Skip to main content

TVR, programe în memoriam Tamara Buciuceanu Botez. Nu lipsesc rolurile memorabile Isoscel sau Chiriţa

 
TVR, programe în memoriam Tamara Buciuceanu Botez. Nu lipsesc rolurile memorabile Isoscel sau Chiriţa

În memoriam Tamara Buciuceanu Botez. Televiziunea publică va programa o serie de filme şi emisiuni dedicate memoriei actriţei, care s-a stins ieri, la vârsta de 90 de ani.

Publicitate

Extemporal la dirigenţie (film din seria Liceenii), Primăvara bobocilor sau un interviu făcut de Eugenia Vodă, în emisiunea Profesioniştii, se vor vedea zilele următoare la posutirle TVR.

TVR 1 va difuza o ediţie e emisiunii Profesioniştii, cu Tamara Buciuceanu Botez şi Stela Popescu. Emisiunea va fi sâmbătă, de la ora 23:00.

TVR 2 va avea programate câteva filme şi o ediţie Piersic Show:

  • Astăzi, de la ora 14:00, va fi difuzată una dintre emisiunile lui Florin Piersic, cu Tamara Buciuceanu Botez şi Nae Cosmescu. Programul poate fi urmărit şi pe TVR Moldova, joi şi pe TVR Internaţional, vineri, de la ora 19.00.
  • De la ora 13:10 este programată comedia „Extemporal la dirigenţie”, în regia lui Nicolae Corjos, în care Tamara Buciuceanu joacă rolul celebrei profesoare Isoscel. Din distribuţie mai fac parte Ion Caramitru şi Mădălina Pop.
  • De la ora 20.10 se vede „Primăvara bobocilor”, în regia lui Mircea Moldovan. Filmul spune povestea lui Ionuţ, student în ultimul an la Agronomie, care se întoarce în satul natal unde vrea să facă practică şi să aplice cunoştinţele acumulate. Aici însă, intră în conflict cu mama sa, Varvara, care are propriile concepţii în privinţa practicării agriculturii, iar înfruntarea lor va declanşa tot felul de situaţii comice. În distribuţie, mai apar Horaţiu Mălăele, Dem Rădulescu şi Tora Vasilescu.

TVR 3 va difuza Teatru TV. Va difuza piesa „Dimineaţă pierdută”, de Gabriela Adameşteanu. Va fi programată în două părţi: sâmbătă, de la ora 15.30 (partea I) şi duminică, de la ora 15.30 (partea a II a).

Spectacolul este preluat de la Teatrul Lucia Sturza Bulandra, regizat de Cătălina Buzoianu şi o distribuţie din care fac parte nume ca: Tamara Buciuceanu, Gina Patrichi, Victor Rebengiuc, Valentin Uritescu, Ion Besoiu, Rodica Tapalaga, Tora Vasilescu, Irina Petrescu, Mihai Constantin, Lucia Mora, Ina Apostol, Razvan Ionescu, Eugenia Balaure.

TVR Internaţional difuzează piesa „Nepotu’”, astăzi, de la or 15:00. Piesa este regizată de Horaţiu Mălăele, cu un veritabil recital al actriţei Tamara Buciuceanu Botez, secondată de Şerban Pavlu.

De asemenea, va difuza spectacolul Chiriţa în provincie, dumincă, de la ora 10:15.

Şi TVR Moldova va avea piesa Chiriţa în provincie, miercuri, de la ora 23:20.

Spectacolul „Titanic Vals”, din a cărui distribuţie îi amintim pe Dem Rădulescu şi Tamara Buciuceanu, va fi difuzat sâmbătă, 19 octombrie, de la ora 13.15 pe TVR Moldova şi de ora 1.00, la TVR Internaţional.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dana dana
    frumos
  • Fabian Fabian
    Si Liceeni de ce nu?
  • dandy ackonescu dandy ackonescu
    Drum bun, cale batuta!

Trimite un comentariu

sus