Skip to main content

Punct pentru Bulina Roşie. EVZ, ultimul număr pe hârtie. Special. „Evenimentul zilei nu dispare!” - Dan Andronic

 
Punct pentru Bulina Roşie. EVZ, ultimul număr pe hârtie. Special. „Evenimentul zilei nu dispare!” - Dan Andronic

Luni, 30 decembrie, ultima zi în care Evenimentul zilei mai apare pe hârtie. Publicaţia şi-a încetat apariţia la 27 de ani după ce a fost fondat de Mihai Cârciog, Ion Cristoiu şi Cornel Nistorescu, iar de la 1 ianuarie 2020 EVZ va fi disponibil doar online.

Publicitate

Cum arată ultima ediţie, cu numărul 8650? Ziarul are aproape în exclusivitate texte despre EVZ.

Pagina de deschidere vine cu un mesaj al patronului Dan Andronic: „Evenimentul zilei nu dispare!

„Evenimentul zilei nu va dispărea, pentru că el a însemnat mai mult decât un ziar. Este o stare de spirit. A unor oameni care iubesc meseria de ziarist, care nu fac compromisuri cu lucrurile în care cred, care nu sunt dispuşi să se aplece în altă parte decât asupra mesei de scris. Care vor face pe online ceea ce au făcut pe hârtie”, a notează Andronic.

Redactorul-şef, Simona Ionescu şi Mirel Curea, prim redactor-şef adjunct, au scris la rândul lor opinii despre trecrea EVZ de la hârtie la exclusiv online.

„Cititul ziarului foşnitor a devenit incomod, nepractic, în condiţiile în care astăzi, omul este despărţit de informaţie doar de un clic. Schimbarea de reflex a cititorilor a avut consecinţe imediate.

Faptul că oamenii nu au mai cumpărat ziare a dus la scăderea bugetelor de publicitate pentru print către zero. Totodată, hârtia s-a scumpit în galop. Cum să mai trăieşti?”, notează Mirel Curea.

Simona Ionescu:

„De la 1 ianuarie 2020, intrăm în Programul 2: ne concentrăm exclusiv pe online, pe dezvoltarea site-ului evz. ro. Închidem un capitol şi ne-a cuprins nostalgia.

Avem o istorie frumoasă în spate şi am ales ca în ultimul număr care se va aşeza în colecţia ziarului, păstrată la Biblioteca Naţională, să împărtăşim cititorilor noştri o parte din amintirile celei mai tumultoase redacţii a unui cotidian naţional.”

Paginile ultimului EVZ este doar cu poveşti ale foştilor şi actualilor angajaţi sau cu mesaje ale unor nume celebre:

  • Ion Cristoiu a povestit, într-un interviu, despre începuturile ziarului.
  • Miron Mitrea: „Evenimentul zilei este ziarul despre care am amintiri amestecate, care m-a adus, de multe ori, pe prima pagină. Chiar şi când eram cazat, pentru o perioadă, într-o locaţie cu confort redus.”
  • Traian Băsescu: „M-aţi însoţit în toate bătăliile politice”
  • Marcel Vela, Ministrul de Interne: „Evenimentul zilei a pictat în fiecare zi timpul în evenimente”
  • Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române: „Evenimentul zilei a fost şi rămâne un reper al pluralismului pentru care, acum trei decenii, mulţi români şi-au dat viaţa”
  • Dr. Monica Pop: „Dragă Evenimentul zilei, noi nu ne despărţim niciodată.”

GALERIE FOTO. Câteva capturi din ultima ediţie a EVZ

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus