Skip to main content

VIDEO. Poveştile copiilor români din diaspora, la TVR Internaţional. În weekend primele ediţii, în Spania şi Franţa

 
VIDEO. Poveştile copiilor români din diaspora, la TVR Internaţional. În weekend primele ediţii, în Spania şi Franţa

Poveştilor copiilor români din diaspora vor fi la TVR Internaţional. Proiectul se numeşte „Generaţia Următoare” şi debutează sâmbătă şi duminică, 17 şi 17 noiembrie, de la ora 15:00.

Publicitate

Seria de opt episoade va spune poveştile copiilor născuţi în diaspora şi a celor plecaţi, alături de părinţii lor, în afara Români. Proiectul editorial este realizat de echipa TVR Internaţional în cele mai mari comunităţi de români din Spania, Italia, Franţa şi Germania.

Reportajele vor vorbi despre felul în care sunt nevoiţi să se adapteze la o nouă viaţă. Pe de o parte integrarea lor înseamnă adaptarea la mediul şi modul de viaţă din ţara de adopţie, pe de altă parte păstrarea identităţii înseamnă învăţarea limbii materne şi păstrarea tradiţiilor.

„Generaţia Următoare” este un proiect al postului TVR Internaţional realizat cu sprijinul Ministerului pentru Românii de Pretutindeni, anunţă reprezentanţii postului TV.

Echipa care se ocupă de reportaje este formată din următorii oameni:

  • Jurnalişti - Angela Avram, Roxana Gheorghe
  • Directori de imagine - Silviu Andrei, Dan Gheorghe
  • Producător - Angela Avram

Sâmbătă, 16 noiembrie: Povestea fetelor Ariadna, Eliza şi Alexandra

Angela Avram aduce povestea a trei fetiţe născute în Madrid: Ariadna, Eliza şi Alexandra. Părinţii celor trei fetiţe le-au învăţat limba română şi îşi fac timp să le ducă la tot felul de activităţi ale comunităţii româneşti.

Ariadna Elena Mănescu Perez s-a născut la Madrid, într-o familie mixtă. Tatăl este columbian, mama, româncă. În prezent, locuieşte cu mama, Mihaela, apreciat medic specialist pediatru şi medic specialist în boli interne la cel mai mare spital din Madrid. Ariadna vorbeşte cu uşurinţă spaniola, româna şi engleza.

Prietena ei, Eliza Enii îi este colegă de şcoală, iar părinţii Elizei muncesc temporar în Spania.

Cea de-a treia fetiţă este Alexandra Nicolae. Acum 11 ani, ea s-a născut în România, dar de mai bine de 9 ani trăieşte lângă Madrid. Alexandra vorbeşte foarte bine româna, spaniola şi engleza şi este una dintre cele mai bune eleve ale colegiului la care studiază.

Duminică, 17 noiembrie: Povestea surorilor Melissa şi Melina, eleve la o şcoală catolică din Franţa

Roxana Gheorghe prezintă povestea surorilor Melissa şi Melina, care locuiesc în Franţa. Cele două sunt surori sunt eleve la o şcoală catolică particulară.

Melissa are 9 ani şi studiază dans clasic şi canto la Conservator, în paralel cu pictura şi teatrul. Melina, de doar 6 ani şi jumătate, îi calcă pe urme: studiază dans clasic şi teatru.

Mama lor, Monica Beuran, s-a născut în România şi în prezent este preşedinta Şcolii Româneşti din Paris. Cursurile instituţiei se adresează copiilor francezi de origine română, inclusiv de origine română de dincolo de Prut, care doresc să înveţe (mai bine!) limba română şi să afle (mai multe!) despre cultura română.

Şcoala Românească din Paris este o asociaţie non-profit, care reuneşte membri ai comunităţii române. Activităţile se desfăşoară sub formă de cursuri în sediile Ambasadei şi ale Institutului Cultural Român de la Paris. Coleg cu Melissa şi Melina la Şcoala Românească din Paris este şi Andrei Soares, un băieţel care provine dintr-o familie mixtă. Tatăl este portughez, iar mama, româncă.

VIDEO. Teaser - Generaţia Următoare

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus