Skip to main content

VIDEO. Trupe de muzică trap de genul 5Gang, parodiate în noua campanie „Alcoolul nu te face mare”

 
VIDEO. Trupe de muzică trap de genul 5Gang, parodiate în noua campanie „Alcoolul nu te face mare”

Campanie de educare pentru adolescenţi. Şatra D.A.D.Z. spune pe muzică „trap”: „Alcoolul nu te face mare”.

Publicitate

Asociaţia Berarii României lansează un nou capitol al campaniei „Alcoolul nu te face mare”, în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Poliţia Română şi Consiliul Naţional al Audiovizualului.

CNA a trimis chiar săptămâna trecută către televiziuni şi posturi radio o recomandare ca această campanie să fie preluată în regim de gratuitate.

Pe partea de video, a fost creat un videoclip (din care s-a extra şi un spot video), o parodie a trupelor de muzică trap. În parodie, e vorba despre trupa Şatra D.A.D.Z, care cântă piesa „Ia stai cu tata”.

„Asta se întâmplă dacă faci lucruri de oameni mari, fac şi oamenii lucruri de tine”, spune chiar primul vers al melodiei-pamflet.

Julia Leferman, Director General al Asociaţei Berarii României, a povestit joia trecută, la CNA despre campania video:

„Nu îl marcăm ca un produs comercial. Această trupă nu există, sunt actori profesionişti, care au fost angajaţi în baza unor drepturi de autor. Este o parodie după trupe de trap care sunt în vogă la acest moment şi se regăsesc în preferinţele muzicale ale tinerilor de 13 – 17 ani, ei reprezentând, de altfel, şi grupul ţintă către care ne dorim să ne îndreptăm cu mesajul acestei campanii.

În această logică de parodie, de pamflet, încercăm să transmitem mesajul serios al faptului că minorii nu trebuie să consume alcool.”

Partea de execuţii a campaniei „Alcoolul nu te face mare” a fost asigurată de agenţia Wopa.

Campania este în desfăşurare la nivel naţional încă din 2006 şi are ca obiectiv informarea liceenilor asupra efectelor negative ale consumului de alcool. Noua campanie se va derula pe parcursul a 3 ani, anunţă reprezentanţii Berarii României, într-un comunicat de presă.

În prima etapă, în Bucureşti (2 octombrie), Târgovişte (18 octombrie), Focşani (25 octombrie), Piteşti (1 noiembrie) şi Braşov (8 noiembrie) vor avea loc întâlniri cu elevii din clasele IX-X şi Silviu Ioniţă, psiholog şi mental coach al Echipei Naţionale de fotbal U21, cu o experienţă de 20 de ani în proiecte cu adolescenţi, reprezentanţi ai organizaţiei E-Civis, care vor prezenta adolescenţilor activităţi de timp liber (demonstraţii cu roboţi), precum şi reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei Naţionale şi ai Poliţiei Române.

Ghidul adolescentului, Ghidul pentru părinţi, Ghidul profesorului cu sfaturi şi recomandări vor fi disponibile pentru cei interesaţi şi vor putea fi descărcate de pe platforma online www.alcoolulnutefacemare.ro.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Moshu Moshu
    da nici barba nu te face mare
    sau mai matur
    ca toti au barba acuma
  • Laviniu Laviniu
    Sunt un om batran, rapanit si ramolit, si chiar nu inteleg contextul. Inteleg ca acesti 5Gang s-au laudat ca beau alcool. Ma scuzati, dar nu suntem toti la curent cu ceea ce fac ilustrii 5Gang.

Trimite un comentariu

sus