Skip to main content

ProSport: Liviu Dragnea i-ar fi propus şefia TVR lui Costi Mocanu. De ce s-au oprit discuţiile?

 
ProSport: Liviu Dragnea i-ar fi propus şefia TVR lui Costi Mocanu. De ce s-au oprit discuţiile?

Cum ar fi putut prelua Costi Mocanu şefia TVR? Liviu Dragnea, fostul şef al PSD, i-ar fi propus lui Costi Mocanu, plecat între timp de la Pro TV, postul de director general la TVR, scrie ProSport.

Publicitate

Discuţiile dintre cei doi - care au avut loc în urmă cu câţiva ani - n-au avansat, pentru că Mocanu era încă sub contact cu Pro TV.

Costi Mocanu a confirmat, pentru sursa citată, discuţiile pentru preluarea şefiei postului public de televiziune.

„N-am discutat doar cu Dragnea. Am vorbit şi cu alţii. Inclusiv de la alte partide. Nu am pus condiţii. Poţi să condiţionezi Parlamentul?”, a spus Mocanu pentru ProSport.

Costi Mocanu despre situaţia în care se află TVR: „Trebuie să funcţioneze după regulile unui post de televiziune privat”

De asemenea, Mocanu a declarat pentru site-ul de sport şi câteva lucruri cu privire la situaţia TVR:

„Le-am spus că, în opinia mea, cadrul legislativ după care se guvernează TVR, ca şi Radiodifuziunea Română, este vechi şi depăşit. Ar trebui schimbat, pentru ca un manager – şi aici nu m-am referit neapărat la mine, e vorba de orice manager ar veni – să poată face treabă.

Ca să fie performantă, TVR trebuie să funcţioneze după regulile unui post de televiziune privat, listat la bursă. Simplu! Nu este posibil ca TVR să încaseze 100 de milioane de euro pe an de la stat şi să înregistreze pierderi”, a continuat fost jurnalist de la Pro TV.

De ce s-au oprit discuţiile pentru preluarea şefiei TVR: „Managerii sunt sub contract. Dacă pleci, n-o poţi face imediat”

Tot Costi Mocanu a declarat pentru ProSport că discuţiile cu PSD, pentru preluarea rolului de manager la TVR, nu au continuat pentru că la momentul respectiv era sub contract cu postul din Pache Protopopescu:

„La momentul când m-au căutat să avem discuţia, eu eram sub contract cu ProTV. PSD avea atunci majoritatea în Parlament şi în Consiliul de Administraţie al TVR. În acest context mi s-a propus. Dar ştiu că nu doar cu mine s-au purtat discuţii. Au fost cu mai multe persoane din presă.

Când vorbim despre management în presă, soluţiile nu sunt foarte multe, să fim realişti! Iar managerii sunt sub contract. Rar găseşti unul care să fie liber. Dacă pleci, n-o poţi face imediat. Poţi fi obligat să mai stai încă 6 luni la vechiul loc de muncă”, a mai spus Mocanu.

Reamintim că Costi Mocanu a părăsit Pro TV în primăvara acestui an, după o colaborare de peste 25 de ani cu postul TV:

„Pot spune că între noi a fost un parteneriat foarte ok şi ne propunem să îl continuăm, dacă e cazul, în aceiaşi termeni de amiciţie. Chiar este genul de divorţ în care ei rămân foarte buni prieteni", spunea la vremea respectivă Mocanu pentru Paginademedia.ro.

Citeşte şi: Costi Mocanu pleacă din Pro TV după 25 de ani. Mocanu, pentru Paginademedia: "E genul de divorţ în care ei rămân prieteni"

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Radu F. Gabor Radu F. Gabor
    Moșule, ce tânăr ești! Marele manager Mocanu, care dă lecții tuturor, a cam ratat toate proiectele în care a fost gestionar. Singura sa calitate a fost loialitatea față de Shogun, evident că foarte bine plătită.
    E de porc să critici TVR că ar toca sute de milioane (ceea ce e adevărat!) taman tu, ex-șef la niște privați scutiți de niște zeci de milioane de euroi datorii la stat pe vremea lui Adrian Năstase și care răspundeau la comenzile Elenei Udrea pe vremea lui Băsescu!
  • D D
    "pro psd antena 1"; sambata si duminica seara a fost plin de pro PSD la "Antena 1". Mai ales "Antena 3" plin de PSD.
  • mile mile
    eram sigur ca psd tv era sub protectia lui dragnea
  • D D
    "pro psd antena 1"; sambata si duminica seara a fost plin de pro PSD la "Antena 1".
    O tinem asa toata ziua, nu e problema.
  • mile mile
    pro psd tv
  • D D
    Si tu nu ii vezi pe cei de aseara, de la "Te cunosc de undeva" ? Nu te astepta ca altii sa mentioneze acest lucru, cand tu nu o faci.
    La fel ca pe stire cu "antitalent". In loc sa ne zici cum e emisiunea, ai scris de "public tanar".
  • mile mile
    ca si vocea , aia nu o vezi vineri
  • D D
    Neinteresant "mile milica". Vezi stirea cu audientele "Te cunosc de undeva". Acolo "antena 1 e pesedist".
  • mile mile
    am zis ca psd e cu pro tv
  • Costi Mocanu Costi Mocanu
    @Ion- Buna ziua. Domnule, una e organigrama, la care m-am referit, alta e grila, la care faceti dvs trimitere. Raspunsul meu avea in vedere numirea Consiliului de Administratie si a echipei de management. Cred ca un model al unei companii publice (ceea ce este si TVR, de fapt), este si legal, si profesional, mai ok decit ce exista azi.
  • Costi Mocanu Costi Mocanu
    @Maria- Buna ziua. Este un subiect deschis de Prosport. Oamenii m-au sunat si m-au intrebat. Le-am raspuns.
  • mile mile
    am zis ca pro tv e pesedist
  • Mihail Mihail
    Ion, sigur ca nu trebuie sa aduca manelisti, cum facea pe vremuri Teo Trandafir. Dar nici sa faca programe anoste si prafuite la care nu se uita nimeni. Nu poti sa ai buget de sute milioane de euro si sa nu fii macar in top 10.
  • ion ion
    „Trebuie să funcționeze după regulile unui post de televiziune privat”
    Tocmai ca nu trebuie. Nu poti sa o ai pe Teo cu manelisti, zilnic ca la ProTV, pe postul public national. Ma bucur ca nu l-au angajat pe "expertul" asta.
  • maria maria
    Intrebarea mea ar fi: de ce dupa 2-3 ani dl. Mocanu deschide public acest subiect?

Trimite un comentariu

sus