Skip to main content

(P) VIDEO. Poveşti reale. Au mers mai departe, deşi haterii "le-au dat cu hate"

 
(P) VIDEO. Poveşti reale. Au mers mai departe, deşi haterii "le-au dat cu hate"

VIDEO. Cum treci peste un episod în care ai fost hărţuit? În care "ţi-au dat cu hate"? Pentru că "eşti rom". Pentru că "eşti de la ţară". Sau pentru că "eşti adoptată".

Publicitate

Cum îi convingi pe tineri să meargă mai departe? Cum să ignore adolescenţii tachinările?

O campanie care a început cu influenceri şi cu poveştile lor: Mircea Bravo, Ilinca Băcilă şi comediantul Toma.

Poveşti reale, de la vedete, care au atras apoi alte poveşti reale. De la oameni obişnuiţi. Pentru că tinerii obişnuiţi sunt "vedetele" acum, în campanie.

Poveşti reale în care hate-ul i-a determinat să devină mai puternici.

Mai jos, povestea campaniei Sprite - Rămâi Fresh. Pas cu pas.

De ce o astfel de campanie în România?

Pentru că România este pe locul 3 din 42 de ţări în care a fost investigat bullyingul. O spune un raport al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

Înainte de detalii, clipul manifest al campaniei.

VIDEO. Sprite Haters / Cea mai #fresh gaşcă

Patru tineri obişnuiţi şi poveştile lor

Tinerii trebuie să-şi urmeze visurile, indiferent de ce le spun ceilalţi", este mesajul principal al campaniei.

Patru poveşti reale culese de echipa campaniei Sprite susţin acest mesaj. Este a doua parte a campaniei, după ce, la începutul acestui an, adolescenţii au văzut cazurile unora mai cunoscuţi.

Mircea Bravo, comediantul Toma si cântăreaţa Ilinca Băcilă s-au lovit de hateri la începutul carierei, dar au mers mai departe. Cazurile lor i-au inspirat pe tineri, iar din poveştile lor au fost alese cele patru, de mai jos.

Samir - hate pentru că este de etnie romă

Povestea lui Samir nu e unică, din păcate. Haterii se iau de el pentru că e de etnie romă.

Dar asta nu l-a oprit să îşi vadă de şcoală, să îşi facă prieteni.

Samir îşi vede de treabă şi nu doar că nu pune la suflet ce spun haterii, ci transforma hate-ul in atu. Atunci când ei îi zic ironic “prinţule”, el se autointitulează Prince.

Răzvan, cel "de la ţară"

Răzvan trăieşte în Călăraşi, dar studiază în Bucureşti de nişte ani buni. Atunci când a început şcoala în Capitală, colegii n-au găsit o poreclă mai inspirată pentru el decât “ţărane”.

Răzvan a rezistat la toată povestea asta până a terminat generala şi s-a ambiţionat să demonstreze ce-i poate pielea şi capul. Azi învaţă la unul din cele mai bune licee din Bucureşti.

Iasmina "cea orfană"

Iasmina a fost şi ea în vizorul haterilor atunci când era puştoaică. Deşi are o familie adoptivă iubitoare, asta n-a contat pentru colegii care o tachinau că nu e “ca ei”, că e “orfană”.

Dar Iasmina a fost puternică şi a trecut peste tot ce s-a întâmplat în perioada aia. A studiat psihologia şi azi lucrează cu copii şi tineri abandonaţi, pe care vrea să îi ajute să nu se lase impresionaţi de răutatea celor din jur.

Ioana, hate pentru că vrea să devină pilot. "Nu e un job de fete"

Ioana visează să zboare de la 15 ani. A vrut să devină pilot şi s-a apucat de ore de zbor. Haterii îi spuneau că ăsta nu e un vis sau un job de fete.

A ignorat comentariile, iar la 17 ani zbura prima oară solo cu planorul. La 18 ani făcea primul salt solo cu paraşuta. Între timp s-a apucat şi de programare.

Detalii, pe platforma campaniei Sprite Rămâi Fresh, AICI

Autor: Advertorial publicitatepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dandy ackonescu dandy ackonescu
    Pagina de media se lupta cu bullyingul, pentru ca nu te obliga sa ai cont pe facebook, pentru a putea comenta. Altfel, toata societatea ii impinge pe oameni spre retelele de socializare si nu este normal sa ai atata expunere, daca nu esti adult din punct de vedere emotional. Iar Ilinca Bacila cum a fost victima bullying-ului? Pentru ca s-a dus la Eurovizion in 2017, si oamenii care-l preferau pe Mihai Traistariu in acel an si-au exprimat nemultumirea? Se poate cadea in derizoriu, chiar si asa aceasta generatie este poreclita "snowflakes", pentru ca se comporta ca niste fragili fulgi de zapada.

Trimite un comentariu

sus