acelaşi lucru pe care l-a făcut şi răposatul News FM (devenit Radio ZU prin 2008). Nu sunt urmăritor de Antene, dar sper ca viitorul post 3FM să nu fie pro-PSD, cum este Radio Guerrilla acum.

Trimite un comentariu

sus