Skip to main content

VIDEO. Andi Vasluianu, „profesor” de educaţie financiară în Money Bistro

 
VIDEO. Andi Vasluianu, „profesor” de educaţie financiară în Money Bistro

Educaţie financiară cu Andi Vasluianu. MoneyBistro, un proiect de educaţie financiară lansat de Raiffeisen Bank, vine cu sezonul al doilea.

Publicitate

Andi Vasluianu este gazda, după ce, în primul sezon, proiectul l-a avut ca moderator pe Andi Moisescu.

Noul sezon al seriei a pornit de la un studiu despre problemele financiare ale românilor:

43% dintre aceştia au spus că îşi acoperă cheltuielile necesare, însă nu reuşesc să pună bani deoparte, 35% renunţă la unele lucruri pentru a face faţă cheltuielilor zilnice, iar 5% spun că nu au bani pentru a acoperi strictul necesar.

Corina Vasile, director de Comunicare şi Relaţii Publice la Raiffeisen Bank:

„Tema noului sezon este inspirată din ceea ce trăim zi de zi, iar pentru a ne asigura că aşa este, am pornit de la un studiu despre situaţia financiară a familiilor din România. Am aflat că doar 3% dintre români au beneficiat de educaţie financiară formală şi că majoritatea dintre respondenţi resimt nevoia de a-şi gestiona mai bine situaţia financiară (78%).

1 din 2 români învaţă cum să se raporteze la bani în familie, ceea ce poate însemna şi perpetuarea unor obiceiuri financiare nesănătoase, de la o generaţie la alta sau, pentru alţii înseamnă că, pur şi simplu, nu ştiu de unde să înceapă. Credem că în experienţele prin care vor trece eroii noului sezon Money Bistro, familia Bănescu, se vor regăsi mulţi dintre noi, iar sfaturile primite de la specialişti vor fi de folos.”

Astfel a apărut noul sezon Money Bistro, gândit de agenţia Rogalski Damaschin, un fel de reality despre o familie obişnuită - familia Bănescu (cu doi copii) - şi probleme financiare comune de care se loveşte în viaţa de zi cu zi.

Andi Vasluianu este cel care le sare în ajutor cu diverse soluţii. Soluţii care vin inclusiv de la specialişti din domeniul financiar, nutriţie, lifesyle, fashion sau design interior.

Proiectul format din mai multe episoade are invitat câte un specialist care vine cu sfaturi pe diverse domenii.

Andreea Niţescu, consilier bancar, Răzvan Szilaghi, CEO Raiffeisen Asset Management, Raul Chirulescu, manager produse bancare, Cori Grămescu (nutriţie), Andreea Balaban (fashion), Oana Botezatu (lifestyle) sau Sânziana Pop (design interior).

Concret, familia Bănescu învaţă să îşi organizeze bugetul lunar, să pună la „dietă” cheltuielile zilnice sau să facă faţă unor situaţii neprevăzute.

Primul „sezon” de Money Bistro l-a avut gazdă pe Andi Moisescu. De altfel, proiectul gândit tot de Rogalski Damaschin a fost premiat la competiţia internaţională de comunicare Digital Communication Awards de la Berlin.

FOTO. Studiul Problemele financiare ale familiilor din România:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Alexandra Alexandra
    Andi Vasluianu e genul de actor super la moda, cu atitudine profi si serioasa, de ajunge sa fie chemat in o gramada de reclame, sa fie si specialist in banking si in amenajari si in turism.

Trimite un comentariu

sus