Skip to main content

Realitatea TV, somaţie publică după ce a făcut reclamă mascată locurilor în care Cozmin Guşă şi-a făcut emisiunea

 
Captură dintr-una dintre emisiuni. Octavian Hoandră, pe terenul de golf din Sibiu, o învaţă pe fiica lui Cozmin Guşă să joace golf
Captură dintr-una dintre emisiuni. Octavian Hoandră, pe terenul de golf din Sibiu, o învaţă pe fiica lui Cozmin Guşă să joace golf

Postul Realitatea TV a fost sancţionat cu somaţie publică după ce a făcut publicitate mascată la două dintre locurile dinţară în care Cozmin Guşă şi-a filmat emisiunile.

Publicitate

Somaţia publică a fost pentru două momente prezentate în weekendul 19 - 20 octombrie, în timpul unor programe de ştiri şi au arătat ca nişte veritabile momente de teleshopping.

Unul a avut loc la o păstrăvărie din Sibiu, altul în Alba, la un teren de golf. Fiecare moment a avut o durată de cel puţin 30 de minute. Iar în ambele, a fost prezentă inclusiv fiica lui Cozmin Guşă.

Care au fost cele două momente care au atras sancţiunea de la CNA (aşa cum au fost monitorizate de CNA):

Pe 19 octombrie. Postul a avut, într-un jurnal, o transmisiune specială de la poalele munţilor Făgăraş, în care a fost o descriere şi o promovare a unui spaţiu şi a unei afaceri (păstrăvărie, fermă de vaci şi bivoli, hotel, brutărie, carmangerie, afumătorie, etc), al cărui patron intervievat a fost Martin Müller, român plecat din ţară când avea 21 de ani şi care s-a întors pentru a trăi şi a investi în România.

Acesta precizează că este şi patronul firmei SOBIS Software, „care face soluţii pentru administraţia publică”.

Octavian Hoandră: (...) Aici ne aflăm într-un areal surprinzător. N-aş fi crezut că există aşa ceva în România. Suntem la cea mai mare Păstrăvărie a României care există în momentul ăsta.

Ea este proprietatea unui domn care a plecat din România în Germania. (…) Aici e păstrăvărie, mai încolo este o fermă de vaci, o fermă de bivoli…Aici puteţi găsi toate lucrurile astea. Hotel! E un loc pe care merită să-l vedeţi!”.

Pe întregul moment de promovare, pe ecran apărea şi locul din care se făcea transmisiunea - Albota.

Pe 20 octombrie. Realitatea a avut o altă ediţie informativă, ediţia informativă Breaking News, unde, în cadrul grupajului ”Alegeri Prezidenţiale – TU DECIZI”, prezentatorul Adrian Bucur a invitat telespectatorii să urmărească un material despre locul din care va fi transmisă dezbaterea ”România 2019 – Alege preşedintele” din acea seară, de la ora 20:30.

În legătură video directă, de la CLUBUL DE GOLF THEODORA (informaţie titrată pe ecran pe tot parcursul legăturii video directe) au fost realizatorul Cozmin Guşă şi Ioan Popa, proprietarul clubului de golf ”Theodora”.

Au fost făcute referiri la afacerile de succes (procesarea cărnii de pui, clubul de golf) şi proiectele (construirea unui centru medical... îi va spune Transavia Medical Center şi am vrut să fac ceva în oraşul Alba Iulia care să poarte numele companiei mele) omului de afaceri Ioan Popa.

Pe terenul de golf, Octavian Hoandră a „oferit primele noţiuni” din acest sport Dariei Guşă, fiica lui Cozmin Guşă.

Un mic fragment, din monitorizarea CNA:

-Terenul acesta de golf este minunat. Trimiteţi-vă copiii la golf, veniţi la Theodora Golf Club…

-(…) vă mai aşteptăm şi cu alte ocazii, inclusiv să vă apucaţi de golf. (…) Şi pe voi şi pe cei care ne urmăresc pentru că locaţia este de excepţie… (…) şi cei care vin pe-aicea o să mai vină şi altă dată să se convingă singuri.

Cozmin Guşă a afirmat că nu trebuie ratată acea locaţie.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Insider Insider
    În timp ce Octavian Hoandră o ***ărea pe "Daria, elevă în Austria", mogulașul Cozmin în căutare de fraieri de consiliat îi făcea capul mare miliardarului Ioan Popa, jenat de ipostază. Emisiile au fost niste rusini absolute, penibile de-a dreptul. Chiar peste cele in care aparea la antrenamente "Andrei, student în Olanda", judoka ratat si baiatul lu' tata pe care presedintele Gușă al Federației de profil a tot incercat sa-l bage pe gat antrenorilor loturilor nationale. Care FRJ e in cea mai mare criza de rezultate din istorie de cand controversatul austriac Marius Vizer i-a oferit-o geostrategului.
  • Elan Elan
    Pînă marți, când licența îi va fi retrasă, Gușă se mai scoate și el cu ce poate. Să stai moca cu patronul de la Transavia, la un grătărel și la un golf, nu-i de colo. Vara a fost frumos pe Litoral, Cozmine?, *** la Phoenicia Royal și serile o ardeai la o bârfă live cu Mohammad Murad - un băiat promovat la ordin și de Rareș Bogdan, și de Denise Rifai?!
  • Regina Maria Regina Maria
    MedLife face mare balamuc la Stirile ProTV cu Medicii Schimbarii, o asa zisa campanie smecherita pe care apoi o rostogoleste peste tot, inclusiv pe propriile siteuri. Evident, toti cei prezenti acolo sunt doctorii lor intre care mai strecoara si cate unul care nu le e angajat, ci colaborator sau trimitator de pacienti. Dar nu-i vede nici CNA, nici Consiliul Concurentei!
  • Terenul de golf e lângă Alba Iulia, nu Sibiu. Corectați!
  • Miu Miu Miu Miu
    Sef* scuze
  • Miu Miu Miu Miu
    Sa inteleg ca e mai putin grav ca in cazul PRO TV-Sefi sub acoperire?

Trimite un comentariu

sus