Skip to main content

"PIRAŢI" TV. Zeci de programe date fără drept. Printre ele HBO şi Eurosport. Cât a fost amenda

 
Sursa foto: Hepta
Sursa foto: Hepta

Ca în reclame: nelimitat, fără contract, fără facturi! Zeci de televiziuni au fost transmise, fără niciun fel de aviz, de o companie din judeţul Harghita. Posturi ca Pro TV, Disney, Eurosport, Discovery, dar şi cele din pachetele "speciale", precum HBO.

Publicitate

Compania nu avea acordul posturilor pentru a le retrasnmite, iar când a auzit de "control", a oprit retransmisia canalelor.

CNA a verificat în teren situaţia şi a amendat firma. Cei de la firmă nu au recunoscut că au dat programe fără aviz. Au spus că ei "oferă servicii de internet".

Cazul discutat azi în CNA, în continuare:

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să amendeze cu 10.000 de lei o societate din Harghita care a retransmis zeci de programe fără a avea aviz de retransmisie şi nici acorduri de la televiziuni. Totodată, forul audiovizual a decis prin vot să trimită o sesizare şi către ANAF întrucât există suspiciuni de evaziune fiscală.

Forul a analizat în şedinţa publică de astăzi o sesizare privind societatea Hunyadi Creations SRL, că ar transmite „aproape 100 de programe fără contract, fără acord şi încasează abonamente fără facturi”.

După un control în teren, inspectorul din teren al CNA a venit cu următoarele concluzii, prezentate şi în şedinţa de astăzi:

  • Inspectorul din teren a mers la un abonat al societăţii şi a descoperit că societatea retransmite 51 de canale, printre care TV2, M4 Sport, Jim Jam, Nickelodeon, Disney Channel, Film+, HBO HD, HBO 2, Pro TV, Look Plus, National Geographic, Eurosport 1, Eurosport 2, Discovery sau Animal Planet.
  • Unul dintre abonaţii verificaţi a spus că este abonat de la începutul lui 2019 şi că nu a plătit niciodată până acum abonamentul şi că plata s-ar face la sfârşit de an.
  • Reprezentantul societăţii a oprit retransmisia canalelor când a aflat de verificarea CNA.
  • În plus, reprezentantul societăţii nu a recunoscut că retransmite posturi de televiziune, afirmând că furnizează doar servicii de internet, la aproximativ 50 de abonaţi.

După verificarea CNA, reprezentantul societăţii din Harghita a început şi demersurile pentru a obţine acordurile de la posturile TV.

În urma discuţiei de la CNA, Gabriel Tufeanu, membru CNA, a propus o amendă de 10.000 de lei pentru difuzarea programelor fără aviz, precum şi sesizarea ANAF.

Ambele propuneri au trecut de votul CNA. Au fost pentru: Dorina Rusu, Cristina Pocora, Gabriel Tufeanu, Ramona Sorescu, Răsvan Popescu şi preşedintele instituţiei, Monica Gubernat.


Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • san san
    super stire! 50 de abonati ... si unii nu platisera abonament
  • Dragoș Dragoș
    Dar tu ca mănânci ce nu trebuie ,te roade invidia , probabil te-au dat afară de pe acel site ,care este gratis oricum.
  • Anonim Anonim
    Dar cu site-ul televiziune.live cum ramane ? Retransmite sute de canale tv ilegal pe bani. Parca au avut si o plangere la CNA. Autoritatile dorm ?

Trimite un comentariu

sus