Skip to main content

VIDEO. Închisoarea de la Craiova, într-o serie Netflix despre cele mai dure închisori din lume

 
VIDEO. Închisoarea de la Craiova, într-o serie Netflix despre cele mai dure închisori din lume

Netflix a dedicat un întreg episod României în seria documentară „World's Toughest Prisons”, despre cele mai dure închisori din lume.

Publicitate

Povestea închisorii de la Craiova a fost prezentată alături de alte închisori din lume, cum ar fi Costa Rica, Columbia sau Norvegia.

Raphael Rowe, jurnalist de investigaţii, condamnat şi el în trecut pentru jaf şi omor, a vizitat timp de o săptămână închisoarea de la Craiova, una „dintre cele mai dure închisori de maximă siguranţă din ţară”, „unde sunt închişi violatori, ucigaşi şi asasini profesionişti” după cum este prezentată în documentar.

Materialul „Inside the World's Toughest Prison - România: Închisoarea ţiganilor”, un documentar de 50 de minute, prezintă povestea vieţii de deţinut în închisoarea de la Craiova, unde mulţi dintre condamnaţi vin din rândul romilor.

Documentarul include şi povestea unuia dintre condamnaţi, Gulie Florian, condamnat pe viaţă pentru omor, pentru uciderea sportivului Cristi Gălbenuşe.

TITLUL ZILEI: Cum se numeşte cea mai tare puşcărie din Craiova? AlcaPraz!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Dacă spui că Raphael Rowe a fost condamnat și el în trecut pentru jaf și omor, este corect și etic să precizezi că într-un final s-a dovedit că era nevinovat și că a făcut închisoare degeaba. Plus că ai descoperit târziu serialul și episodul... Probabil și Netflix-ul.
  • fabian fabian
    Asa este, o fi nou documentarul pe Netflix, insa documentarul e mai vechi, 2018 cred, l-am vazut acum mai bine un an
  • Marius Marius
    Este veche știre, cel puțin eu, am văzut acel episod acum un an și ceva.

Trimite un comentariu

sus