Skip to main content

Reuters: Compania-mamă Pro TV, la un pas să fie vândută către grupul ceh PPF. "O chestiune de zile"

 
Reuters: Compania-mamă Pro TV, la un pas să fie vândută către grupul ceh PPF. "O chestiune de zile"

Grupul de investiţii PPF, controlat de cel mai bogat om din Cehia Petr Kellner, este aproape să încheie discuţiile privind achiziţia unei părţi majoritare din Central European Media Enterprises (CME), de la conglomeratul american AT&T, anunţă agenţia de presă Reuters, care citează presa din Cehia şi Bulgaria.

Publicitate

AT&T deţine controlul a 75% din CME, după fuziunea grupului media american cu Time Warner.

Presa din Cehia menţionează că este o chestiune de zile până se va face anunţul cânzării CME către PPF.

O publicaţie de business din Bulgaria, care citează trei surse, spune că discuţiile dintre PPF şi CME sunt în faza finală.

PPF Group este o companie cu sediul în Olanda, fondată în 1991 de omul de afaceri Petr Kellner, considerat cel mai bogat om de afaceri din Cehia. PPF administrează investiţii în zona de finanţe, retail, asigurări, bănci şi imobiliare. Totuşi, compania a tatonat de-a lungul anilor şi zona de media şi chiar a mai făcut o ofertă pentru achiziţia CME. În 2017, grupul de investiţii a mai încercat să cumpăre compania de media, însă potrivit Reuters, acesta şi-ar fi retras oferta.
A încercat să achiziţioneze Nova Broadcasting, cel mai mare grup de media din Bulgaria. În ianuarie 2019, a renunţat, după ce tranzacţia a fost respinsă autoritatea privind concurenţa.
Amintim că CME a anunţat public, în luna martie a acestui an, că începe un amplu proces analiză, în care au fost luate în calcul mai multe variante, printre care, vânzarea companiei (în întregime sau pe bucăţi), o fuziune cu un alt partener strategic, o recapitalizare sau chiar să continue business planul pe acelaşi model, după cum Paginademedia.ro a relatat AICI.
Compania CME operează 30 de televiziuni în cinci ţări, Bulgaria, Cehia, România, Slovacia şi Slovenia.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • D D
    "milica", de pensionarii de la "Te cunosc de undeva" de aseara nu zici nimic ?
  • D D
    "milica", de pensionarii de la "Te cunosc de undeva" de aseara nu zici nimic ?
  • mile mile
    Ba, io iti dau de munca si tu ma intrebi de pensia ta? Da am o conditie; sa postezi tot cu numele tau - doru. ok?
  • D D
    "milica", de pensionarii de la "Te cunosc de undeva" de aseara nu zici nimic ?
  • mile mile
    Am auzit ca pe postaci ii lasa pe drumuri. Nasol. Doruleeeee...te asteptam in echipa noastra. O sa ai salar mai mare plus bonuri de masa.
  • Ivan Turbincă Ivan Turbincă
    E o mizerie reclama mascată pe care MedLife o face la ProTV sub sloganul Medicii Schimbării. Nemarcată, reportaje trântite în Stiri, ne iau pe toți de prosti si fac apoi pe deontologii cand publica anchete trase de păr cu baronii locali. O rusine maximă despre care CNA si Consiliul Concurentei nu spun nimic.
  • Georgian Georgian
    Vad ca la unii schimbarile la nivel inalt inseamna prabusirea companii dar e posibil ca dimpotriva sa se ridice si mai mult, sa vina cu un suflu nou si cu un concept nou ce poate ridica si mai mult compania.
  • mile mile
    gata , vin reduceri, se aude esca
  • Mădălina Mădălina
    Dar nea Marin Barbu când da
  • marian marian
    Mai antenistilor , poate va duceti voi la vale , nu este nici-o problema a plecat Sarbu si tot a mers , nu cred ca se va schimba nimic poate va merge si mai bine
  • Adi Adi
    Mișto. Deci Protv va avea un patron ceh. Se duce la vale.
  • Valentin Valentin
    Nou posibil șef le vor da iară afară pe toți din PRO !

Trimite un comentariu

sus