Skip to main content

VOT. Cum se votează duminică, la Eurovision faza pe ţară? Românii decid cu ce piesă merge Roxen la Rotterdam

 
VOT. Cum se votează duminică, la Eurovision faza pe ţară? Românii decid cu ce piesă merge Roxen la Rotterdam

VOT. Cum se votează la finala Eurovision România? Televiziunea Publică a anunţat care va fi mecanismul finalei naţionale, de duminică, care va stabili piese care va reprezenta România la Rotterdam.

Publicitate

Publicul şi juriul vor decide, în egală măsură, cu ce piesă va merge Roxen de la Global Records la finala competiţiei europene.

Juriul este format din Luminiţa Anghel, Crina Mardare, Alin Oprea, Edward Sanda şi compozitorul Andrei Tudor.

Mecanismul prin care votează juriul. Cei cinci artişti trebuie să noteze fiecare piesă cu note de la 0 la 5. Piesa cu cel mai mare total din partea juriului primeşte cinci puncte.

În situaţia de egalitate, departajarea se va face în funcţie de numărul de note maxime obţinute. Dacă şi atunci e egalitate, se vor lua în calcul cele mai multe note de 3 şi tot aşa, până la stabilirea clasamentului juriului.

Votul telespectatorilor. Oamenii din faţa televizoarelor vor vota prin SMS. Din momentul în care se va da „start vot”, telespectatorii vor putea vota de pe acelaşi număr de telefon pentru una sau pentru mai multe piese, dar numai o singură dată pentru fiecare piesă.

Numărul pentru vot este 1401.

La final, se vor aduna punctele adunate după votul publicului şi punctele adunate după votul juriului.

Dacă două piese au obţinut acelaşi punctaj, piesa câştigătoare va fi cea care a obţinut cel mai mare punctaj la televot.

Cele cinci piese pe care Roxen le va interpreta duminică sunt Alcohol You, Beautiful Disaster, Cherry Red, Colors şi Storm.

Reamintim că în acest an TVR a schimbat total modul de selecţia a reprezentantului României la Eurovision. A lucrat direct cu casa de discuri Global Records.


VIDEO. Vezi toate cele cinci piese cu Roxen pentru Eurovision, AICI


Citeşte şi: VIDEO. Cine este „vocea” României la Eurovision? TVR şi Global Records au ales artistul care merge la Rotterdam


Schimbare majoră la Eurovision. TVR va alege altfel câştigătorul: Întâi găsesc vocea, iar apoi compun melodia


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câştigătorului


PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ii30 ii30
    Cred ca atunci cand se va tine Eurovision 2020, trofeul va merge in Rusia: https://youtu.be/L_dWvTCdDQ4
  • George Rotaru George Rotaru
    Nici o melodie selectata nu are valoare pentru " Euroviziune "
    Romania are foarte buni si de calitate compozitori , mai aveti timp pentru a selecta .
    Cu respect
    George Rotaru
    Fort Myers FL.
  • anonim anonim
    :(( ce dezamagire! cum ma sa ii dai lui roxen o piesa plangacioasa! ca alcohol you! asta-i balada! noi nu voiam balada! ce urat! da lasa ca am aflat eu ca cei de la tvr iar ne-au tras-o! adica au cheltuit ilegal 69.000.000 de euro! concurentii nu au platit! fiindca le-a asigurat global records banii necesari! deci cu alte cuvinte iar am fost furati! da! asa este! mie oricum mi-a placut storm! celelalte nu m-au impresionat! desi pareau bune! ca beautiful disaster de exemplu! cherry red! astea da! colors mai putin! da storm asta mi s-a parut mai energica puternica! asta trebuia sa mearga la rotterdam! nu alcohol you! nu imi place deloc sistemul asta! *** picioarele! e nou pentru noi! nu stim nici macar ce e aia! probabil tarile din afara isi permit! ca fac asta de ani de zile! comunistii de noi asta este! daca fusesem invatati numai cu selectie! fie ca era interna sau externa! si nu ne asemanam noi cu altii! nu am castigat vreun eurovision! nici nu ne-am imbogatit din asta! etc! suntem nebuni de legat! da lasa ca si anul asta! ratam finala! asta este daca suntem prosti de-a binelea! asa meritam! avem piese melodii cu care puteam merge! nu domne mergem cu alcohol you! pacat de tine roxen! ca esti tanara si frumoasa! barem ce n-ai zis spus ca asta iti place si te axai doar pe ea! nu ai facut misto de noi! sa iti ghicim noi piesa melodia cantecul! e lipsa de profesionalism asta sa stii! din partea ta!
  • anonim anonim
    ca nu le convine la jurati! asta este situatia! oricum parerea mea e ca la asemenea artist! nu exista piesa cum trebuie! astea sunt! atat poate ea! in fond! ea si-a facut datoria sa fie aleasa si sa ne reprezinte! visul ei nu se poate opri aici! doar pentru ca nu a gasit inca melodia pe care sa o cante!
  • Mile Mile
    Asta e concurs de manele. Numai manelisti!
  • JFK JFK
    Mile,ca de obicei esti pe langa!
    In momentul de fata la pariuri suntem pe locul 2,dar cand o sa vina votul,o sa intervina jocurile dintre tari si cum Lituania e pe primul loc,cu o melodie foarte buna si Rusia pe 5,cred ca o sa prindem top5,nu mai mult.
    Recenziile la TOATE piesele sunt foarte bune,iesind in fata Storm,Alcohol you si Cherry red.
    Mie imie plac Storm,Beautiful disaster si Alcohol you si ar trebui sa votam mai mult,ce e in tendintele de afara,nu ce me place noua,caci nu noi votam piesa la Roterdam.
  • Mile Mile
    Melodii foarte slabe , nu prind finala
  • Criticul muzical Criticul muzical
    După componența juriului este evident că vor puncta mai bine baladele acelea deprimante. Publicul în schimb este împărțit între melodia veselă "Cherry Red" și melodia tristă "Alcohol You". Deci din păcate, melodia câștigătoare va fi ori "Colors" ori "Alcohol You".

Trimite un comentariu

sus