Skip to main content

Români de 100 de ani, într-un nou documentar la Digi World: „Cum să prinzi 100”

 
Români de 100 de ani, într-un nou documentar la Digi World: „Cum să prinzi 100”

„Cum să prinzi 100”, un nou documentar marca Digi World, debutează sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:00.

Publicitate

Primul din cele cinci episoade este dedicat lui Simion Gârlea, din Măgura, judeţul Teleorman.

„La 6 mă trezesc. Pe la 6.30 dau drumul la televizor, ca la 6.55 să cânte Imnul Ţării Româneşti. Ăla-mi dă o vigoare, îmi dă ceva să mă întărească. Cum poţi să dormi când ai atâtea întâmplări în capul tău... s-au înregistrat şi ies la iveală.

Pui capul pe pernă, vrei să adormi, dar nu poţi că nu te lasă gândurile. Am avut multă răbdare. Răbdarea îi peste putinţa omului. Şi mai e un lucru: speranţa. Fiecare om are o speranţă în viaţa lui… Cu Dumnezeu treci marea, fără el, nici pragul, spune Simion Gârlea, centenar şi veteran de război.

Următoarele episoade ale seriei explorează ţinutul Horezu, care nu este doar patria ceramicii tradiţionale româneşti, ci şi a celor mai longevivi români.

Digi World a mers la Horezu, ca să-i întrebe pe unii dintre cei mai longevivi români cum au prins suta de ani, dar a strâns laolaltă şi opiniile specialiştilor - gerontologi, nutriţionişti, etnografi şi istorici. Într-o lume în care speranţa de viaţă creşte tot mai mult, România pare puţin preocupată de cercetarea în domeniu.

Echipa Digi World a lucrat la realizarea documentarului timp de doi ani şi a strâns peste 150 de ore de filmare, mărturii şi poveşti de viaţă de la peste 50 de oameni - personaje şi sfaturi pentru longevitate de la peste 20 de specialişti.

Programul de difuzare a primei serii a documentarului:

  • Episodul 1 - sâmbătă, 19 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 2 - duminică, 20 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 3 - sâmbătă, 26 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 4 - duminică, 27 octombrie, ora 20:00
  • Episodul 5 - sâmbătă, 2 noiembrie, ora 20:00
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dandy ackonescu dandy ackonescu
    Natura, trezit dimineata inainte sa se lumineze, fara medicamente, ce-i asa de greu de inteles? Lumea moderna este otrava.

Trimite un comentariu

sus