Skip to main content

Europa FM a renunţat, de o lună, la contractele de publicitate cu Primăria Bucureşti. Spaţiul lăsat liber va fi dat gratis Asociaţiei Dăruieşte viaţa

 
Europa FM a renunţat, de o lună, la contractele de publicitate cu Primăria Bucureşti. Spaţiul lăsat liber va fi dat gratis Asociaţiei Dăruieşte viaţa

DECIZIE. Postul de radio Europa FM a anunţat în această dimineaţă, prin vocea lui Moise Guran, că a renunţat de aproape o lună la contractele de publicitate cu Primăria Capitalei, catalogând-o drept „campanie electorală” pentru Gabriela Firea.

Publicitate

Mai mult decât atât, Moise Guran a spus că banii din publicitate vor fi restituiţi Primăriei Capitalei.

„Noi vom da toţi banii ăia înapoi, pentru că sunt banii primăriei şi chiar facem un apel la toată presa să refuze această publicitate plătită de Gabriela Firea, în care ea, de fapt, îşi face campanie electorală pe nişte bugete uriaşe. Ale primăriei. Şi sunt banii noştri, ai bucureştenilor”, a spus Moise Guran în emisiunea Deşteptarea, în dialog cu Cristian Tudor Popescu.

Moise Guran a mai adăugat că spaţiile publicitare lăsate libere de Primăria Bucureşti pentru promovarea gratuită a iniţiativei #noifacemunspital şi Dăruieşte viaţa.

„Acum că doamna Firea tot vrea să distrugă această iniţiativă, noi punem spaţiile respective pentru susţinerea proiectului Dăruieşte Viaţa şi o să-l auziţi la Europa FM.”

Redăm din emisiunea din această dimineaţă:

Moise Guran:

Aţi observat că pauzele publicitare de la Digi 24 din acea emisiune şi de la alte emisiuni ale postului?
La Digi24, ca la toate televiziunile din România, doamna Firea a băgat o grămadă de bani, deja publică Libertatea astăzi, pentru publicitate pe care doamna Firea.

Cristian Tudor Popescu:

Doamna Firea are publicitate electorală pe Digi?

Moise Guran:

„Nu este publicitate electorală, este publicitate inclusiv la spitalul Gomoiu, la proiectele primăriei. Din 46 de milioane pentru spitalul Gomoiu, 1,1 milioane sunt pentru publicitate. Şi această publicitate este peste tot. Domnul Popescu, noi am găsit-o şi pe Europa Fm.
Am găsit-o pe Europa FM acum o lună. Nu ştiam, s-a făcut contractul s-a făcut peste vară. Conducerea postului a luat decizia imediat să o oprească. Ba mai mult decât atât, eu sunt autorizat acum să fac şi o comunicare în acest sens, noi vom da toţi banii ăia înapoi, pentru că sunt banii primăriei şi chiar facem un apel la toată presa să refuze această publicitate plătită de Gabriela Firea, în care ea, de fapt, îşi face campanie electorală pe nişte bugete uriaşe. Ale primăriei. Şi sunt banii noştri, ai bucureştenilor.

Mai mult decât atât, Europa FM va pune la dispoziţie spaţiile de publicitate respective, pentru promovarea acestei iniţiative #noiconstruimunspital şi Dăruieşte viaţa. Gratis. Şi eu cred că este momentul ca noi, jurnaliştii, adică noi ne-am prins, la un moment dat, partea editorială a Europa FM, dar vânzările sunt vânzări, a venit o companie, a cumpărat spaţiu de publicitate şi aşa mai departe, dar în momentul în care noi ne-am prins care e treaba, imediat am cerut scoaterea publicităţii respective, s-a şi oprit la începutul lunii octombrie. Nu am comunicat acest lucru public, dar acum că doamna Firea tot vrea să distrugă această iniţiativă, noi punem spaţiile respective pentru susţinerea proiectului Dăruieşte Viaţa şi o să-l auziţi la Europa FM.”

Comunicatul Europa FM, în continuare:

În contextul scandalului declanşat de Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, împotriva proiectului “Noi construim un spital”, desfăşurat de fundatia “Dăruieşte viaţă”, Europa FM a decis să acorde spaţii gratuite de publicitate pentru promovarea acestei initiative, care urmareste finantarea din donatii a primului spital public de oncologie pediatrica.

Decizia postului Europa FM vine după ce, la începutul lunii octombrie, la sesizarea corpului editorial, Europa FM suspendase deja campaniile publicitare cumpărate de Primăria Capitalei şi difuzate pentru o scurtă perioadă de timp. În emisiunea Deşteptarea de astăzi, jurnalistul Moise Guran a facut publică această decizie, anunţând şi că banii încasaşi deja vor fi returnaşi.

“Avertizăm colegii de breaslă, jurnalişti, precum şi conducerile posturilor radio şi de televiziune unde aceştia activează, că această publicitate otrăvită ne decredibilizează ca breaslă, ridicând opiniei publice semne de întrebare în privinţa obiectivităţii cu care este relatată activitatea Primarului General, Gabriela Firea, şi a instituţiei pe care o conduce.

Consideram că acceptarea generoaselor campanii de publicitate cumpărate de Primăria Capitalei pentru promovarea unor proiecte făcute din bani publici, nu pot avea nicio justificare comercială propriu-zisă şi reprezintă în realitate publicitate electorală mascata în favoarea PSD şi a Primarului General al Capitalei, Gabriela Firea.

Mai mult, astfel de campanii pot crea o imagine pozitivă unor achiziţii dubioase, cu iz penal, aşa cum este cazul Spitalului Gomoiu (dezvăluit de “Libertatea”), în care au fost supraevaluate achiziţiile de materiale şi echipamente, dar, în acelaşi timp, din bugetul de 46 de milioane de euro, 1,1 milioane de euro au fost alocate pentru cumpărarea de publicitate radio şi tv, inclusiv pe Europa FM, pentru o scurtă perioadă de timp”.

Europa FM invită şi celelalte radiouri şi televiziuni să se alăture demersului nostru de a refuza campaniile din bani publici ale Primăriei Generale, considerând că atât un astfel de refuz, cât şi susţinerea iniţiativei “Noi construim un spital”, sunt forme de apărare ale societăţii.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iuliu Octavian Gaman Iuliu Octavian Gaman
    O mare greseala faceti. Banii primiti ar trebui donati asociatiei Daruieste Viata.
  • Varanu' Varanu'
    Daca renunta Europa FM, o sa incaseze mai multi bani Antenele si Raitaru/RomaniaTV, ca ele nu au nicio problema sa laude Partidul lui Viorica si Firea! :)))
  • Alexandra Alexandra
    E atat de multa ipocrizie in aceasta decizie.
    Nevasta lui Petreanu, Ionela Nastase, are o agentie de PR prin care primaria capitalei si-a facut toate campaniile pe sanatate - de la inseminari artificiale la banca de celule stem. Cu bugete uriase si fee-uri generoase pentru prezentari de evenimente si conferinte cu nimeni in public, sau pentru sindrofii de partid si concerte in piata publica.
    Petreanu nu o critica niciodata pentru lucruri serioase pe Firea, doar pentru nimicuri, mereu usor, in gluma.

    Europa FM face campanie pentru primaria capitalei - a existat pe post, ascultatorii au auzit-o, nu mai conteaza ca dau banii inapoi pentru ca au validat deja munca primariei. Radioul are propria regie de publicitate, nu e ca si cum s-ar fi trezit peste noapte cu publicitate, e la ei in curte, in biroul de alaturi.

    Le-a ajuns cutitul la os si le e frica de un scandal public, altfel daca s-ar uita cineva cu atentie in contractele agentiei doamnei Ionela s-ar vedea bugetele uriase si cata mizerie ascunde, de fapt, Petreanu.
  • zumbix zumbix
    cum scrie in articol " consideram ca e cu scop de campanie electorala"
    Adica europafm doar considera, deci nu e nimic..
  • Nickro Nickro
    Sa spui de altii ca se decredibilizeaza daca iau bani, cand tu ai facut fix la fel, arata un comportament de politician (ipocrizie + faliment moral). Daca nu ar fi luat niciun leu, probabil nu mai faceau pe moralistii.
  • Nenea Gigi Nenea Gigi
    Super tare, tocmai am observat ca aceasta individa isi foloseste si STB in campanie, le-a tras tuturor autobuzelor Emblema Powered by Primaria Capitalei!
    Fufa asta promovata de Voiculescu unde vrea sa ajunga?

Trimite un comentariu

sus