Skip to main content

VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 şi România TV, nu redacţiile mici”

 
VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 şi România TV, nu redacţiile mici”

VIDEO.Pe termen lung, nu ne face bine. Se va întoarce împotriva noastră, a jurnaliştilor", spune jurnalistul Dan Tăpălagă, de la publicaţia G4Media, în legătură cu proiectul de lege care ar urma să scutească jurnaliştii de plata impozitului pe profit.

Publicitate

Jurnalistul critică propunerea legislativă adoptată de Camera Deputaţilor.

Într-un dialog cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro, Tăpălagă mai spune că legea nu aduce beneficii instituţiilor de presă, chiar ar trasforma breasla „într-o castă privilegiată”.

„Din scutirea de impozit pe venit a ziariştilor pot câştiga marile televiziuni ale mogulilor, posturi ca Antena 3, Digi24 sau România TV, nu redacţiile mici", punctează Tăpălagă.

Discuţia cu jurnalitul G4Media este prima dintr-o serie pe tema zilei scutirea de impozit pe venit a jurnaliştilor. Cine câştigă? Ce efecte are? Ajută?

Urmează Ioana Avadani şi, din partea PSD, partidul care a iniţiat propunerea, Lucian Romaşcanu.

Idei din discuţia cu Dan Tăpălagă, de la G4Media:

  • Suntem singura instituţie care a luat poziţie pe acest subiect. Repet, suntem singura instituţie, jurnaliştii au avut opinii pe subiect.
  • Orice ajutor de stat creează depedenţe, obligaţii sau cenzură.
  • Parlamentul ne aşează într-o categorie de privilegiaţi ai ţării. Situaţia economică a ţării e grea pentru toate firmele din ţară, nu doar pentru cele din breasla jurnaliştilor. Cu ce suntem noi mai speciali?
  • Nu cred că trebuie să existe diferenţe fiscale între domeniul jurnalistic şi altele.
  • Statul trebuie să ofere acces la informaţie jurnaliştilor, aşa pot ajuta parlamentarii jurnaliştii.
  • Preşedintele Iohannis nu ar trebui să promulge legea.

VIDEO. Dan Tăpălaga: Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta Antena 3 sau Romania TV

Citeşte şi: VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliştii” - Lucian Romaşcanu, Senator PSD. Intenţii legate de impozitarea Google şi Facebook


Citeşte şi: Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariştilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acţiona onest în interes public”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Al banu Al banu
    Don tapalaga - nu ne dezvaluiti sursele dvs de finantare? Intreb si eu pentru un prieten.

Trimite un comentariu

sus