Skip to main content

Documentar la B1 TV: Urmatoarea pandemie e aici

 
Documentar la B1 TV: Urmatoarea pandemie e aici

În plină dezbatere despre coronavirus, B1 TV aduce un documentar despre cum ar arăta o pandemie. „Urmatoarea pandemie e aici” va fi difuzat de B1 TV vineri, ora 23.00, şi sâmbătă ora 20.00 şi porneşte de la prezentarea unui scenariu în care o pandemie face ravagii în lume, omorând milioane de oameni.

Publicitate

„Scenariul nu este pură fantezie, dat fiind faptul că în istoria modernă acest lucru s-a mai întâmplat, în anii 1918-1919, când ”gripa spaniolă” a făcut peste 40 de milioane de victime”, spun reprezentanţii B1 TV.

Filmul prezintă istoria gripei aviare şi a pestei porcine din Asia de est şi sud-est, virusuri care au făcut multe victime în ultimii ani, dar şi apariţia gripei aviare în Europa. Ca şi în cazul virusului din 2020, cercetătorii s-au confruntat cu o mutaţie a virusului care a reuşit să treacă de la animal la om.

Documentarul conţine o serie de interviuri cu cercetători. De asemenea, filmul prezintă modul în care autorităţile din Australia au acţionat în trecut pentru a preveni răspândirea virusului.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus