Skip to main content

Libertatea: Bufetier pentru Radio România. Postul public de radio caută bufetier pentru cabinetul PDG-ului Georgică Severin

 
Georgica Severin - Sursa foto: observatorulph.ro
Georgica Severin - Sursa foto: observatorulph.ro

UPDATE. Într-o poziţie trimisă Paginademedia.ro, Radio România notează că „postul de bufetier face parte de mai bine de 20 ani din structura Cabinetului Preşedintelui Director General şi este prevăzut prin contractul colectiv de muncă aplicabil la nivelul instituţiei.”

Publicitate

Poziţia integrală a Radioului Public la finalul articolului.

Radio România caută bufetier. Georgică Severin, şeful radioului public, face concurs de angajare pentru postul de bufetier, scrie Libertatea.

Viitorul angajat ar trebui să se ocupe de cabinetul personal al directorului general. Principala sa atribuţie ar fi să „pregătească sala de şedinţe pentru diferite evenimente”, menţionează aceeaşi sursă.

Cotidianul coordonat de Cătălin Tolontan a publicat şi un document din care reies condiţiile de angajare:

  • Se cere liceul, dar Bacalaureatul nu este obligatoriu
  • Să fie român sau cetăţean UE
  • Să ştie limba română
  • Să nu fi fost condamnat în trecut
  • Şi nu în ultimul rând, să nu se afle în incompatibilitate cu viitoarea funcţie

Radioul Public ar trebui să găsească un bufetier până la finalul lunii ianuarie, când este programată ultima etapă a concursului de angajare.

Documentul publicat de Libertatea

Punctul de vedere trimis de Radio România:

„În legătură cu materialele apărute în presă ce au ca subiect scoaterea la concurs a unui post de bufetier în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, vă transmitem următorul drept la replică:

Postul de bufetier face parte de mai bine de 20 ani din structura Cabinetului Preşedintelui Director General şi este prevăzut prin contractul colectiv de muncă aplicabil la nivelul instituţiei. Acest post este necesar pentru asigurarea zilnică a tuturor serviciilor de protocol determinate de numărul mare de invitaţi ai posturilor Radio România aflate în sediul central din Bucureşti - Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio România Internaţional, invitaţi ai Corurilor şi Orchestrelor Radio, ai managementului SRR şi ai Preşedintelui Director General.

În calitate de membru în diverse organisme internaţionale (EBU, ABU, COPEAM, URTI etc.) Radio România găzduieşte reuniuni la nivel înalt, pentru care sunt necesare servicii de protocol. De asemenea, sunt asigurate servicii de protocol şi pentru alte evenimente desfăşurate în cadrul SRR: sesiuni de formare profesională, evenimente jurnalistice cu invitaţi, conferinţe de presă, şedinţe periodice ale Consiliului de Administraţie şi ale Comitetului Director al SRR.

Recrutarea, în vederea ocupării postului, se realizează din motive bine întemeiate, ce ţin de volumul mare de lucru şi de buna desfăşurare a activităţilor de protocol la nivelul SRR. Facem menţiunea că, deşi sunt prevăzute trei posturi de bufetier, care au fost ocupate concomitent de-a lungul timpului, în prezent serviciul de protocol este asigurat de un singur angajat, fapt care face imposibilă acoperirea întregii activităţi prevăzută în fişa postului mai ales în perioada concediilor de odihnă, eventualelor concedii medicale sau în cazul unor situaţii neprevăzute. Recrutarea pentru acest post are loc în condiţiile procedurilor interne – regulamentul de concurs fiind disponibil pe site-ul SRR, cu respectarea tuturor condiţiilor de legalitate.

Având în vedere toate acestea, considerăm că sintagmele „bufetier personal” şi „valet personal” folosite în articolul ”(...), şeful Radioului Public, îşi caută buferier personal”, apărut duminică 29 decembrie, în publicaţia Libertatea, denotă rea-voinţă, sunt neavenite şi străine de o minimă dar necesară deontologie jurnalistică.”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Moise Moise
    Tovarasul Severin avea mostenire un "bufetier" cu studii medii, dar i-a cazut cu tronc si doamna a devenit brusc secretara cu un salariu brut de 6800 lei.
    Degeaba incearca eschive pentru ca angajatii din radio cunosc foarte bine situatia "***" din interiorul institutiei, iar comunicatul este o minciuna!
  • Adi Adi
    E posibil așa ceva ? Oare nu se găsește nimeni să-l trimită pe acest individ unde ii este locul? Undeva la Jilava sau la Rahova? Că doar dat afară e prea puțin.
  • Radio Romania Radio Romania
    Drept la replică referitor la scoaterea la concurs a unui post de bufetier în cadrul SRR

    (30 decembrie 2019)

    În legătură cu materialele apărute în presă ce au ca subiect scoaterea la concurs a unui post de bufetier în cadrul Societăţii Române de Radiodifuziune, vă transmitem următorul drept la replică:

    Postul de bufetier face parte de mai bine de 20 ani din structura Cabinetului Președintelui Director General și este prevăzut prin contractul colectiv de muncă aplicabil la nivelul instituției. Acest post este necesar pentru asigurarea zilnică a tuturor serviciilor de protocol determinate de numărul mare de invitaţi ai posturilor Radio România aflate în sediul central din Bucureşti - Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Antena Satelor, Radio România Internațional, invitați ai Corurilor și Orchestrelor Radio, ai managementului SRR și ai Preşedintelui Director General.

    În calitate de membru în diverse organisme internaționale (EBU, ABU, COPEAM, URTI etc.) Radio România găzduieşte reuniuni la nivel înalt, pentru care sunt necesare servicii de protocol. De asemenea, sunt asigurate servicii de protocol și pentru alte evenimente desfăşurate în cadrul SRR: sesiuni de formare profesională, evenimente jurnalistice cu invitaţi, conferințe de presă, ședințe periodice ale Consiliului de Administrație și ale Comitetului Director al SRR.

    Recrutarea, în vederea ocupării postului, se realizează din motive bine întemeiate, ce țin de volumul mare de lucru și de buna desfășurare a activităților de protocol la nivelul SRR. Facem mențiunea că, deși sunt prevăzute trei posturi de bufetier, care au fost ocupate concomitent de-a lungul timpului, în prezent serviciul de protocol este asigurat de un singur angajat, fapt care face imposibilă acoperirea întregii activități prevăzută în fișa postului mai ales în perioada concediilor de odihnă, eventualelor concedii medicale sau în cazul unor situații neprevăzute. Recrutarea pentru acest post are loc în condiţiile procedurilor interne – regulamentul de concurs fiind disponibil pe site-ul SRR, cu respectarea tuturor condițiilor de legalitate.

    Având în vedere toate acestea, considerăm că sintagmele „bufetier personal” şi „valet personal” folosite în articolul ”(...), șeful Radioului Public, își caută buferier personal”, apărut duminică 29 decembrie, în publicația Libertatea, denotă rea-voință, sunt neavenite şi străine de o minimă dar necesară deontologie jurnalistică.



    Serviciul Comunicare și Relații Publice

Trimite un comentariu

sus