Skip to main content

Filmul „colectiv” de Alexander Nanau, cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich

 
Filmul „colectiv” de Alexander Nanau, cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich

Filmul „colectiv” a fost desemnat cel mai bun documentar la Festivalul de Film de la Zurich, scrie News.ro. Proiectul lui Alexandru Nanău s-a impus în faţa altor 11 filme, selecţionate din peste 150 care aplicaseră iniţial pentru înscriere.

Publicitate

Documentarul urmăreşte întâmplările desfăşurate în România în primul an de după incediul din clubul Colectiv, inclusiv culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma.

Trofeele „Ochiul de Aur", de la Zurich, au fost câştigate de „Sound of Metal", de Darius Marder (International Feature Film), „colectiv", de Alexander Nanau (International Documentary Film) şi „Systemsprenger", de Nora Fingscheidt (Focus: Elveţia, Germania, Austria), notează aceeaşi sursă.

Filmul se bucură de mult succes şi peste Ocean, în America de Nord. Magnolia Pictures şi Participant, două nume grele din industria cinematografică mondială, vor dostribui şi promova în America de Nord filmul documentar „colectiv”, după cum Paginademedia.ro a relatat în urmă cu câteva zile.

Filmul "colectiv" este o productie Romania/Luxembourg produsa de catre Alexander Nanau Production, HBO Europe şi Samsa Film Luxembourg.

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Monica Monica
    Interesant, multumesc pentru recomandare. De abia astept sa il vad!

Trimite un comentariu

sus