Skip to main content

Realitatea, articol cu „mesaj”, dacă pierd licenţa. Radu Herjeu: „Denunţ public tentativele de presiune asupra membrilor CNA”

 
Realitatea, articol cu „mesaj”, dacă pierd licenţa. Radu Herjeu: „Denunţ public tentativele de presiune asupra membrilor CNA”

Cu doar câteva zile înainte ca CNA să decidă dacă îi va prelungi sau nu licenţa televiziunii Realitatea TV, reprezentanţii postului publică pe site un articol cu „mesaj”. Un membru CNA consideră articolul o "tentativă de presiune".

Publicitate

Detalii, în continuare:

Dosarul „Realitatea” ar putea trimite CNA în instanţă” este intitulat articolul postat duminică pe site.

Un text din care aflăm că „Refuzul Consiliului Naţional al Audiovizualului de a prelungi licenţa Realitatea TV poate avea consecinţe dramatice pentru membrii consiliului”.

În acelaşi articol se dau şi posibilelel efecte: dacă nu vor prelungi licenţa, membrii „încalcă” Legea Audiovizualului şi „devin pasibili de abuz în serviciu”.

CNA s-ar putea îndrepta împotriva membrilor pentru prejudiciu. Chiar dacă votul împotriva licenţei pentru Realitatea TV nu ar fi de natură penală, prejudiciul va exista. În acest caz, instituţia urmează să fie urmărită în instanţă de patronii Realitatea TV, de stat prin ANAF şi de alţi creditori care nu şi-ar mai putea recupera banii.

Deoarece este foarte probabil ca instanţa să acorde despăgubiri, CNA poate să se îndrepte asupra membrilor pentru a recupera sumele”, mai arată textul de pe Realitatea.net.

Radu Herjeu, membru CNA, a reacţionat într-o postare pe pagina sa de Facebook:

Denunţ public tentativele de presiune asupra membrilor CNA prin ”articole” de presă în care li se spune cum pot ei plăti despăgubiri de milioane de euro dacă respectă Legea Audiovizualului în cazul unui vot negativ acordat solicitării de prelungire a licenţei unui post de televizune!”

CONTEXT. Amintim că reprezentanţii Realitatea TV au avut o întâlnire cu membrii CNA, pe cazul prelungirii licenţei. Televiziunii îi lipseşte certificatul fiscal, un document obligatoriu la orice prelungire de licenţă, fără de care CNA nu poate da un vot. În discuţia de joi, care a durat două ore, avocaţii au explicat că insolvenţa Realitatea TV este una foarte complicată şi că ANAF a îngreunat aprobarea planului de reorganizare.

În concluzie, joi, CNA a decis să trimită la ANAF o adresă pentru a cere mai multe lămuriri pentru acest caz şi, totodată, să-i invite pe reprezentanţi la o discuţie (pe larg despre subiect, AICI)

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    sigur o sa i se prelungeasca ! tocmai acum cind a devenit trimbita psd
  • iana iana
    B1 nu. Chiar nu. Doar ei si Digi24, cam frigizi, sunt frecventabile.
  • Varanu' Varanu'
    Inteleg ca Gusa tocmai s-a inscris (iar!) in PSD. Altfel spus, Herjeu acuza televiziunea condusa de un pesedist ca face presiuni asupra unei institutii pesedizate (CNA)! :)))
    Oricum, o sa fie "distractiv" in urmatoarele campanii electorale cu atatea televiziuni pro-PSD: A3, Raitaru/Romania TV, B1, Realitatea...

Trimite un comentariu

sus