Skip to main content

Mii de distribuiri în social media. Ştirea despre fake news-ul „casca lui Iohannis”, răspândit şi de Gabriela Firea, virală în online

 
Mii de distribuiri în social media. Ştirea despre fake news-ul „casca lui Iohannis”, răspândit şi de Gabriela Firea, virală în online

SHARED NEWS. Ştirea despre fake news-ul „casca lui Iohannis” a fost virală, ieri, în social media. Lansată de Gabriela Firea şi alţi lideri PSD, fotografia în care părea că Iohannis ar avea o cască, dar şi informaţia că preşedintelui i s-ar şopti răspunsurile într-o cască, în timpul conferinţei de presă, au fost rapid demontate pe internet.

Publicitate

Publicaţia Republica.ro a strans peste 11.000 de distribuiri şi aprecieri pe Facebook, cu un material în care consemnează fake-ul news-ul distribuit masiv de liderii PSD.

S-a clasat pe locul doi în topul celor mai distribuite materiale de presă. Arată încă din titlu cum informaţia a fost „distribuită în cascadă de liderii PSD după conferinţa de presă a preşedintelui”.

Postarea Gabrielei Firea era însoţită şi de mesajul: „Preşedintele-candidat Iohannis este nu numai foarte curajos, foarte deschis dialogului, dezbaterilor, foarte informat şi sigur pe el, ci şi foarte spontan! O dovedeşte cu prisosinţă casca din ureche folosită la oconferinţă de presă.”

Reamintim că ieri, după conferinţa susţinută de Klaus Iohannis, a apărut în spaţiul public un cadru foto potrivit căruia Iohannis ar fi avut o casca în ureche, prin care i se şopteau răspunsurile la întrebările jurnaliştilor.

Postarea a fost distribuită de Gabriela Firea sau Florian Bodog (fost ministru al sănătăţii), după cum scrie Republica. Ulterior, postarea a dispărut de pe contul de Facebook al primarului general al Bucureştiului.

Postarea lui Florian Bodog, încă pe Facebook

Captură de pe Facebook-ul Gabrielei Firea via Republica

Viorica Dăncilă a fost subiectul zilei de ieri în online. Cele mai distribuite cinci ştiri de pe Facebook o au în centru pe candidată PSD.

Cele mai citite ştiri din social media, ieri, potrivit unei monitorizări Facebrands PRO pentru Paginademedia.ro

Menţiune importantă: Topul include, cumulat, numărul de like-uri şi de share-uri.


1. digi24.ro, „Dăncilă: Într-o lună de zile o să ţin un discurs în limba engleză”

- 11.930 likes & shares;

2. republica.ro, „Fake news distribuit în cascadă de Gabriela Firea şi liderii PSD după conferinţa preşedintelui: „Aşa merge Iohannis la conferinţe de presă. Cu cască...””, de Loredana Voiculescu

- 11.276 likes & shares;

3. g4media.ro, „De ce România are nevoie de o dezbatere Iohannis-Dăncilă”, de Dan Tapalagă

- 4.736 likes & shares;

4. hotnews.ro, „Dăncilă spune că ştie, dar nu vorbeşte în engleză „din teama de a nu face o anumită greşeală”

- 2.239 likes & shares;

5.adevarul.ro, „Viorica Dăncilă, despre controversa ceasului: Este primit de la soţul meu. Nu valorează mai mult de 5000 de euro”, de Andrei Cristescu

- 1.374 likes & shares.

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    firea ,olguta ,sint si ele niste scule de propaganda psd Si la ponta se dadeau de ceasul mortii sa ni-l prezinte ca pe cel mai destept si frumos si ati vazut ce a iesit Fac si ele un ban Chestia este cind au mintit atunci sau acum sau si -si Cit despre caracter nu cred ca aveti pretentii la asa ceva de la ele *** se revarsa din ele
  • Mario del Barrio Mario del Barrio
    Exact ca acum 5 ani, PSD vrea neaparat sa-l faca presednte pe Iohannis. PSD-ul nu intelege ca nu mai merge cu trucuri pentru oameni usor de impresionat. Acum 5 ani Firea era purtatorul de cuvant al lui Ponta si incerca sa-i convinga pe alegatori ca Iohannis i-a jignit pe oamenii care au copii, cand de fapt Iohannis a spus ca s-a obisnuit greu cu gandul ca nu va avea copii. Firea ar trebui sa se intereseze de preturile din Costa Rica. Este o tara de viitor pentru persoane ca Firea.

Trimite un comentariu

sus