Skip to main content

VIDEO. Sursa noastră ne-a spus că „trebuie să se afle adevărul”. Răzvan Luţac, despre imaginile din Colectiv apărute abia după patru ani

 
VIDEO. Sursa noastră ne-a spus că „trebuie să se afle adevărul”. Răzvan Luţac, despre imaginile din Colectiv apărute abia după patru ani

VIDEO. „Într-un astfel de caz te întrebi dacă nu cumva eşti la cameră ascunsă, nu-ţi vine să crezi că un asemenea fişier video poate ieşi la suprafaţă abia după patru ani”, spune jurnalistul de investigaţii Răzvan Luţac despre imaginile şocante, din seara tragediei de la Colectiv, cu acţiunea dezorganizată a pompierilor.

Publicitate

Acesta continuă:

„Nu credeam că mai există un astfel de film referitor la cazul colectiv. Primul nostru reflex a fost să verificăm dacă e adevărat. Ne-am dat seama că nu mai apăruse nicăieri”

Jurnalistul Libertatea a făcut un scurt rezumat al felului în care cotidianul a obţinut materialul, de la o sursă aflată sub protecţia anonimatului.

Răzvan Luţac, prin telefon la Interviurile Paginademedia.ro:

Persoana care a filmat nu e aceeaşi cu cea care ne-a furnizat imaginile. Sunt persoane diferite”, punctează Răzvan Luţac.

Sursa noastră ne-a spus: „Trebuie să se afle adevărul”

Reporterul subliniază că omul care a furnizat documentul, sursa ziariştilor, a fost conştient că există posibilitatea de a fi identificat.

Totuşi, „nu a mai dat înapoi”, continuă Luţac. Sursa noastră ne-a spus: „Trebuie să se afle adevărul şi să se închidă cercul”. Este vorba despre cercul deschis chiar de investigaţiile Gazetei Sporturilor din 2015 şi până în prezent.

Materialul video şocant cu intervenţia dezorganizată de a pompierilor, în noaptea de 30 octombrie 2015, a fost publicat în această dimineaţa de echipa de investigaţii a lui Cătălin Tolontan.

Filmuleţul zăcea ascuns în sertarele ISU”, menţionează Răzvan Luţac unul dintre jurnaliştii implicaţi în investigaţie.

Redacţia ziarului din trustul Ringier a primit fişierul video la finalul săptămânii trecute, notează acesta.

A urmat verificarea faptelor:

„ISU mai folosise în acele zile nişte fotografii de la momentul în care s-a făcut şi filmul. Aratau aceleaşi momente, dar în fotografii. Ne-am mai dat seama că filmul nu putea fi făcut decât de un pompier. Totul confirma ce ne spunea sursa, că filmul era real şi făcut de un pompier”, spune acesta.

Apoi s-a luat decizia de a se blura parţile foarte dure ale videoclipului, cele în care apar persoane rănite în agonie sau trupuri decedate:

Am ajuns la consensul că imaginile pot fi date dacă blurăm acele parţi de imagini foarte, foarte dure. Am luat deciza să blurăm răniţii şi trupurile decedate şi am spus că în acest fel nu vom bloca informaţia de interes public, care era cu totul altă”, a mai declarat acesta.

VIDEO. Subiectul momentului, zguduitoarele imagini până acum secrete de la Colectiv, cu Răzvan Luţac - jurnalist Libertatea

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • filip filip
    @geo = cap ai, minte ce-ti mai trebuie. Daca ai oo, scoate filmarile. Altfel, esti doar un mincinos ordinar
  • geo geo
    Am si eu niste filmulete de la Colectiv - niciun Serviciu nu mi le-a pus la dispozitie, asa ca astept "oferte". Nu de alta dar povestile de adormit copii, cu "sursele" ori cu "valizele" nu mai tin.

Trimite un comentariu

sus