Skip to main content

Angajaţii Digi, inclusiv cei de la radio şi TV, obligaţi să-şi declare colaborările externe. Un „Grup de conformitate” trebuie să-şi dea acordul

 
Angajaţii Digi, inclusiv cei de la radio şi TV, obligaţi să-şi declare colaborările externe. Un „Grup de conformitate” trebuie să-şi dea acordul

Angajaţii grupului Digi, inclusiv cei de la Digi24, Digi Sport, Digi FM sau Pro FM trebuie să informeze conducerea grupului de comunicaţii despre toate colaborările externe pe care le desfăşoară.

Publicitate

Din informaţiile Paginademedia.ro, angajaţii Digi au primit, la jumătatea acestei luni, o declaraţie pe propria răspundere în care să menţioneze dacă au sau nu alte colaborări în afara celor cu compania.

În cazul în care există astfel de colaborări, aceştia trebuie să mai completeze o cerere pentru astfel de activităţi externe. Un formular, în care angajatul trebuie să răspundă la mai multe întrebări, printre care „dacă in cadrul grupului Digi interacţionaţi in mod direct cu clienţii sau prezentaţi expunere media” sau dacă are „acces la informaţii privilegiate, informaţii confidenţiale, informaţii sensibile sau date care nu au caracter public”.

Cererea urmează să fie analizată de un „Grup de conformitate”, care vine cu propriile recomandări, pentru ca în final un membru din Consiliul de Administraţie al Digi să aprobe sau să respingă cererea de colaborare.

Paginademedia.ro a adresat o serie de întrebări companiei Digi despre decizia luată precum şi despre criteriile pe baza cărora se aprobă sau se resping colaborările externe.

Până la ora publicării acestui articol, nu am primit niciun răspuns. Îl vom publica de îndată ce îl vom primi.

1. Textul declaraţiei pe proprie răspundere trimisă către angajaţii Digi:

Subsemnatul (a) ..., angajat in functia ... in cadrul societatii ..., declar pe propria raspundere ca SUNT/ NU SUNT implicat in derularea vreunei Activitati Externe.

Totodata, am luat la cunostinta ca voi solicita acordul Grupului de Conformitate al Digi in cazul in care intentionez sa desfasor o Activitate Externa indiferent daca Activitatea Externa ar urma sa se realizeze in calitate de angajat/colaborator invitat/participant sau actionar/asociat/administrator/ director/mandatar sau in cazul in care intentionez sa detin controlul sub orice forma a activitatii oricarei entitati care nu apartine Grupului DIGI (definit ca Digi Communications N.V. si filialele sale).

2. Din formularul Cerere de angajare a personalului în activităţi Externe:

  • Prin prezenta solicit aprobare pentru a derula o Activitate Externa:
  • (functia/atributiunile si descrierea activitatii externe, tip de contract, program de lucru, etc.)
  • Denumirea persoanei /entitatii in cadrul careia se intentioneaza a fi desfasurata Activitatea Externa, indiferent daca Activitatea Externa ar urma sa se realizeze in calitate de angajat/colaborator invitat/participant sau actionar/asociat/administrator/ director/mandatar sau in cazul in care se intentioneaza detinerea controlului sub orice forma a activitatii oricarei entitati care nu apartine Grupului DIGI (definit ca Digi Communications N.V. si filialele sale):
  • Activitatea Externa solicitata afecteaza capacitatea dvs. de a va indeplini responsabilitatile in cadrul Grupului DIGI? Detaliati in ce masura:
  • Precizati daca in cadrul grupului DIGI interactionati in mod direct cu clientii sau prezentati expunere media? Daca da, va rog sa detaliati:
  • Precizati daca in cadrul grupului DIGI aveti acces la informatii privilegiate, informatii confidentiale, informatii sensibile sau date care nu au caracter public? Daca da, va rog sa detaliati:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    tot degeaba , daca fac rating mic
  • Sandro Sandro
    Stirea fiind ca? E greu la Digi? Majoritatea televiziunilor au asa ceva, vezi cazuri de jurnalisti dati afara, la televiziuni straine, pentru gafe sau colaborari. Este institutie privata, isi asuma erorile. Sunt de parere ca au libertatea sa decida ce si cum, iar publicul, dupa cum se vede, ii arde ca audienta...

    Stimati cititori, pentru sanatatea dvs. mintala, evitati stirile si radio-ul, altogether...serios, aveti atatea variante: Youtube, Spotify, ce vreti voi. Aveti nevoie de stiri?!
  • Adi Adi
    ALMD: Esti pe langa subiect. Se vede ca nu stii ce inseamna televiziune plus vorbim de doua lucruri diferite. Eu zic sa te interesezi pe ce lume traieste...
  • ALMD ALMD
    Oamenii pleacă de la un job la un alt job. Mai bine plătit sau pe care îl consideră mai aproape de ambițiile și pretențiile lor. Nu pleacă pentru că se sperie de politica de finanțare a companiei. Pe care, la fel ca unii de p-aci, nu sunt capabili să o înțeleagă pentru că ei sunt orice - reporteri, editori, tehnicieni, IT-iști, șoferi, butafori - dar nu sunt finanțiști și nici manageri. Toate companiile publice, listate, se finanțează pe piețele de capital pentru că asta le ajută să se dezvolte rapid și pe termen lung. Văzând comentariile angajaților din redacție, îmi dau seama că nici cei de acolo, din Digi24, nu știu asta. Sau o fi stiind Muscalu... Si inca vreo 2 de pe la economic.
    Adi, insiderul, când ți-o intra salariul în cont, adu-ți aminte că banii aia vin de la "incompetenții" ăia de se împrumută milioane de euro pe piețe internaționale. Te-ai întrebat vreodată tu cam câte salarii ai fi capabil să plătești, pe lună, dacă ai fi pe cont propriu? Chiar așa, ți-ai plăti singur salariul? Cam cât ai merita tu, pe bune, pentru munca pe care o faci? Scoate din calcul orele petrecute să pui comentarii p-aci.
  • Marian V Marian V
    Wau! Avem un comentariu din interiorul Digi24. In momentul de fata si eu sunt angajat DIGI24 si pot sa spun ca e o mare greseala acest formular. Nu poti sa ti bati joc de un jurnalist. Nu exista motivatie, respect fata de angajat... eu zic sa inchidem postul.
  • Adi Adi
    Sunt din interior. ***. Toata spuma a plecat in Antena, Aleph Tv si alte televiziuni. Au ramas 3 speriati care tin televiziunea asta. Conducerea RCS plus o tipa adusa din Antena fac niste reguli de ***. Astia nu sunt in stare sa schimbe grafica postului si *** ***!!!
  • Gigi Berlogea Gigi Berlogea
    Trustul Digi a ajuns ***
  • Allex Allex
    Doru, și mie mi-a plăcut întotdeauna Teo Trandafir! E efervescentă, extraordinar de deșteaptă, spontană și cu simțul umorului. Nu am înțeles niciodată și nu înțeleg cum de nu apare și în formate de anvergură. Dar, din câte știu nu vrea ea. Ea dorește să facă numai emisiuni de titlu, care de altfel i se și potrivesc. La un moment dat, din câte auzisem, anul trecut , sau acum doi ani, Pro-ul o ofertase să intre în echipa Românii au talent(?), probabil ținând cont și că show-ul e produs de Andreea Godeanu. Însă ea nu a dorit să plece de la Kanal D!
  • verdict: crima verdict: crima
    cu cat ai mai multe colaborari externe, cu atat vei avea salariul mai mic
  • Roberta Roberta
    Cu mențiunea că și pe la noi se aplică în alte companii din media, astfel de principii, chiar dacă sunt impuse de la firma mamă.
    Iar CME este listată la bursă în Cehia și SUA.
    http://d1.a4w.ro/cod_conduita.pdf
  • Radu Radu
    @Andrei: Compari mere cu pere. Nu vrei sa stii cum arata documentul in varianta romaneasca. Cam cat de general si la voia intamplarii e redactat. Nu explica nimeni nimic. La BBC e vorba de conflict de interese, e gandit pentru fiecare categorie de jurnalisti in parte. La digi e vorba de exclusivitate mascata si fara bani in plus. Si sunt luati toti la gramada. Tipic romanesc, fara prea multa implicare neuronala.
  • Adi Adi
    Si eu care credeam că au trecut 30 de ani de cand am scăpat de comunism! Nu întâmplător pleacă oamenii pe capete de la Digi. Care Digi, tocmai se împrumută 800 de milioame de euro ca să plătească alte datorii. Cu asemenea management nici nu e de mirare ca trăiesc pe credit.
  • Andrei Andrei
    Dacă Dig24 are un cod deontologic inspirat de principiile BBC, atunci de ce nu ar adopta și din principiile de conduită etica ale BBC?

    http://downloads.bbc.co.uk/guidelines/editorialguidelines/pdfs/bbc-editorial-guidelines-section-15-conflicts-of-interest.pdf
  • doru doru
    In juriu ar trebui sa fie oameni de umor ca Micutzu,Bordea,Teo sau actori care sa faca atmosfera.Cheloo si Delia sunt total fara sare si au audienta doar cand nu au concurenta ,ca mai toate show-rile de la antena 1 ce continua dupa aceeasi reteta falimentara de parca le interzice cineva sa gandeasca.Delia probabil ca a absolvit scoala de jurat la Oxford ca nu e emisiune sa nu fi fost jurat !!!

Trimite un comentariu

sus