Skip to main content

CTP, text dur la adresa lui Moise Guran: „Regret doar orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins”. De unde a pornit?

 
CTP, text dur la adresa lui Moise Guran: „Regret doar orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins”. De unde a pornit?
Foto | Europa FM

Dispută CTP - Moise Guran. Gazetarul Cristian Todor Popescu l-a criticat dur pe fostul jurnalist Moise Guran, pentru un text publicat de Guran în 2014 pe blogul personal. 

„Regret doar orice vorbă schimbată vreodată cu acest ins.

Cum știți, am participat anul trecut la emisiunea săptămânală Piața Victoriei, moderată de Anca Simina, alături de dl Guran. N-am făcut-o cu plăcere”, a spus CTP în rubrica săptămânală „Judecata de Joi”, de la Europa FM

Publicitate

Gazetarul a reacționat la un text publicat de Guran în 2014, unde acesta din urmă vorbea despre victimele revoluției din 1989. Mai exact, Guran a scris următoarea frază:

„Începând din 1866, la rebeliunea de la Iași, montată tot de agenți ruși, urmând cu 1907, iar mai apoi cu 1989, armata română a tras în plin, omorând de-a valma și țărani înfometați, și orășeni manipulați, și anticomuniști cinstiți. Dacă nu o făcea, România ar fi sucombat ca stat.”

Fragmetul a atras o reacție tăioasă a lui CTP:

„(...) Însă a spune (n.r. - Guran) că armata a făcut bine că a tras în cetățenii revoltați ieșiți în stradă în decembrie 1989, la Timișoara, la București, la Sibiu, la Cluj și în alte orașe ale țării, deoarece altfel România ar fi sucombat ca stat, nu înseamnă numai prostie alfabetizată.

Nu înseamnă numai ceaușism congenital.

Înseamnă o hâzenie pură, clocind în miezul sufletului.”

AUDIO. Rubrica „Judecata de Joi”, cu Cristian Tudor Popescu

Textul lui Guran a fost readus în atenția opiniei publice de Asociația  „17 Decembrie” din Timişoara, care l-a acuzat pe fost jurnalist că a răspândit minciuni despre revoluţia din decembrie 1989, potrivit Europa FM

Reacția lui Guran, tot la Europa FM: „Să fim atenți cum îmbătrânim, domnule Popescu”

Fostul jurnalist Moise Guran, intrat recent în politică, a reacționat tot la Europa FM. Guran a spus că articolul scris de el în 2014 era în contextul invadării Ucrainei de către ruși și reacția lui CTP este „o interpretare răutăcioasă”. 

„Tot articolul era, de la un capăt la altul, despre state slabe care nu știu niciodată ce le-a lovit. Opiniile sunt libere, indiferent cât de bine sunt documentate anumite evenimente istorice.

Poate opinia mea de atunci a fost greșită. Categoric a fost greșită în privința modului în care am formulat-o”, a spus Guran. 

AUDIO. Reacția lui Guran la criticile lui CTP 

Acesta a continuat: 

„Mie mi-a făcut plăcere să dezbat cu dl Popescu și am un respect deosebit pentru domnia sa și aș vrea să îi transmit un singur lucru: Să fim atenți cum îmbătrânim, domnule Popescu”

Reamintim că Moise Guran și-a anunțat recent intrarea în politică, de partea Alianței USR Plus. La momentul anunțului, a subliniat că gestul său înseamnă că renunță definitiv la jurnalism.

Guran era realizatorul emisiunii România în direct și apărea în emisiunea Piața Victoriei, cu Anca Simina și Cristian Tudor Popescu. Ambele emisiuni erau la Europa FM. 

Citește și:

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro

Comentarii

  • Am impresia ca CTP nu l-a avut niciodata la inima pe Moise Guran si cum l-a prins l-a executat. Problema este ca se cunosc de ceva timp iar atacul a venit chiar cand a intrat Moise Guran in politica. De ce acum si de ce-au facut atatea emisiuni si dezbateri impreuna daca nu erau pe aceeasi lungime de unda?
    De comparat nu se pot compara pentru ca unul e politician iar celalalt gazetar.
  • Rezumând, CTP spune despre Guran că are mintea odihnită, iar Guran despre CTP că are mintea rătăcită. Dat fiind incomensurabilul respect pe care-l am pentru cei doi titani ai jurnalismului autohton, nu-mi pot permite să-i contrazic.
  • o replica excelenta data de Guran (care a dat-o de gard in 2014, but...).
    CTP a fost mult prea acid - cum e de multe ori. La el nu exista gri, orice e alb sau negru, nu distinge nuante (vedeti comentariile din tenis, unde Halep e fie Mozart, fie fetita cu chibriturile)

Trimite un comentariu