Skip to main content

G4media.ro: Antena Group a cumpărat fostul sediu ICA confiscat de la Dan Voiculescu. La ce preţ

 
Dan Voiculescu
Dan Voiculescu

Antena Group a cumpărat cu 43 de milioane de lei fără TVA – 51 de milioane de lei cu TVA, adică peste 10 milioane de euro – fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare (ICA) confiscat de la Dan Voiculescu în baza sentinţei de condamnare la 10 de închisoare din 8 august 2014, potrivit unor surse din piaţa media confirmate de surse din cadrul ANAF pentru publicaţia G4Media.

Publicitate

Tranzacţia a avut loc pe data de 20 august, când a fost cea de-a patra licitaţie pentru vânzarea imobilului de 29.220 mp din strada Gârlei 1D (fostul sediu al Institutului de Cercetări Alimentare).

Amintim că Dan Voiculescu a fost condamnat, în august 2014, la 10 ani de închisoare în dosarul privatizării Institului de Cercetări Alimentare.

Tot atunci, instanţa a decis confiscarea mai multor clădiri şi sume de bani care aparţineau familiei lui Dan Voiculescu pentru acoperirea prejudiciului estimat la 60 de milioane de euro.

Printre acestea, amintim blocul turn al Antenei Group, de pe strada Gârlei, sediul unde se afla studiul Antenei 3, din Băneasa, sau fostul sediul ICA (lista integrală AICI).

În vara lui 2017, Dan Voiculescu a fost eliberat condiţionat din închisoare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    dar blocul turn e confiscat sau cum? al cui e, ca a fost construit dupa ce securistul (ARE O DECIZIE DEFINITIVA A CNSAS CA A FOST SECURIST) a pus gheara pe terenurile ICA?
  •  Andrei Andrei
    Mulțumesc,@Iulia Bunea!
  • Iulia Bunea Iulia Bunea
    @Andrei, nu e vorba de blocul turn. Din cate stim noi, ar fi o cladire aflata alaturi.
  • Andrei Andrei
    Este vorba de blocul-turn Antena Group ?

Trimite un comentariu

sus