Skip to main content

TVR. Sora poetului Nicolae Labiş, la Profesioniştii, cu Eugenia Vodă. Emisiunea „Destine ca-n filme” revine cu un nou sezon

 
Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii Profesioniştii
Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii Profesioniştii

Maria Margareta Labiş, sora poetului Nicolae Labiş, îşi va spune povestea la TVR 1. Este invitata Eugeniei Vodă, la emisiunea Profesioniştii.

Publicitate

Ediţia va fi difuzată sâmbătă, 28 septembrie, de la ora 23:00, anunţă reprezentanţii postului public.

Eugenia Vodă, realizatoarea emisiunii Profesioniştii, despre ediţia de sâmbătă:

„Cine a învăţat la şcoală Moartea căprioarei, de Nicolae Labiş, îşi aminteşte versul când soru-mea-i flămândă, bolnavă şi pe moarte. Sora poetului, care avea, în poezie, vârsta de 7 ani, va vorbi acum despre acel frumos nebun al anilor ‘50, Nicolae Labiş, poet genial, mort în condiţii misterioase, la numai 21 de ani.”

„Destine ca-n filme”, cu Iuliana Marciuc, revine astăzi cu un nou sezon

Destine ca-n filme, emisiunea Iulianei Marciuc, revine astăzi cu un sezon, de la ora 22:00. Pentru ediţia din această seară sunt pregătite două interviuri:

  • Povestea lui Cristian Botez, jurnalist de război. A reuşit să scape de gloanţe şi de decapitare, a trecut prin calamităţi dar, ironia destinului, s-a întâlnit cu moartea într-un supermarket din Bucureşti.
  • Vasile Şirli este românul din regatul Disney, care a împlinit vârsta de 71 de ani. Compozitor şi producător muzical, Vasile Şirli a cunoscut succesul în România în anii 70. A ales însă să plece în Franţa, unde a ajuns director muzical la Disneyland Paris.

A rămas in funcţie timp de 28 de ani, până a ieşit la pensie. Vasile Şirli revine des în ţară, iar anul acesta a fost preşedintele juriului Festivalului internaţional Cerbul de Aur.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus