Skip to main content

Răzvan Ionescu și ZYX Publishing, site nou, de home&deco. Liviana Rotaru manager de proiect.

 
Răzvan Ionescu și ZYX Publishing, site nou, de home&deco. Liviana Rotaru manager de proiect.
Echipa Lovedeco.ro. De la stânga la dreapta: Cezara Palade (redactor), Dragoș Vîlcu (investitor), Liviana Rotaru Conțelman (project manager), Răzvan ionescu (publisher), Alina Ciobanu (redactor-șef), Andreea Udrea (foto-video), Denisa Niță (redactor-șef adjunct)

Nou proiect editorial online. Un site de home&deco urmează să fie lansat în perioada următoare de compania ZYX publishing. Manager de proiect - Liviana Rotaru.

Publicitate

Lovedeco.ro este primul proiect editorial al companiei ZYX Publishing. ZYX Publishing funcționează ca regie de publicitate pentru site-urile Recorder.ro, Totuldespremame.ro și Life.ro.

ZYX are ca acționar 100% compania You Trust S.A., deținută de Dragoș Vîlcu (75%) și Răzvan Ionescu (25%)

Deocamdată, lovedeco.ro a pornit componenta de social media, cu contul de Facebook.

Ce va conține noul site, care pornește cu sloganul "ca să-ți fie mai bine acasă"? Ce va avea diferit față de alte proiecte de tip deco?

Detalii despre noul proiect, în continuare:

Liviana Rotaru, manager de proiect Lovedeco.ro, detaliază conceptul viitoarei publicații online în prezentarea proiectului.

Una dintre ideile de bază: un site cu o componentă puternică de jurnalism, chiar dacă vorbim de domeniul home&deco. Redactor-șef este Alina Ciobanu, cu experiență în jurnalism, la Hotnews, TVR, Realitatea TV și B1 TV. 

O alta: cititorii vor fi creatori de conținut.

Cui i se adresează viitorul site? Celor care:

  • vor sa-si re/decoreze casa
  • se muta intr-un loc nou
  • planuiesc o renovare
  • nu planuiesc o reamenajare, dar nu resping ideea asta
  • au apartamente/case de inchiriat Airbnb
  • viitorilor părinți

Profilul demografic

Varsta: 25 – 45 ani (core target) 18 – 55 ani (extended target)

Gen: 75% femei, 25% barbati

Profil: studii superioare, orientare spre perfectionare continua, venituri medii si peste medie, industrii creative, profesii liberale & corporatisti

Interese: design interior, arhitectura, estetica, viata sociala, cultura urbana, arta, dezvoltare personala, calatorii, gastronomie, sanatate, istorie.

• Subiectele din site, spun cei din echipa proiectului, vor fi alese in functie de structura editoriala – 70% teme de DECO (amenajare, decorare, redecorare interior) si 30% teme de HOME (constructie, renovare imobil).

Zonă de User Generated Content

"Unul dintre hightlight-urile site-ului va fi comunicarea permanenta cu publicul intru crearea unei comunitati dinamice si implicate, nu doar a unui produs mass-media. Pentru a incuraja cititorii sa ne ceara ajutorul, sa ne povesteasca reusitele si sa se simta utili pentru ceilalti, le vom da posibilitatea de a fi ei insisi generatori de continut", spun cei din echipa proiectului lovedeco.ro

Vor fi două tipuri de user generated content

1. Primit de la designeri/arhitecti/ peisagisti care vor sa isi popularizeze ideile si solutiile. Pentru a nu fi perceput drept content publicitar, acesta va avea un marcaj special care le va devoala cititorilor geneza articolelor respective. Accentul va fi pus pe produsul finit si procesul de productie, nu pe executant

2. Primit de la cititori

Componentă Video

Clipuri scurte, care sa dureze intre 3 si 6 minute, cu tururi de case, interviuri, DIY, crafts, How to. Vor contine elemente video filmate, elemente grafice statice (galerii foto) si chiar elemente de motion-graphics, infographics.

Lovedeco.ro este, deocamdată, pe Facebook, AICI
 

 

 

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Trimite un comentariu