Skip to main content

FOTO. În apă: Marius Manole, Mihai Constantin şi Monica Davidescu, într-o expoziţie inedită a fotografului Florin Ghioca.

 
Marius Manole
Marius Manole

FOTO. Din culisele teatrului. Portretele actorilor de la Teatrul Naţional Bucureşti vor fi parte a unei expoziţii, chiar în foaierul TNB. Cadrele poartă semnătura jurnalistului Florin Ghioca, fotograful oficial TNB. Ce au deosebit fotografiile?

Publicitate

În primul rând, au fost făcute la filmările pentru spectacolul „Regele Lear”, regizat de georgianul David Doiashvili, într-un bazin cu apă.

În al doilea rând, suma strânsă din vânzarea fotografiilor va fi folosită în scop umanitar. Detalii, în continuare:

„Am profitat de joaca aceasta cu apa, de faptul că actorii erau în nişte momente incredibile şi extrem de spectaculoase şi am făcut câteva fotografii”, a spus Florin Ghioca.

Se numeşte „WaterLear” şi se va deschide pe 19 decembrie, chiar înaintea unei noi reprezentaţii a piesei. Tablourile vor rămâne în acelaşi loc până pe 26 decembrie.

Vor fi expuse portrete ale unor actori precum: Marius Manole, Mihai Constantin, Crina Semciuc, Monica Davidescu, Raluca Aprodu, Istvan Teglas, Ioan Andrei Ionescu şi Tudor Istodor.

Expoziţie cu scop umanitar

Publicul va putea cumpăra fotografiile realizate de Florin Ghioca - cu autografele actorilor.

Suma strânsă va fi folosită în scop umanitar, explică fotograful:

"Am văzut pe pagina de Facebook a unei actriţe de la Teatrul Bulandra - Ioana Anastasia Anton - un filmuleţ despre un copil cu dizabilităţi care se bucura incredibil că se putea da în leagăn în parc, ce-i drept un parc din Statele Unite.

Am luat decizia de a construi un asemenea leagăn şi la noi.

Ne dorim un leagăn mobil, astfel încât să poată fi transportat în cât mai multe locuri, iar cât mai multe persoane să se poată bucura de el", a explicat Florin Ghioca.

Water + Regele Lear = Waterlear

Titlul expoziţiei este o combinaţie între „water” (apă, în limba engleză) şi numele regelui din spectacolul shakespearian, Lear.

Florin Ghioca, Carte de vizită

Din 2014, Florin Ghioca este fotograful oficial al Teatrului Naţional din Bucureşti, cu zeci de spectacole la activ. Preşedinte-fondator al „International Association of Theatre Photographers” (IATP), a vernisat mai multe expoziţii de fotografie de teatru în ţară şi în străinătate.

Este autorul albumului de fotografie „Backstage”, în curs de apariţie la Curtea Veche Publishing.

În fotografiile sale apar actori precum Victor Rebengiuc, Marius Manole, Ion Caramitru, Maia Morgenstern, Horaţiu Mălăele, dar şi Jeremy Irons, Isabelle Huppert, ori trupe celebre de teatru şi dans, precum Noism (Japonia), Martha Graham Dance Company (SUA), Maxim Gorki Theatre (Germania) sau Teatrul Naţional din Macedonia.

FOTO

  • Ioan Andrei Ionescu
  • Raluca Aprodu
  • Marius Manole
  • Mihai Constantin
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus