Skip to main content

S-a lansat PressHub Market, magazin online care vinde publicitate locală: „Libertatea editorială nu poate exista fără libertatea financiară”

 
S-a lansat PressHub Market, magazin online care vinde publicitate locală: „Libertatea editorială nu poate exista fără libertatea financiară”

Freedom House a lansat oficial PressHub Market, un magazin online de publicitate pentru publicaţiile indepedente şi cele din presa locală.

Publicitate

Vinde bannere, advertoriale sau proiecte editoriale către branduri şi firme. Acum, shop-ul vinde publicitate pentru 27 de ziare şi site-uri independente din 18 judeţe.

Proiectul a fost finanţat de Google News Initiative, prin programul The Digital News Innovation Fund. De asemenea, este realizat în parteneriat cu Tree Works, o companie specializată în crearea de prezenţe online şi soluţii web.

„Libertatea editorială nu poate exista fără libertatea financiară. Avem colegi, precum Carmen Dumitrescu, de la Liber în Teleorman sau Sebastian Oancea de la Vrancea 24, care s-au trezit peste noapte că la ordin politic li s-a tăiat finanţarea de publicitate.

PressHub market este o pârghie economică de care au nevoie publicaţiile independente din reţeaua pressHUB”, a declarat Gabriel Baciu co-fondator al publicaţiei independente InRoman.ro, care acoperă ştiri locale în judeţul Neamţ.

Astfel, companiile pot cumpăra expunere şi publicitate pe site-urile, ziarele şi publicaţiile din reţeaua PressHub, printre care amintim Liber în Teleorman, Gazeta de Sud, Info Sud Est, Ziarul de Iaşi sau Bihoreanul. (Vezi aici întreaga listă)

Citeşte şi:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus