Skip to main content

Documentarul „Colectiv”, un film tulburător, se vede şi în România. Bucureşti, Braşov, Cluj sau Iaşi, printre oraşele în care ajunge

 
Documentarul „Colectiv”, un film tulburător, se vede şi în România. Bucureşti, Braşov, Cluj sau Iaşi, printre oraşele în care ajunge

Colectiv. Final de proiecţie pentru presă. După două ore, toţi ziariştii s-au ridicat cu greutate în picioare, iar într-o linişte mormântală şi cu privirea în pământ s-au îndreptat către ieşire.

Publicitate

Pe scurt, aşa a fost primit documentarul Colectiv, de Alexander Nanau, în România. Cu greutate. Greutatea unei realităţi în care e posibil să ne mai găsim şi astăzi.

Filmul tulburător, premiat deja la nivel internaţional, va fi disponibil şi publicului de la noi.

Documentarul „Colectiv”, de Alexander Nanau, a ajuns şi în România. Bucureşti, Braşov, Cluj sau Iaşi se numără printre oraşele în care ajunge. Locurile şi oraşele în care poate fi văzut, în continuare.

Cătălin Tolontan, într-o opinie semnată după vizionarea cu presa:

„Oamenii Gazetei Sporturilor, modeşti şi nebăgaţi în seamă, au creat suportul fără de care investigaţiile care acum şochează, fără emfază, o lume întreagă, nu ar fi fost posibile”, scrie Tolo.

Documentarul, care spune poveste primului an de după tragedia din Colectiv, este disponibil şi pentru publicul românesc. Primele proiecţii, în continuare:

  • Bucureşti: Cinema Muzeul Ţăranului - Luni, 24 februarie (19:00)
  • Bucureşti: Cinemax Veranda - Miercuri, 26 februarie (19:00)
  • Braşov: Cinema One - Sâmbătă, 22 februarie (19:00)
  • Cluj Napoca: Cinema Florin Piersic - Marţi, 18 februarie (21:30)

Programul complet, AICI

Producţia urmăreşte în profunzime întâmplările desfăşurate în România, în primul an de după incediul din clubul Colectiv, inclusiv culisele uneia dintre cele mai răsunătoare anchete jurnalistice ale Gazetei Sporturilor - cazul Hexi Pharma.

Sunt imagini dure, cu filmări tulburătoare şi halucinante din spitale. Totul a culminat cu o poveste de la una dintre sursele Gazetei Sporturilor:

„Medicii din spitale le pun oamenilor arşi pânze albe pe faţă, să nu-i mai vadă”

De asemenea, filmul prezintă şi întâmplări din interiorul Ministerului Sănătăţii, condus la vremea respectivă de Vlad Voiculescu.

Colectiv, premiat internaţional

Pelicula a câştigat mai multe premii internaţionale:

  • Cel mai bun documentar în competiţia Internaţională a Festivalului de Film din Zurich
  • Premiul special al juriului la Roche-sur-Yon (Franţa)
  • Premiul audienţei pentru film internaţional la Budapesta
Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • GRIGORE MARIUS GRIGORE MARIUS
    CE PACAT CA, TOTUSI NU E NIMENI VINOVAT, CA TOTUSI NU S-A SCHIMBAT NIMIC. SI TOTUSI, MULTUMIM GSP!

Trimite un comentariu

sus