Skip to main content

CNA. Antena 3 a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea

 
CNA. Antena 3 a preluat una dintre cele mai vechi televiziuni locale din Vâlcea

Reţeaua de televiziuni locale a Antenei 3 creşte cu un nou post. Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat în şedinţa publică de astăzi preluarea de către Antena 3 a licenţei Vâlcea 1, post local cu peste 20 de ani vechime.

Publicitate

Totodată, odată cu preluarea, licenţa Vâlcea 1 va trece printr-o serie de modificări, aprobate de asemenea de CNA:

  • Schimbarea denumirii din Vâlcea 1 în Antena 3
  • Modificarea profilului din canal generalist, în post tematic de ştiri.
  • Modificarea formatului de difuzare din SD în SD şi HD.
  • Modificarea structurii de programe, astfel încât, postul să difuzeze retransmisie Antena 3 în proporţie de 90%. Postul va rămâne cu program local două ore pe zi, în timpul săptămânii, respectiv trei ore pe zi sâmbăta şi duminica.

Schimbarea de la Vâlcea 1 la Antena 3 se va face cel mai probabil cu începere de la 1 februarie 2020, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA.

Camelia Tănase, director general Vâlcea 1, în faţa membrilor CNA:

„După 26 de ani de existenţă Vâlcea 1, trebuie să vin în faţa dumneavoastră cu o explicaţie a acestei cerei. Pe piaţa locală sunt trei posturi de televiziune. Am susţinut de-a lungul acestor ani calitatea unor programe, echidistanţă şi este din ce în ce mai greu într-un judeţ cu o situaţie economică slabă. Nu poţi să menţii ştacheta atât tehnic cât şi editorial.”

„Decizia este complexă şi complicată, dar cam aşa s-a ajuns la concluzia că pentru eficienţă, pentru supravieţuire, pentru claitatea programelor, chiar dacă mai puţine, e nevoie să cesionăm licenţa şi să facem acest pas.”

În şedinţa CNA a fost prezent, din partea Antenei 3, şi Adrian Ursu: „Aşa cum ştiţi, am preluat mai multe licenţe regionale în ultimul timp şi iată că ele se diversifică şi se înmulţesc, ca răspândire geografică, şi asta e un motiv, cred, de a demonstra că facem ceea ce ştim, că facem ştiri şi încercăm să sprijinm de asemenea demersurile editoriale corecte.”

Societatea REGAL SRL, care a deţinut până acum Vâlcea 1, mai are şi două frecvenţe radio în Râmnicu Vâlcea şi Horezu, care vor rămâne pe aceeaşi firmă.

Antena 3 SA mai deţine 11 licenţe audiovizual, dintre care una prin satelit, iar 10 prin reţele de comunicaţii (aproape toate sunt staţii regionale).

Amintim că în luna aprilie a acestui an Antena 3 SA a preluat de la Antena Group întreaga reţea de televiziuni locale Antena 1, pe care le-a transformat, cu acordul CNA, în televiziuni regionale. Este vorba de nouă posturi regionale, cu acoperire în Braşov, Călăraşi, Constanţa, Deva, Iaşi, Piteşti, Ploieşti, Slobozia, Târgu Mureş (pe larg despre subiect, AICI).

Citeşte şi:

Staţiile locale Antena 1, transformate în posturi regionale Antena 3

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dracea Mihaela Elena Dracea Mihaela Elena
    Buna ziua , ma numesc Dracea Mihaela din sat Călina Comuna Prundeni cum pot lua legatura cu dumneavoastră .Problema mea este una mai veche in legatura cu drumul comunal unde primaria in loc sa asfalteze au venit si au pus niste basculante de pietroaie Teava de gaze este bagata in pamant de vreo 4 ani si nu se ia nicio masura sa ne racordeze la gaze canalizarea este groaznică. In concluzie cum putem sa luam legatura sa mergem impreuna la primarie si sa vedem ce se poate face
  • Georgeta Maries Georgeta Maries
    Salarii minime pe economie, restante la VL1 ??? Cum era posibil? Nu erau restante... NU se dădeau salariile celor care erau vizați sa plece prin demisie, era un joc psihologic. Șmecherele de la Vâlcea UNU, erau cu salariile la zi! SC Regal SRL a fost întotdeauna în topul firmelor, conform bilanțurilor contabile, prin domeniului de activitate.
  • Anton P. Anton P.
    Ca angajat al firmei REGAL in perioada ei prelungità de "criza" ,domnule Constantin Minodor, doresc sa stiu mai multe amanunte referitoare la presupusele "tunuri" la care va referiti, îndeosebi despre numele din primul dvs paragraf, le puteti detalia? In acea perioada multi nu ne primeam nici salariile minime pe economie la zi, fiind mereu in urma cu 4-5 luni!
  • Maximilian Maximilian
    @121
    Da,
    Cel mai probabil va adresa județele Olt și Vâlcea, până acum ținute de stația din Pitești,

    @Diana Tomescu
    Vor avea frecvență separată pentru stația locală,
  • Tanase  liviu Tanase liviu
    Minunat
  • Constantin Minodor Constantin Minodor
    Si cu ,,tunurile" economice, date de Constantinov Aurora, Tănase Valerica, Pirnea Gheorghe, Dinescu Mihai, Mocanu Paul, Florescu Theodor, cum ramane ? Va raspunde Antena 3 de acum încolo? Ei stiu unde-si baga banii sau acopera ,,găurile" contabile ca niste complici ?
  • Diana Tomescu Diana Tomescu
    În condițiile preluării postului local Vâlcea 1, cum se va urmări Antena 3? Se vor urmării integral programele difuzate, sau în intervalul orar alocat postului local vor intra automat emisiunile acestuia? Pentru că, in acest caz, este o încălcare a drepturilor consumatorilor de a alege ce anume vor să vizioneze.
  • Gigu Gigu
    Caracatița se întinde....
    Trist
  • 121 121
    Dar A3 prindea Valcea cu un alt post local de-al lor,din cate stiam.Atunci pe ce "raza" va emite noua statie locala A3?

Trimite un comentariu

sus