Skip to main content

Prima reacţie din CNA după ce un membru este suspectat că ar fi implicat în campania lui Iohannis.

 
CNA
CNA

REACŢIE la CNA după ce Libertatea a dezvăluit ieri că un membru CNA, Alexandru Kocsis, ar fi implicat în campania online a lui Klaus Iohannis.

Publicitate

Discuţia a fost deschisă de Radu Călin Cristea, membru CNA, în debutul şedinţei publice de astăzi. Cristea a ţinut le-a ţinut colegilor un scurt discurs despre cum imaginea publică a CNA este „supusă unor unor suspiciuni legate de o posibilă implicare a unor membri în campania electorală”, fără a da însă nume.

Fac un apel amical, cred că realizaţi că nu am nici cea mai mică miză personală în chestia asta, la cei care sunteţi mai tineri, la început de carieră şi cred că e bine să nu începeţi să o pătaţi într-un acces de superficialitate”, a spus Radu Călin Cristea.

„Aveţi grijă. Lucrurile astea se văd ca o cusătură cu aţă albă. Sunt lucruri vizibile. Ne putem feri de ele pur şi simplu stând la locul nostru, pe scaunul de membru al CNA pe care ni l-am asumat atunci când am acceptat să intrăm în CNA, pe baza unei legi în care se spune foarte clar că în momentul când devii membru rupi orice legătură cu instituţia care te-a trimis în Consiliu”, a mai adăugat membrul CNA.

Membrul CNA a exemplificat şi prin cazuri mai vechi de „implicare”. Cel al Narcisei Iorga, fost membru CNA, despre care Cătălin Tolontan, pe atunci în fruntea GSP, a dezvăluit că ar fi fost implicată în campania lui Traian Băsescu, din 2009. Totodată, Cristea a mai amintit şi evenimentele legate de fostul preşedinte al instituţiei, Laura Georgescu, când imaginea CNA a fost „pătată îngrozitor”.

„Toată lumea îşi bătea joc de noi şi nu ne puteam apăra. Lupta pe care noi, membrii CNA, o duceam împotriva preşedintelui CNA a fost nu doar absurdă, ci şi ineficace şi a menţinut instituţia sub un tir continuu până s-a terminat ciclul respectiv. Vrem să ne apucăm din nou de treburi de genul acesta, de treburi murdare?!”, a încheiat Radu Călin Cristea.

CONTEXT. Libertatea a scris, ieri, că Alexandru Kocsis, membru CNA, ar fi implicat în campania electorală online a preşedintelui în exerciţiu Klaus Iohannis. Ziarul coordonat de Cătălin Tolontan a avut câteva conversaţii cu doi şefi ai firmelor angajate de PNL ca să facă promovarea lui Klaus Iohannis. Ambii recunosc că au avut anumite legături cu Kocsis. Nu reiese, din discuţii, o implicare directă a membrului CNA şi în actuala campanie electorală. Jurnaliştii de la Libertatea notează că, potrivit unor surse, Kocsis este încă implicat şi în campania lui Iohannis.

Citeşte şi: Un membru CNA ar fi implicat în campania online a lui Klaus Iohannis

Radu Călin Cristea, membru CNA:

„Fac un apel şi apelul meu e însoţit de foarte multă documentaţie şi dacă cineva îmi pune la îndoială vorbele intru in extenso până diseară şi argumentez despre ce este vorba.

Fac un apel către toţi membrii CNA, mă includ şi eu în această categorie, să fie foarte raţionali şi foarte atenţi din punct de vedere etic şi moral în ceea ce priveşte raportarea lor la campania electorală şi la partidele, guvernul, preşedinţia, deci instituţiile care şi-au trimis membri acolo.

Noi ştim foarte bine şi nu cred că e corect să ne ascundem că, în preajma oricărei campanii electorale, de când este CNA-ul, şi membrii CNA, în măsuri graduale fireşte, au intrat într-o stare de fibrilaţie. Asta mi se pare că se întâmplă şi acum.

Aveţi mare grijă că discutăm cu o tenacitate extraordinară despre cum să introducem sau nu, pe ordinea de zi, emisiunea nu ştiu cui de nu ştiu când, dar lăsând la o parte că imaginea publică a CNA este cumva expusă unor suspiciuni legate de o posibilă implicare a unor membri în campania electorală. Şi aici, din păcate, CNA-ul are o lungă tradiţie.

Eu nu am prins toate cazurile, dar mi s-a spus în 2009 de celebrul episod cu fosta noastră colega Narcisa Iorga care a fost surprinsă, culmea, de Cătălin Tolontan, în sediul PD-L. Avea treabă pe acolo, acesta a fost răspunsul Narcisei şi că nu era nimic indecent.

Ne amintim şi de alte cazuri, de pildă cu domnul Jucan care a fost chemat la ordin, în ultima zi de mandat, întrebat fiind de ce şi-a permis să fie un contributor decisiv la un vot dat pentru cu o amendă de 10.000 de lei la Realitatea TV. Şi mai sunt şi alte exemple pe care le putem aduce. Dacă mergem mai departe şi mai departe dăm deja peste cazul Gheorghe Ştefan (Pinalti), care este deja în instanţă şi unde iarăşi era vorba despre facilitarea acordării unui drept de licenţă TV.

Eu ţin foarte mult la această instituţie, voi dispărea din ea la sfârşitul anului viitor, dar nu îmi place acolo unde mă aflu şi acolo unde cred că măcar prin vorba mea şi prin respectul de care mă mai bucur mai ales printre colegii mei mai tineri să nu las un loc să se murdărească.

Aveţi grijă. Lucrurile astea se văd ca o cusătură cu aţă albă. Sunt lucruri vizibile. Ne putem feri de ele pur şi simplu stând la locul nostru, pe scaunul de membru al CNA pe care ni l-am asumat atunci când am acceptat să intrăm în CNA, pe baza unei legi în care se spune foarte clar că în momentul când devii membru rupi orice legătură cu instituţia care te-a trimis în Consiliu. Ori mie mi se pare că încă o dată lucrurile, la acest capitol, încă şchioapătă.

Fac un apel amical, cred că realizaţi că nu am nici cea mai mică miză personală în chestia asta, la cei care sunteţi mai tineri, la început de carieră şi cred că e bine să nu începeţi să o pătaţi într-un acces de superficialitate. Dacă tot o faceţi, măcar când sunteţi la finalul ei şi aproape că nu mai contează.

Nu uitaţi, şi aici, cu excepţia lui Alex Kocsis, eram cu toţii de evenimentele legate de Laura Georgescu. Atunci imaginea CNA a fost pătată îngrozitor. Am ajuns ciuca bătăii. Toată lumea îşi bătea joc de noi şi nu ne puteam apăra. Lupta pe care noi, membrii CNA, o duceam împotriva preşedintelui CNA a fost nu doar absurdă, ci şi ineficace şi a menţinut instituţia sub un tir continuu până s-a terminat ciclul respectiv. Vrem să ne apucăm din nou de treburi de genul acesta, de treburi murdare?!

Citeşte şi: Un membru CNA ar fi implicat în campania online a lui Klaus Iohannis

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Varanule, una este dreptul la opinie in spatiul virtual si alta este implicarea in campania electorala a unui candidat, in calitate de membru al CNA.
  • Varanu' Varanu'
    Tovarasul Radu Calin Cristea, vajnic aparator al presei pro-PSD in CNA, ar trebui sa vada si "aventurile" pe facebook ale colegului Herjeu, alt tovaras de nadejde al PSD. Postarile lui Herjeu la adresa lui Iohannis sau a "burghejilor" din PNL, USR etc arata ca inscriptiile de pe peretii unui WC public, in numele libertatii de exprimare...
    Altfel spus, daca Herjeu are voie sa dea cu copita in toti adversarii PSD, ceilalti membri CNA de ce nu au dreptul la opinie in spatiul virtual?

Trimite un comentariu

sus