Skip to main content

"Declanşaţi o anchetă internă!" Managerul spitalului Sfânta Maria, presiuni la Digi24 pentru sancţionarea unei jurnaliste

 
"Declanşaţi o anchetă internă!" Managerul spitalului Sfânta Maria, presiuni la Digi24 pentru sancţionarea unei jurnaliste

Managerul spitalului Sfânta Maria, Narcis Copcă, presiuni la Digi24 să facă „anchetă internă” contra unui jurnalist. Este vorba de jurnalista care acoperă domeniul sănătate la Digi24, Carla Tănăsie, care la începutul acestei luni a relatat despre cazul unei femei care a suferit arsuri la nivelul feţei în timpul unei operaţii.

Publicitate

La momentul respectiv, Administraţia Spitalelor din Bucureşti (de care aparţine şi Sfânta Maria) a reacţionat printr-un comunicat în care ameninţa că va da în judecată presa care a relatat că ar fi vorba despre „arsuri grave”.

„Informaţiile transmise de anumite posturi de televiziune şi site-uri, potrivit cărora pacienta ar fi suferit arsuri grave sunt neadevărate iar reprezentanţii spitalului îşi rezervă dreptul de a-i acţiona în judecată pentru răspândire de ştiri false”, se arată în comunicatul citat atunci de Digi24.ro.

Povestea nu s-a oprit, însă aici. Narcis Copcă, managerul spitalului, a revenit cu o notificare în care solicita conducerii Digi24 o „anchetă internă despre modul în care jurnalista şi-a făcut meseria şi cerea să fie informat despre concluziile cercetării.

Din plângerea lui Narcis Copcă:

„Vă solicităm să declanşaţi o anchetă internă cu privire la modul în care reporterul Digi24, Carla Cristina Tănăsie, a relatat incidentul sus-menţionat, făcând afirmaţii false şi denaturând realitatea, aducând astfel atingere imaginii şi reputaţiei personalului medical şi spitalului clinic Sfânta Maria.

Mai mult, toate informaţiile diseminate de reporterul Digi24, Carla Cristina Tănăsie, au avut un impact major prin prisma faptului că acestea au fost preluate şi de către alţi reprezentanţi mass-media, inducâdu-se în rândul cetăţenilor prezumţia de veridicitate a acestor informaţii.”

Cazul a fost dezvăluit chiar de către jurnalistă, pe Facebook. „Cum încearcă managerul unui spital să-i închidă gura unui ziarist. Narcis Copcă, supărat că nu am fost “admonestata” de şefi , s-a hotărât sa ceara el acest lucru , in mod oficial”, a scris jurnalista.

„Tupeul acestui om nu are limite. Solicită Digi 24 sa fie demarată o ancheta interna şi sa fiu cercetată pentru ca am adus in atenţia opiniei publice cazul pacientei care s-a ales cu arsuri la nivelul fetei, in timpul unei operaţii.

Şi nu e tot.

Vrea ca Digi 24 sa ii transmită şi rezultatul anchetei, iar dacă sunt pedepsita, promite ca nu va mai da postul in judecată, ci doar pe mine”, a mai adăugat jurnalista, care a postat alături de textul său şi un facsimil cu notificarea semnată de Narcis Copcă.

„Domnule Copcă, aştept sa ma daţi in judecată şi as vrea sa acceptaţi interviul pe care vi l-am solicitat, dacă aveţi curaj. Pentru cine nu ştie cine e Narcis Copcă: este managerul spitalului Sf. Maria, din păcate!”, a încheiat jurnalista.

Digi24 a avut pe post o ştire în care anunţa concluziile Ministerului Sănătăţii în cazul pacientei care s-a ales cu arsuri după o intervenţie la Sfânta Maria.

„În urma controlului, s-a ajuns la concluzia că acel aparat nu a fost folosit corespunzător de către medic, pentru că altfel acel incident nu ar fi avut loc.

Agenţia Naţională a Medicamentului şi Dispozitivelor Medicale a sancţionat spitalul şi a dat un plan de conformare, care, dacă nu va fi realizat, poate atrage chiar şi o plângere penală”, arată jurnaliştii de la Digi24 (ştirea integrală, AICI).

Carla Tănăsie: "Nu voi fi cercetată disciplinar"

Va ţine cont Digi 24 de "solicitarea" managerului de spital?

Contactată de Paginademedia.ro şi întrebată dacă postul a demarat ancheta internă cerută de managerul Sfânta Maria, jurnalista a răspuns:

„Nu voi fi cercetată disciplinar.

Conducerea televiziunii m-a susţinut de la început, iar după răspunsul pe care l-am primit de la minister in legatură cu ce s-a întâmplat, lucrurile s-au lămurit.

Probabil, Narcis Copca va continua demersul de a merge în instanţă, dupa cum a scris în acea înştiinţare, având în vedere că nu am fost sancţionată.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • gicu gicu
    domnu' geo, lasa generalizarile pt matale, troll pesedist ce esti!
  • geo geo
    Omar, nu le mai tine partea.
    In tarisoara asta tot felul de indivizi au ajuns sa faca "presa".
    Vrei sa dai in cineva, deschizi blog / site de stiri, iti tragi legitimatie si esti jurnalist. Mai nou am aflat ca si rezistii de la "Vocea strazii" sunt jurnalisti. Desi unii au doar 20 de ani, au doar liceul si au fost bucatari prin Spania.
  • Omar Omar
    @nea Geo
    Sper din suflet că nu lucrezi in presa. mă rog, ce a mai rămas din presa in tarisoara asta bananiera...
  • geo geo
    Nu am vazut stirea intiala, despre incendiu/explozie.
    Daca jurnalista a dat stirea fara sa faca ceea ce ea necesar si a fost reclamat de conducerea Spitalului, adica "nu a întrebat, nu a verificat, nu a făcut un lucru minimal, să vină să stea de vorbă cu pacienta", nu a procedat corect.

Trimite un comentariu

sus