Skip to main content

Cumpănaşu anunţă că dă în judecată ziarul Libertatea şi cere despăgubiri: „Mă atacă în mod neprofesionist şi grotesc”

 
Foto | Facebook - Alexandru Cumpănaşu
Foto | Facebook - Alexandru Cumpănaşu

„Libertatea şi sursele vor trebui să răspundă în instanţă”, scrie Alexandru Cumpănaşu într-o postare pe Facebook, în care anunţă că va da în judecată ziarul din trustul Ringier.

Publicitate

Unchiul Alexandrei Măceşanu, una dintre victimele tragediei de la Caracal, şi fost candidat la prezidenţiale cere despăgubiri de 900.000 de lei de la cotidianul Libertatea. Spune că va dona banii unor asociaţii pentru combaterea traficului de persoane.

Cumpănaşu acuză Libertatea de „atacuri neprofesioniste şi groteşti”.

De asemenea, mai spune că „scurgerea de documente personale este infracţiune”, iar „Libertatea sau sursele sale sunt obligate să o respecte”.

Cătălin Tolontan, coordonatorul editorial al Libertatea, a reacţionat tot pe Facebook la postarea lui Cumpănaşu:

Alexandru Cumpănaşu anunţă că dă Libertatea în judecată şi-şi imaginează că are dreptul să afle sursele ziarului. Ceea ce nu se va întâmpla niciodată”, subliniază Tolontan.

CONTEXT. Cumpănaşu este zilele acestea în centrul unor dezvăluiri făcute ziarul Libertatea, cu privire la nişte nereguli descoperite într-un proiect pe fonduri europene din care acesta făcea parte.

Publicaţia coordonată de Cătălin Tolontan a publicat două articole despre proiectul european de 11,7 milioane de lei dintre Ministerul Dezvoltării şi Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei (AID), al cărei fondator şi preşedinte este Alexandru Cumpănaşu.

Ziarul notează că acesta a fost puternic sprijinit din interior de către Andreea Grigore, şefa Direcţiei de Integritate a ministerului, punând-o pe o listă alături de Liviu Dragnea, drept „personalităţi vânate”, în momentul când Ministerul de Finanţe a descoperit nereguli la proiect.

Reamintim că Alexandru Cumpănaşu a reintrat la în atenţia opiniei publice când a izbucnit Cazul Caracal, fiind unchiul Alexandrei Măceşanu, una dintre victimele de la Caracal. Ulterior, acesta a candidat şi la Alegerile Prezidenţiale.

Postarea lui Alexandru Cumpănaşu

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • claudiiu claudiiu
    Un alt produs hastag Ciuma Rosie nici macar nu e unchiul Alexandrei Macesanu e doar o ruda mai indepartata din partea mamei Alexandrei
  • 121 121
    Vai sensibila

Trimite un comentariu

sus