Skip to main content

Doina Gradea, apostrofată după ce TVR a pierdut procesul cu Pătraru: „Cine plăteşte toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?!”

 
Doina Gradea, apostrofată după ce TVR a pierdut procesul cu Pătraru: „Cine plăteşte toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?!”

Gigel Ştirbu, deputat PNL şi şeful Comisiei de Cultură din Camera Deputaţilor, o critică pe şefa TVR, Doina Gradea, după ce postul public a pierdut, în primă instanţă, un proces cu realizatorul Dragoş Pătraru.

Publicitate

Aminitm că Tribunalul Bucureşti a decis că TVR a rupt abuziv contractul cu Dragoş Pătraru, realizatorul Starea Naţiei, iar postul public ar trebui să-i plătească jurnalistului penalităţi de 29.850 de euro (140.000 de lei). Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel.

„Şi întreb şi eu, în calitate de cetăţean al acestei ţări plătitor de taxe şi impozite, cine plăteşte toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?! Tot bugetul de stat?! Nu cumva costurile stabilite de instanţă, şi plătite de TVR, ar trebui recuperate de la Gradea Doina din salariul ei muncit din greu?!”, a reacţionat Gigel Ştirbu, într-un comunicat de presă.

Parlamentarul a continuat:

„Este evident că de când stăpâna TVR, Gradea Doina, stăpânită fiind de PSD, a venit la conducerea acestei instutuţii publice, televiziunea este dirijată contrar îndeplinirii scopului pe care îl are un serviciu public de interes naţional, nu mai este independentă din punct de vedere editorial, desfăşoară o activitate care este în folosul PSD iar discriminarea este la ea acasă, atât în rândul atitudinii editoriale, cât şi în rândul comportamentului conducerii faţă de angajaţii instituţiei.”

„Deşi, potrivit Constituţiei, nimeni nu este mai presus de lege, iată că Gradea Doina se vrea a fi excepţia de la regulă sfidând cu neruşinare, pe de o parte, Curtea de Conturi a României, care a relevat mai multe abateri legate de modul în care conducerea Televiziunii publice a gestionat fondurile instituţiei, adică cheltuirea banilor de la bugetul de stat după bunul plac şi, pe de altă parte, decizia Tribunalului Bucureşti de reziliere abuzivă a contractelor jurnaliştilor emisiunii “Starea Naţiei”, a mai adăugat parlamentarul.

Citeşte şi:

Instanţa: TVR a rupt abuziv contractul cu Pătraru. Zeci de mii de euro penalităţi. Decizia nu e definitivă

Comunicatul integral, în continuare:

Gradea Doina, lipitoare la TVR

Oare câte abuzuri trebuie să mai constate instituţiile abilitate la Societatea Română de Televiziune pentru ca doamna Gradea Doina să plece de la conducerea Televiziunii Române?!

Săptămâna trecută, Tribunalul Bucureşti a catalogat, în primă instanţă, drept abuzivă rezilierea contractului cu echipa emisiunii „Starea Naţiei“ de către conducerea TVR, postul public trebuind să-i plătească lui Dragoş Pătraru penalităţi de reziliere de 29.850 de euro, echivalentul a 140.000 de lei. La sfârşitul lunii iunie 2018, Dragoş Pătraru, realizatorul emisiunii, declara că „Starea Naţiei“ a fost scoasă din grila TVR 1 din cauza presiunilor exercitate de PSD şi executate de Preşedintele-director general al instituţiei, Gradea Doina, lucru care se şi confirmă acum în urma constatării formulate de către Tribunalul Bucureşti.

Şi întreb şi eu, în calitate de cetăţean al acestei ţări plătitor de taxe şi impozite, cine plăteşte toate aceste zeci de mii de euro?! Tot românii?! Tot bugetul de stat?! Nu cumva costurile stabilite de instanţă, şi plătite de TVR, ar trebui recuperate de la Gradea Doina din salariul ei muncit din greu?!

Este evident că de când stăpâna TVR, Gradea Doina, stăpânită fiind de PSD, a venit la conducerea acestei instutuţii publice, televiziunea este dirijată contrar îndeplinirii scopului pe care îl are un serviciu public de interes naţional, nu mai este independentă din punct de vedere editorial, desfăşoară o activitate care este în folosul PSD iar discriminarea este la ea acasă, atât în rândul atitudinii editoriale, cât şi în rândul comportamentului conducerii faţă de angajaţii instituţiei.

Deşi, potrivit Constituţiei, nimeni nu este mai presus de lege, iată că Gradea Doina se vrea a fi excepţia de la regulă sfidând cu neruşinare, pe de o parte, Curtea de Conturi a României, care a relevat mai multe abateri legate de modul în care conducerea Televiziunii publice a gestionat fondurile instituţiei, adică cheltuirea banilor de la bugetul de stat după bunul plac şi, pe de altă parte, decizia Tribunalului Bucureşti de reziliere abuzivă a contractelor jurnaliştilor emisiunii “Starea Naţiei”.

Cufundându-se într-o pasivitate tăcută, pentru ca în faţa membrilor Comisiei pentru cultură a Camerei Deputaţilor nu-i prea place să vorbească, şi-a lipit ventuzele de funcţia de Preşedinte-Director General al SRTv şi, oricâte ilegalităţi şi incorectitudini s-ar demonstra, ea nu placă de la şefia Televiziunii Române.

Nu pot să nu constat o relaţie strânsă PSD-Gradea. PSD-ul o susţine pe Gradea Doina la conducerea TVR şi ea susţine PSD-ul prin politica editorială a postului public, evident favorabilă social-democraţilor, chiar dacă în calitate de Preşedinte-director general este obligată să păstreze echidistanţa politică şi să se asigure că diversitatea de opinii este respectată.

Pe această cale, îi spun PSD-ului să o ia la partid să lipească afişe că tot vine campania electorală şi orice s-ar spune despre Gradea Doina, nimeni nu-i poate nega calităţile extraordinare dovedite în fruntea Televiziunii Publice de membru de partid. Orice, numai dezlipiţi-o de la TVR!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Baba Baba
    Partea nasoală este ca nu mai pot sa urmăresc emisiunile lu' Patraru, caci am un tv care nu recepționează postu' care transmite emisiunea.
    Alloooo, don' Patratu (
  • Vax Albina Vax Albina
    Boss, era emisiunea cu cea mai mare audienta in prime tine la TVR. In locul lui a fost adusa o ******, cu pretenții de jurnalist și niște invitați din Muppets, gen Cristoiu și Buscu. Are 0,7 audienta in zilele bune. Despre ce vorbim? În tv performanta de măsoară în cifre, restul e gargara...
  • Vax Populi Vax Populi
    Văd că lumea o critică pe Doina Gradea, dar nu vede nimeni ce sume imense încasa Dragos Pătraru pentru niste mistouri de doi bani pe un contract făcut pe vremea Irinei Radu! Deci, tu utilizai baza materială a TVR, aveai niste scriitorasi de glume proaste aka Radu Hăngănuț & Mihai Radu si promptereai niste scheciuri cu care jumuleai statul. Să tot faci deontologie asa, nene! Iar contractul, cu clauze net în avantajul tău, e combinație tare, nemaipomenită.
  • D D
    "milica", azi deja ai comentat pe 3-4 stiri. Pe stirea cu audientele "Te cunosc de undeva", nimic ? De pensionarii "Antena 1" nu zici nimic ? Nu ii vezi ?
  • mile mile
    si tu livia esti in gasca
  • Livia Pila Livia Pila
    Gradea nu e singura. În TVR avem de-a face cu un clan mafiot. Darvariu, Tompea, insul acela fără coloana vertebrala făcut producător general, Smaranda Vornicu, Mădălina Rădulescu. Toți sunt de o faptura și de-o seama. Și sa nu îl uitam pe penalul Zgabercea.
  • Gloria eterna Gloria eterna
    omg cum e poza! si ea asta ii spunea unei angajate ca e "cap de pork" ?!! omg!

Trimite un comentariu

sus