Skip to main content

Amendă pentru o vacă! O vacă "în viu". Cum s-a ales MasterChef cu o sancţiune de la CNA

 
Amendă pentru o vacă! O vacă "în viu". Cum s-a ales MasterChef cu o sancţiune de la CNA

VACĂ PE PLATOU! Un moment cu o văcuţă vie din emisiunea MasterChef a adus o amendă Pro TV. Postul a fost sancţionat, în şedinţa de ieri a CNA, cu suma de 10.000 de lei, pentru două programe, o ediţie MasterChef şi filmul Deadpool.

Publicitate

Principala problemă a fost o ediţie a emisiunii MasterChef, difuzată în reluare pe 13 octombrie, în care unul dintre juraţi, Joseph Hadad, a adus în platou o văcuţă şi a indicat care sunt părţile care se gătesc.

Chef Hadad: „Printre cele mai delicioase bucăţi de carne se numără: antricotul, este aicea, da? ( indică locul pe spatele animalului)”

„Muşchi de vită! Este zona asta care este împreună cu vrăbioare. Diafragma este aici un muşchi care separă toracele de abdomen. Burta de vită… se fac o groază de preparate cu burta. Dar, e carne prea tare. Trebuie să lăsăm mai mult la gătit. Dacă Alexandra s-ar fi numit Alexandru, în loc de ugere ar fi avut testicule. Uite, aicea! (Indică locul. Concurenţii râd) Testicule mare!”, a mai comentat Hadad.

Cei mai mulţi membri ai forului au considerat că momentul este unul foarte dur şi poate afecta minorii.

Deadpool a contribuit la amendă. Cum?

În plus, în aceeaşi sancţiune, Radu Herjeu, cel care a propus amenda, a ţinut cont şi de difuzarea filmului Deadpool, un film cu multe momente violente, la ore accesibile minorilor (ora 20.00). Deadpool este un film care în multe ţări este recomandat persoanelor de peste 15 ani, a fost difuzat de Pro TV cu marcaj 12.

Radu Herjeu, membru CNA:

„Acela nu este film de 12. Este un film foarte mişto, dar cu scene care te pot face ca adult să închizi ochii, darămite la 12 ani. Nu e sub nicio formă sub 12 ani. Chiar puteaţi să aveţi puţină responsabilitate. Se uita lumea la acest film şi la 10 seara.”

Adelina Sandu, reprezentant Pro TV:

„Acest film a fost editat de colegii mei, nu a intrat întreg. Versiunile care sunt pe TV sunt diferite de cele cinematografice. Varianta care este pe TV este mai „soft” faţă de cea de cinema. Şi nu mă refer doar la filmul acesta. Acest film a fost vizionat înainte de către un coleg al nostru, care a făcut nişte cut-uri.”

Trei şedinţe pentru o decizie

CNA s-a „chinuit” timp de trei şedinţe să voteze această amendă. Prima şedinţă pe acest caz a avut loc pe 5 noiembrie, atunci când s-au vizionat imaginle şi s-au făcut propunerile. Radu Herjeu a propus amenda de 10.000 de lei, în timp ce Cristina Pocora a propus, pe aceleaşi încălcări, o somaţie publică. După trei tururui de vot, niciuna dintre propuneri nu a avut numărul legal de voturi (şase).

Votul a fost reluat, aşa cum spune regulamentul CNA, în şedinţa din 7 noiembrie. Nici atunci nu a trecut: au fost patru voturi la cinci.

Prin urmare, Monica Gubernat, membru CNA, a propus rediscutarea cazului pentru şedinţa următoare, când a şi fost aprobată cu şase voturi „pentru”. Orsolya Borsos, unul dintre membrii CNA care au votat pentru sancţiune, a ţinut să sublinieze că votează în special pentru filmul Deadpool difuzat la ora 20.00.

Redăm în continuare câteva replici din ediţia MasterChef sancţionată:

Chef Joseph Hadad: Produse lactate şi carne de vită sunt la mare căutare. Printre cele mai delicioase bucăţi de carne se numără: antricotul, este aicea, da? ( indică locul pe spatele animalului).
Caroline-Concurentă: Nu vreau să ştiu de unde este. Simt, aşa, un pic…inconfortabilă… Totuşi, avem o vacă vie, aici! Şi noi vorbim despre părţile ei, pe care … noi gătim!

Chef Joseph Hadad: Muşchi de vită! Este zona asta care este împreună cu vrăbioare. De la el se face ( ininteligibil). Diafragma este aici un muşchi care separă toracele de abdomen. Burta de vită… se face o groază de preparate cu burta. Dar, e carne prea tare. Trebuie să lăsăm mai mult la gătit. Dacă Alexandra s-ar fi numit Alexandru, în loc de ugere ar fi avut testicule. Uite, aicea! ( Indică locul. Concurenţii râd. ) Testicule mare!

Jeremy-Concurent: Cojonas!
Concurentă: Mărimea contează!

Cezar-Concurent: Dacă eşti bou!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Trebuia amenda de 50.000 de lei ,asa de mult se pot coborî astia din Pro tv ? Astea sunt discutii cu subînteles ,sexual ,dau cateva ex din dialogurile concurentilor si juratilor " asa de mare" urmeaza rasetele celorlalti.
  • Serios? Pentru chestii din astea e sanctionat Pro? :)) cel mai mult imi place ca deadpool a fost lasat in amenda, desi nu se stie daca a meritat, avand in vedere ca se pare ca a fost taiat.
  • Si o stire cu audientele emisiunii "MasterChef" ? Doar a fost finala aseara...

Trimite un comentariu

sus