Skip to main content

VIDEO. Dan Negru, 20 de ani de Revelioane la Antena 1. „Nu online-ul a omorât TV-ul”. Cât vor mai merge măştile şi care e „reţeta” lui Negru?

 
VIDEO. Dan Negru, 20 de ani de Revelioane la Antena 1. „Nu online-ul a omorât TV-ul”. Cât vor mai merge măştile şi care e „reţeta” lui Negru?

VIDEO. „În acest an, o mască la Revelion va fi cel mai mare nume al online-ului din 2019”, după cum spune chiar „responsabilul de măşti” - Dan Negru - fără a dezvălui numele vedetei. Omul de televiziune a vorbit despre Revelionul cu numărul 20 la Antena 1, într-o ediţie de sărbători a Interviurilor Paginademedia.ro.

Publicitate

Negru vorbeşte despre adaptare şi longevitate pe o piaţă media „speriată” şi „în continuă schimbare”.

De aici i-a venit şi ideea de a aduce vedete ale online-ului în spatele măştilor. Nu crede că vloggerii ar fi funcţionali pe TV, cum nu crede nici că oamenii de TV ar fi vloggeri potriviţi, însă recunoaşte că încearcă să aducă oamenii din online ca invitaţi la TV pentru că au o mare popularitate printre tineri.

Nu cred că varianta de a amesteca online-ul şi televiziunea e funcţională. Dacă ar fi fost funcţională o foloseau de mult timp trusturile mari din lume. Nu aşteptau să venim noi de la Bucureşti, colţ cu Sofia, lângă Chişinău să-i învăţăm cum se face televiziune.

Internetul şi televiziune sunt basket şi fotbal, ambele se joacă cu mingea şi au plasă, dar e total altceva”, subliniază Dan Negru.

Vedeta de la Antena 1 a dat şi câteva motive despre care crede că ar sta în spatele declinului pieţei TV. Nu este online-ul, ci „oferta de timp liber”, care a devenit în ultimii ani tot mai diversă.

„Consumul de televiziune a scăzut pentru că, faţă de acum 20 de ani, au apărut şi alte oferte sociale.

Oferta de timp liber a omorât televiziunea.

Acum 20 de ani era greu să pleci într-o vacanţă, aveai nevoie de viză şi de bani. Nu erau restaurante. Pe toate schimbările acestea din vieţile noastre au venit online-ul şi platformele de streaming”, a mai adăugat prezentatorul.

Nu în ultimul rând, deşi a scos rezultate de audienţă bune timp de 20 de ani, Negru spune că ar putea fi „zburat” dacă ratează o ediţie de Revelion:

Dacă nu ies pe primul loc în acest an mă zboară. Asta e piaţa media de la noi, ai făcut 20 de bune şi ai ratat unul? Du-te acasă

De ce a funcţionat reţeta Dan Negru de Revelion timp de 20 de ani? Cum a început să prindă Negru „cheag de brand”? Cât vor mai mege măştile de Revelion? sau De ce nu va putea niciodată omul de online Dan Negru să-l întreacă pe realizatorul de televiziune Dan Negru? - Toate răspunsurile în interviul cu Dan Negru.

Paginademedia.ro prezintă câteva idei din interviul cu Dan Negru. Înainte, interviul video.

VIDEO. Dan Negru, Revelionul 2020. 20 de Revelioane consecutiv la Antena 1:

Dan Negru: Lazarov spunea că suntem într-o piaţă TV speriată. Se încearcă, se încearcă, se încearcă”

Petrişor Obae: Nu te-ai plictisit 20 de ani de revelioane?

Dan Negru: Am făcut o emisiunea – Câştigi în 60 de secunde – care era după un format internaţional. Şi a venit în România un consultant american şi eu ca să mă dau mare i-am zis că fac emisiunea Te pui cu blondele de şase ani. El, blând, mi-a zis că formatul Câştigi în 60 de secunde a fost lansat în SUA în anul 1949.

Deci, la ei longevitatea e o normalitate. În lumea civilizată a televiziunii longevitatea e o normalitate.

La mine şi la Esca se uită toţi ca la nişte urşi băgaţi în nişte cuşti.

  • Sunt 20 de ani de Revelioane, adică 20 de ediţii. Nu e mare brânză, dar am o mare bucurie şi e o onoare.
  • Valeriu Lazarov avea o vorbă: Suntem pe o piaţă media în care dorinţa de schimbare e mult mai acerbă decât în piaţa civilizată. El spunea că suntem pe o piaţă speriată.
  • Oamenii vor mereu lucruri noi. E totul într-o schimbare continuă. Se încearcă, se încearcă, se încearcă.
  • În lumea televiziunii e o vorbă care mie imi place foarte mult: Nu inventează ei cât stricăm noi.

„Am fost foarte aproape să schimbăm măştile. Bătălia mea e să aduc nişte oameni la care nu te-ai aştepta”

Dan Negru: Formatul acesta cu măşti intră în al şaselea an. Eu n-am avut ediţii cu măşti de la început. Aveam ediţii speciale Ciao Darwin, Academia Vedetelor sau ediţii speciale fără vreun subiect anume.

  • N-a fost ceva stabilit să fac eu revelioane în fiecare an. Ani de zile formatele mele erau cele mai urmărite la Antena 1 şi atunci li se făcea o ediţie specială de revelion.

După opt ani de zile nu a mai fost formatul meu pe primul loc, dar a fost telenovela Secretul Mariei. S-a făcut o şedinţă în care s-a stabilit cum o să facem o ediţie specială de revelion cu Secretul Mariei.

Toată lumea a zis că ar trebui să facă Negru, că oricum el face toate revelioanele. Începusem să prind cheag de brand.

Îmi amintesc că în acel an am făcut revelion cu actorii din serial, cu invitaţi, cu cântăreţi.

  • Am avut un show cu măşti în primăvară care nu a fost un eşec, dar pe care l-am oprit în toamnă pentru că telespectatorii să-şi dorească şi de revelion măştile.
  • Anul acesta publicul va avea nişte suprize mari când vine vorba de oamenii care sunt sub măşti. Sunt nişte oameni de la care nu te aştepţi. Piaţa de vedete din România e previzibilă, iar oferta de celebrităţi e mică, sunt tot aceeaşi pe care îi vezi peste tot.
  • Bătălia mea e ca în fiecare an să aduc nişte oameni la care nu te-ai aştepta.
  • Am fost foarte aproape să schimbăm măştile pentru că le-am rulat în sezonul de primăvară, dar e un format câştigător totuşi. E posibil ca de la anul să facem altceva.

„O televiziune românească mare negociază pentru un format cu măşti”

Dan Negru: Lumea se întreabă cât vor mai merge măştile. Uite, eu îţi spun un zvon pe care l-am auzit.

O mare televiziune de la noi negociază pentru un format internaţional cu măşti, care e copy-paste după formatul meu cu măşti. Se numeşte Masked Singer, iar 10 oameni mascaţi cântă şi un juriu trebuie să recunoască cine sub mască.

  • Vreau să construiesc formate locale, româneşti. În piaţa noastră sunt foarte multe formate străine care nu merg atât de bine pe cât ar vrea televiziunile. Am multe exemple: Şerifi de România e un format aproape identic cu Ultimul Trib (format internaţional), iar primul a mers.
  • Next Star, pe care îl vom începe în primăvară, e tot un format românesc construit de noi care a prins. Voice Kids sau Kids Sing, două formate internaţionale, care n-au performat.

„Oferta de timp liber a omorât televiziunea”

Petrişor Obae: E aşa important să fii tu de revelion pe primul loc?

Dan Negru: Pilotul Ayrton Senna avea o vorbă: Să fii pe locul doi înseamnă să fii primul care pierde.

  • Consumul de televiziune a scăzut pentru că, faţă de acum 20 de ani, au apărut şi alte oferte sociale.

Oferta de timp liber a omorât televiziunea.

Acum 20 de ani era greu să pleci într-o vacanţă, aveai nevoie de viză şi de bani. Nu erau restaurante.

Pe toate schimbările acestea din vieţile noastre au venit online-ul şi platformele de streaming.

  • Nu cred că varianta de a amesteca online-ul şi televiziunea e funcţională. Dacă ar fi fost funcţională o foloseau de mult timp trusturile mari din lume. Nu aşteptau să venim noi de la Bucureşti, colţ cu Sofia, lângă Chişinău să-i învăţăm cum se face televiziune.
  • Internetul şi televiziune sunt basket şi fotbal, ambele se joacă cu mingea şi au plasă, dar e total altceva.
  • O mască în acest an la revelion va fi cel mai mare nume al online-ului din 2019.

„Niciodată nu va putea Negru din online să-l egaleze pe Negru de la TV”

Dan Negru: În online eu vreau să-l arată pe Negru celălalt, cel care nu are decorurile alea fabuloase în spate. Eşti un altfel de om când ai un sistem în spate şi eşti altfel când eşti singur.

  • Sunt mult mai slab pe online. Cred că niciodată nu va putea Negru din online să-l egaleze pe Negru de la TV.
  • Dacă nu ies pe primul loc în acest an mă zboară. Asta e piaţa media de la noi, ai făcut 20 de bune şi ai ratat unul? Du-te acasă.
  • Dacă ratez anul asta o să mă reorintez pentru la anul, tragem aer în piept şi o luăm de la capat cu altceva.
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Dancing on ice ar fi relativ greu de facut in Romania.
    Piata locala nu are nici fosti sportivi cu rutina in patinaj artistic, nici multe "vedete" care sa aiba macar notiunile generale. Cu 4-5 patinoare acoperite in tara si inca vreo max 10 care functioneaza doar iarna lipseste infrastructura. Plus ca Romania e tara low budget la showuri iar aici doar combinatia gheata/studio ar rupe bugetul. E mai ieftin sa gatesti sau sa cumperi o licenta unde trimti concurentii intr-un mediu deja aranjat ca studio.
  • mile mile
    prezentati toate programele de revelion , acum nu faceti articole
  • Andreas Andreas
    Oare de ce nu face Pro Tv în periada imediat următoare, Dancing on Ice? E un format foarte popular de câțiva ani pe dincolo.
  • mile mile
    lucian, si esti ***, cui ii pasa daca pro tv face sau nu revelion, sunt alte bune
  • Lucian Lucian
    Oameni buni, treaba e simpla: In noaptea de Anul Nou stau acasa foarte multi pensionari sau oameni simpli, fara venituri importante. Din aceste categorii, prea putini se uita cu adevarat la tv, pentru ca si ei chefuiesc asa cum pot, iar televizorul in mare parte e doar de decor, merge si el in gol, doar ca sa fie ceva de fundal. Sunt o gramada de studii facute, astfel ca nici publiciarii nu se prea ingramadesc in noaptea respectiva sa arunce cu bani. Pentru radio si televiziuni, adevaratele batalii se duc in sezoanele de primavara (grilele de primavara incep cam de la jumatatea lui februarie) si toamna (cam dupa prima decada a lunii septembrie). Daca Antena 1 reuseste sa faca un revelion ieftin, bravo lor, insa nu va castiga cine stie ce din asta. Bineinteles ca vor fi pe primul loc si anul acesta (inca e saracie mare in tara), atata timp cat nu au competitori. Pe locul 2 cred ca va fi Romania TV, care prinde foarte bine printre pensionari (muzica populara si lautareasca din belsug). Cred ca ProTV va fi undeva pe locul 5 pe national si locul 3-4 pe comercial, insa n-au o problema cu asta. De ani de zile au ajuns la concluzia ca nu e ok sa consume nervi si bani pentru a face un revelion care nu le aduce castigurile scontate. Sa aveti un An Nou minunat!
  • Allex Allex
    Valentin, PRO TV crează conținut numai pentru a fi lider, ori nici măcar cu un episod special LF nu cred că ar fi peste Negru, nu în acea zi, probabil și din motivele prezentate de Cristi. Așa cred eu, poate greșesc.
  • Valentin Valentin
    @Cristi Puteau să facă un episod special cu Las Fierbinți..Sunt convins că aveau audiență de 3-4 milioane că Românii le place comedia !
  • Cristi Cristi
    @Valentin..sunt tinte de public diferite. Pro vrea sa cistige bani, se focuseaza pe publicul comercial si la o analiza corecta "lumea lor" nu sta la televizor de revelion, asa ca e mai bine sa bage niste conserve si sa iasa ieftin, oricum ca si trust domina incasarile de publicitate. La Antene e alta situatie, sunt challengeri, deci le prinde bine sa aiba niste ancore de prestigiu unde sa iasa primii. Publicul lor e mai "Catena" asa ca sta mai degraba acasa pe 31 decembrie seara si ei il fidelizeaza cu investitia in programul de rev. Fiecare alege din privinta sa cea mai eficienta strategie.
  • Allex Allex
    Nu contează asta atât de mult, nu avem neapărată nevoie de formate românești! Avem nevoie de formate creative, puternice, produse la cel mai înalt nivel posibil, cu o documentare foarte bună, și cu o alegere cât mai atentă și curată a entertainerilor! Echipe de producție competente avem în România! Bugete există! Atât la Pro, cât și la Antena. Exemple sunt peste tot în lume, recomand producătorilor din România să deschidă youtube-ul și să fure meserie de la case mai mari.
  • Valentin Valentin
    Chiar nu înțeleg de ce PRO TV se lasă să fie dominată de Antena 1 în noaptea de revelion dar probabil se uită și echipa PRO la Antena 1 !!
  • hai sa ne vedem cu bine hai sa ne vedem cu bine
    "În lumea civilizată a televiziunii longevitatea e o normalitate"

    Pentru ca occidentalii vor comfort, o lume sigura in care sa li se spuna ca ei sunt maximum, ca nu-i nimeni ca ei de civilizat si educat, asadar evolutia a devenit redundanta. Sunt plafonati, de fapt.
  • Mile Mile
    Oricum la altii e ieftin si lalaituri , aceeași vedete, dar sa investești in ceva bun merita, prezentați tot programul de revelion, anul acesta tv au investit mult

Trimite un comentariu

sus