Skip to main content

Disputa Telekom - Discovery, faza pe scrisori. Telekom: „Dragă Victoria...”. Compania propune crearea unui pachet separat Discovery

 
Disputa Telekom - Discovery, faza pe scrisori. Telekom: „Dragă Victoria...”. Compania propune crearea unui pachet separat Discovery

UPDATE. Răspunsul Discovery la propunerea Telekom, AICI

Publicitate

Povestea-telenovelă dintre operatorul Telekom şi Discovery - Eurosport continuă. Astăzi, faza pe scrisori.

Telekom a trimis către presă o scrisoare deschisă pe care i-a adresat-o unuia dintre şefii Discovery, Victoria Davis. Conducerea Telekom invită Discovery la discuţii şi propune crearea unei extra-opţiuni sau a unui pachet suplimentar în care să fie incluse programele Discovery şi Eurosport. După modelul HBO.

Scrisoarea începe chiar aşa: „Dragă Victoria”:

„Având în vedere poziţia relevantă ocupată de Telekom pe piaţa de comunicaţii din România, şi luând în considerare minoritatea pasionată reprezentată de clienţii care urmăresc aceste canale TV şi care şi-au exprimat dorinţa de a continua să le urmărească, compania Telekom Romania este deschisă concilierii depline cu Discovery Networks”, spune mesajul semnat de Andreas Elsner, director executiv comercial la Telekom.

Scrisoarea continuă cu propunerea Telekom de a crea o extraopţiune în care să intre canalele Discovery, precizând că pachetul suplimentar va avea fix preţul propus de Discovery, fără a adăuga nicio marjă la aceste tarife.

„Telekom Romania invită Discovery la discuţii privind crearea unei extra-opţiuni sau a unui pachet suplimentar Discovery-Eurosport, pentru care fiecare client poate opta. De asemenea, Telekom Romania anunţă public faptul că tarifele pe care Discovery le va aplica pentru această extra-opţiune sau pentru pachetul suplimentar nu vor genera niciun profit sau comision tehnic pentru companie – ceea ce înseamnă că Telekom nu va adăuga nicio marjă la aceste tarife. Astfel, fiecare leu rezultat din acest tarif va merge direct către Discovery. ”

Scrisoarea integrală, în continuare:

Către: Victoria Davies, SVP Country Manager Discovery Networks CEE, Mediterranean and Central Asia
În atenţia: Tuturor celor interesaţi – document supus atenţiei publice fără nicio restricţie, pentru informarea în deplină transparenţă a publicului

SCRISOARE DESCHISĂ: Telekom Romania propune Discovery Networks soluţia de a reintroduce canalele TV ale reţelei în grila de programe a celei de-a doua companii din topul furnizorilor de servicii TV din România

Dragă Victoria,

Telekom Romania a crezut dintotdeauna în principiul “clientul în centrul preocupărilor”, care reflectă obiectivul suprem de a livra ceea ce îşi doresc românii. Vă trimit această scrisoare deschisă şi, în spiritul deplinei transparenţe şi deschideri, o transmit către toată media şi prin toate canalele noastre de comunicare, pentru a mă asigura că demersul nostru este auzit puternic şi clar.

Având în vedere poziţia relevantă ocupată de Telekom pe piaţa de comunicaţii din România, şi luând în considerare minoritatea pasionată reprezentată de clienţii care urmăresc aceste canale TV şi care şi-au exprimat dorinţa de a continua să le urmărească, compania Telekom Romania este deschisă concilierii depline cu Discovery Networks.

Telekom Romania invită Discovery la discuţii privind crearea unei extra-opţiuni sau a unui pachet suplimentar Discovery-Eurosport, pentru care fiecare client poate opta. De asemenea, Telekom Romania anunţă public faptul că tarifele pe care Discovery le va aplica pentru această extra-opţiune sau pentru pachetul suplimentar nu vor genera niciun profit sau comision tehnic pentru companie – ceea ce înseamnă că Telekom nu va adăuga nicio marjă la aceste tarife. Astfel, fiecare leu rezultat din acest tarif va merge direct către Discovery.

Acesta este un apel public pentru a ajunge la o înţelegere în beneficiul deplin al clienţilor noştri şi al tuturor românilor expuşi accidental la campania publică injustă a Discovery, prin care compania a învinuit în mod eronat Telekom Romania, fără a-şi asuma partea sa de responsabilitate pentru rezultatul negocierilor.

Şi pentru a demonstra preocuparea profundă pentru preferinţele şi satisfacţia clienţilor, compania Telekom Romania este pe deplin încrezătoare că Discovery va răspunde pozitiv acestei invitaţii, pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor şi a profita de şansa oferită pentru a reintroduce canalele TV în grila celei de-a doua companii din topul furnizorilor de servicii TV din România, ale cărei preţuri sunt acum printre cele mai mici de pe piaţă.

Cu consideraţie,

Andreas Elsner,

Director Executiv Comercial, Segment Rezidenţial, Telekom Romania

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Preotu Constantin Preotu Constantin
    EU VREAU SA FIE REINTRODUSE CANALELE EUROSPORT 1 SI EUROSPORT 2
  • Preotu Constantin Preotu Constantin
    Nu este cinstit. Eu vreau in continuare ca posturile EUROSPORT1 si EUROSPORT2 precum si DTX sau DICOSCOVERY SCIENCE sa fie retransmise de TELEKOM. Tot la acelasi pret. Adica sa nu mai platesc in plus. Mai ales ca Eurosport 1 si Eurosport 2 vor transmite sporturi de iarna, sporturi cu motor JO TOKYO 2020 ROLAND GARROS 2020 AO 2020, BARCLAY PREMIERE LEAGUE, FA CUP. Precum si WIMBLENDON 2020. si US OPEN 2020. Dar si cele 3 mari tururi de ciclism: IL GIRO, TOUR DE FRANCE. VUELTA 2020, anul acesta. imi doresc si vreau neaparat anul acesta sa fie reintroduse in grila TELEKOM.
  • sri sri
    Ce bine imi pare ca ati luat teapa...ce bine imi pare ca ati pierdut...Telekom si Discovery - Eurosport se intelegeau de minune, isi imparteau meciurile din Premier League sa nu vada concurenta toata etapa integral... deci, ce bine imi pare ca ati luat teapa...ce bine imi pare ca ati pierdut....
  • Opala Opala
    Sa afirmi ca s-a luat decizia de renuntare la canalele Disscovery in urma unui sondaj, pe 800 persoane, este o prostie. 800 reprezinta 0,053% din abonatii Telekom. Ar fi interesant de aflat cati din cei 800 nu au fost interesati de canalele Discovery. Probabil ca si intrebarile au fost "mestesugite", cam de genul: Nu este asa ca preferati un nou canal turcesc in loc de Eurosport?
    Dupa cum reiese din declaratii, Telekom merge destul de prost si, domnilor nemti(care au preluat Romtelecom), nu le iese profitul programat.
    As fi preferat sa platesc in plus(am si internet si telefonie fixa) decat sa trec la alt furnizor de TV. Cred ca numarul de abonati TV o sa scada sub un milion.
  • Gheo Gheo
    Mai sunt si alte canale de sport si de documentare.Bravo Telekom ,nu va lasati santajati.
  • Clanul Sicilienilor Clanul Sicilienilor
    problema e ca Discovery nu vinde decit tot pachetul, adica se agata de Eurosport 1, care mai are ceva continut si ceva amatori telespectatori ca sa bage pe git oricarui distribuitor inca 8-9-10 canale care nu inseamna nimic, din nici un punct de vedere.
    Si, culmea, mai vor si ca macar 2-3-4 din toate astea sa fie in pachetul de baza. Dupa care mai vin si alte pretentii: garantie minima de numar de abonati, garantie minima de plata anuala...
    Nu sunt ei singurii care au astfel de practici care miros a abuz de pozitie dominanta, a vinzare conditionata, etc dar sunt cam cei mai agresivi si tupeisti. Acum 8 ani au patit-o cu RCS-ul, acum cu Telekom.
    Istoria se repeta, fiecare rind de mari manageri are Golgota sa... innebuneste Zaslav cind aude iar de Romania....
  • Adi Adi
    În sfârșit vine si Telekom cu o reacție pe care ar fi trebuit să O aibă încă de la început. Din cate imi dau seama la Telekom e o problemă cu reactiile in astfel de situatii. Si asta e numai in dezavantajul lor. Facem pariu ca Discovery( Eurosport) nu va accepta oferta? Atunci se va vedea exact cati dintre cei plângeau pe aici vor cu adevarat programele lor.
    Le-a cam tras-o Telekom cu asta!
  • ionel Torac ionel Torac
    :))) Pe mine finalul scrisorii m-a dat gata. "Şi pentru a demonstra preocuparea profundă pentru preferinţele şi satisfacţia clienţilor, compania Telekom Romania este pe deplin încrezătoare că Discovery va răspunde pozitiv acestei invitaţii, pentru a veni în întâmpinarea cerinţelor clienţilor şi a profita de şansa oferită pentru a reintroduce canalele TV în grila celei de-a doua companii din topul furnizorilor de servicii TV din România, ale cărei preţuri sunt acum printre cele mai mici de pe piaţă."


    Atunci Digi ce preturi mai are daca poreclitii astia zic ca au cele mai mici tarife de pe piata? Apropo, ironia face ca eu sa fiu chiar client Telekom din simplul motiv ca RCS RDS nu a venit cu o solutie tehnica viabila la mine in cartier.
  • Catalin Alexandru Catalin Alexandru
    Daca suma vehiculata este reala, atunci sunt din ce in ce mai convins ca are legatura cu vanzarea catre Orange care se tot anunta. Din prisma actionarilor Telekom care vor sa scape de sucursala din Romania, nu ar fi fost oportuna o astfel de investitie, cu atat mai mult cei care vor sa cumpere au si ei la randul lor o intelegere cu Discovery. Telekom tot da comunicate, upgrade de pachete, bonusuri, etc din dorinta de a nu pierde un numar prea mare de abonati pana la momentul achizitiei, care le-ar incurca putin negocierile. Probabil nu se asteptau sau nu au luat in calcul ca ar putea aparea un astfel de val de hate din partea abonatilor si a opiniei publice. Nu cred ca nu va exista prea curand o solutionare, din pacate canalele Discovery si Eurosport nu cred ca vor reaparea prea curand in grila Telekom sau Orange Fix.
  • Mile Mile
    Oricum cele noi introduse sunt bune
  • Mile Mile
    E acum românii nu vor aceste canale
  • Gigu Gigu
    Penibili. Adică sa plătești suplimentar pt canalele care înainte erau incluse în baza. Ce nesimțiti..
  • qwerty qwerty
    sa faca pachete separate si cu posturile Pro, si cu posturile Antena, si cu posturile National Geographic, si cu posturile de muzica, si cu posturile Look, si cu posturile Bollywood. Eu de exemplu nu vreau sa platesc pentru ProTV-uri.
  • Nikki Lauda Nikki Lauda
    Draga Andreas Elsner,

    După ce ți-ai bătut joc de mine eliminand din grilă canale si pachete tv după cum te-a tăiat capul, vad in sfarsit o idee excelenta care poate fi preluata si de alti operatori care abuzeaza de clientii lor.
    In acest sens, poate faci un pachet si cu canalele BBC, dar si cu alte canale disponibile cu subtitrari in limba romana. Trebuie să înțelegi că în Romania nu sunt numai consumatori de canale ce promoveaza subcultura, ci si oameni care doresc calitate.
    Mai mult, poate nu ne mai bagi pe gat cele 11 canale religioase, cele 5 cu filme indiene, cele cateva canale regionale cu transmisii de anii '80 etc. Poti face si din acestea pachete, in asa fel incat economisind de la ele multi doritori sa isi permita sa ia ce e bun.
    Optiunile, in afara de must-carry, sunt nelimitate. Trebuie doar sa vrei si sa si gandesti putin, ca d-aia Telekom iti plateste in banii nostri o galeata cu bani in fiecare luna, plus facilitati pe care in Austria nu le-ai visat vreodata.
    De asemenea, poate le spui colegilor tai ca extinderea promisa a retelei de fibra optica stagneaza de un deceniu la 1.5 km de sediul vostru, pe Sos Straulesti. Si in multe alte zone din toata țara asta unde faceți o groază de bani. Fiți si voi nemti si austrieci si p-aici, tineti-vă promisiunile in jurul carora v-ati construit intreaga istorie de oameni seriosi!

    Cu consideratie,
    Un (inca) abonat Telekom
  • Sachel Sachel
    Youtube-ul este plin de documentare pe care nu voi apuca sa le vad in aceaste viata, ce sunteti asa disperati dupa Discovery?

Trimite un comentariu

sus