Skip to main content

Eurovision: 700 de euro pentru un minut pe post, la TVR

 
Eurovision: 700 de euro pentru un minut pe post, la TVR

EUROVISION. 700 de euro pentru un singur minut pe post. Atât ar urma să primească unul dintre prezentatorii de la Eurovision.

Publicitate

Câte minute apare pe TV pentru această sumă: exact un minut!

Cei 700 de euro sunt bugetaţi pentru "onorariu pentru prezentatorul punctelor acordate de România", potrivit documentelor publicate de Libertatea.

Ce va face " prezentatorul punctelor acordate de România": apare un minut, cât prezintă punctele acordate de România pieselor din concurs.

Ce spun oficialii TVR?

"Se pregăteşte mai multe zile"

Contactată de Paginademedia.ro, Liana Stanciu, şefa delegaţiei care va reprezenta România la Eurovision, a declarat că prezentatorul se pregăteşte mai mult pentru acel minut.

"Nu apare doar la acel Live de un minut şi atât. Stă două zile cu echipa, de dimineaţa până seara, vineri - la repetiţii, şi sâmbătă, când are loc o simulare de live", a explicat Liana Stanciu.

Cât despre cei 700 de euro:

"Sumele de acolo sunt, de fapt, o propunere de buget, un "pre-buget". Este posibil să fie şi alte schimbări".

Deocamdată, spune Liana Stanciu, prezentatorul punctelor nu a fost încă ales. În anii trecuţi, cele mai multe prezenţe le-a avut Sonia Argint-Ionescu, colaborator al TVR.

Libertatea a publicat astăzi lista banilor bugetaţi de TVR pentru Eurovision. Câteva sume:

Din Bugetul pentru Selecţia Naţională:

  • 60.000 de euro – închirieri ( LED-uri, sonorizare, lumini, efecte luminoase, marcare, mobilă, grup electrogen şi locaţie)
  • 40.000 de euro – onorarii (juriu, prezentatori, scenarist, artişti, notar)
  • 25.000 de euro – cazare (concurenţi, juriu, artişti, scenarist, prezentatori, echipă)
  • 25.000 de euro – elemente de decor 15.000 de euro – taxă la Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România
  • 7.000 de euro – diurnă echipă TVRl

Din Bugetul pentru Etapa Internaţională:

  • 160.000 de euro – taxă participare Eurovision
  • 48.000 de euro – deplasare Rotterdam (11 persoane TVR plus plus staff artist)
  • 6.000 de euro – cabină comentariu Rotterdam (premieră!)
  • 5.500 de euro – deplasare Rotterdam – 3 persoane ştiri TVR
  • 5.000 de euro – onorarii pentru backing vocal, dansatori
  • 3.500 de euro – şedinţă foto, make-up, păr
  • 2.500 de euro – juriu naţional
  • 700 de euro – onorariu pentru prezentatorul punctelor acordate de România
  • 200 de euro – catering juriu naţional

Mai multe detalii, aici.

VIDEO. Un moment din anii trecuţi cu momentul pentru care acum sunt bugetaţi 700 de euro:


Citeşte şi: FOTO. Buget TVR pentru Eurovision: Aproape jumătate de milion de euro. Cum se împart costurile?



PODCAST. Totul despre Eurovision, cu fondatorul Global. Propunerea TVR a venit în noiembrie. Toate vocile vor fi de la Global


Eurovision, "negociere cu o singură sursă". TVR va lucra cu Global Records pentru alegerea câştigătorului

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Iepurașul care și-a pierdut adresa de email Iepurașul care și-a pierdut adresa de email
    Este discutabilă chestiunea celor 700 de euro.
    Dacă aș fi în locul persoanei desemnate aș veni, aș lua onorariul, și l-as dona unei persoane care are mai multă nevoie de bani decât mine!

    TVR are multe prezentatoare frumoase, de aceea cred că anul acesta ar trebui desemnată o altă persoană, poate cineva din redacția știri, poate o persoană tânără care colaborează cu unul din studiourile teritoriale, sau, de ce nu, una din persoanele care a reprezentat România la Eurovision în anii trecuți.
  • Stroe vasilica Stroe vasilica
    De obicei nu privesc tvr 1,2,3...etc... deci,eurovizion, pentru mine nu exista...putin imi pasa cine concureaza si cine sunt premiantii....ca de obicei,sforarii,gulguteli,laude si cam atat...
  • tanti Leana tanti Leana
    @Vlad Popa
    Ma provoci sa spun lucruri: Dupa cum probabil stii daca lucrezi in TVR in seara transmisiei precum si cu o seara inainte la repetitie sunt de obicei 5 circuite (frecvente pe satelit) pe care tarile intra pe rand in direct cu ESC via EBU Geneva. Tara intra in emisie cu cateva minute inainte de obicei 3 minute, vorbeste 1 minut maxim maximorum si apoi iese din emisie. Se stie exact cand intra si cand iese ca exista coordonare. Cat nu e in emisie poate ii dati si voi un scaun crainicei sa se aseze ca poate cere mai putin. Cat despre show intr-adevar se desfasoara la cadru (nu milisecunda ca suntem in tv, 25 cadre/s) la piese pe baza unu soft numit CuePilot.
    Cu tarile membre EBU + Australia se face o singura repetitie nu mai multe asa cum zici tu (din povesti) cu o seara inainte de fiecare difuzare.
    Poti sa accepti acum ca am habar despre ce se vorbeste aici?
    Problema asa cum a mai zis si Dragos este ca TVR nu are criterii de performanta de niciun fel si desi nu produce program suplimentar in timpul ESC va toca 0.5 milioane EURO in plus si din banii tai.
    In TVR se lucreaza in ture. O pot planifica pe crainica sa vina in tura de ESC.
    Nu face nimic deosebit sa se numeasca onorariu. Pur si simplu isi face treaba. Nu este la locul spectacolului, este la servici in studioul TVR. Nu face deplasare. Cel mult sa-i luati o inghetata ca va vorbi in engleza in loc de romana. Cei 700 EURO sunt doar o gluma pe langa cei 0.5 milioane EURO care nu vor atrage suficienta audienta care sa acopere paguba din banii de publicitate. In termeni economici sunt bani pierduti. Poti sa ne spui cat a costat anul trecut si cat s-a recuperat pe publicitate daca tot cunosti despre fenomen ?
    Cat despre "fenomen muzical de anvergură mondială" in afara de Conchita Wurst care a uimit din alte motive decat muzicale puteti sa-mi spuneti numele castigatorilor (fara sa cautati pe internet ) din ultimii 5 ani si care a fost succesul lor ulterior?

    Tiza mea din epoca apusa era si ea chimist de reputatie mondiala si nu auzise nimeni de ea ...

    Hai sa mai si glumim acum: Puteati sa ziceti si voi ca 700 EURO costa 5 lectii de dictie in limba engleza. (cand eram eu mai tanara dictia asta se chema dezvoltarea vorbirii)


    @tata Floarea
    ma cheama tanti Leana nu tanti leana. Eu ti-am scris numele corect.
  • Vlad Popa Vlad Popa
    @Dragos
    Eurovision e cea mai urmărită competie muzicală din lume, are anual peste 180 de milioane de telespectatori care stau cu sufletul la gură și urmaresc acest concurs. Aici nu mai este vorba despre audiențe cat despre promovarea muzicii românești pe plan internațional. E vorba despre promovarea României. Avem cel mai mic buget din toate țările participante, iar voi veniti si spuneti ca sumele sunt colosale, nu, sunt modeste. Cu acești bani nu se pot realiza show urile cu care Suedia, Rusia, Azerbaijan, Armenia sau chiar si Bulgaria ne a obișnuit în ultimii ani. Dacă nu urmăriți acest fenom nu mai comentați in necunoștință de cauză.
  • Vlad Popa Vlad Popa
    @tanti Leana
    Vorbiti despre ceva de care nu aveti habar. Dacă ați fi urmărit acest fenomen muzical de anvergură mondială ati fi stiut ca spokesperson ul nu sta doar un minut si atat. Acesta in seara Marii finale sta de la începutul prezentării punctelor si pana la sfarsit gata sa intre in direct pentru ca nu de putine ori au existat mici probleme cu conexiunile si s a trecut de la o tara la alta. Ultimul caz a fost la ESC 2015 din Austria. Pe langa asta ESC e un show atat de complex incat se desfășoară foarte multe repetii inainte de transmisiunea live, acolo fiecare moment e planificat la milisecunda. Cu o seară înainte mai precis vineri seara cand este repetiția cea mare a finalei spokesperson-ul îndeplinește aceleași condiții ca in cazul serii de sâmbătă. Aceleași numar de ore de stat în picioare s.a .m.d. Dvs veniți si va dati cu parerea despre ceva ce nu cunoasteti.
  • Dragos Dragos
    Orice salariat care munceste oriunde, trebuie retribuit in functie de performanta, ori TVR-ul in ultimii ani nu cred ca a avut mai mult de 150.000 de telespectatori la Eurovision, deci acea suma cu care o sa fie platita duduita care va fi aleasa, nu se justifica. Cum noi platim TVR-ul indirect (Parlametul aloca o suma TVR-ului, deci tot din buzunarele noastre), mi se pare jenant sa aloci asemenea sume unui concurs care nu mai face audienta de o gramada de ani.
  • tanti Leana tanti Leana
    @tata Floarea
    "Nu apare doar la acel Live de un minut și atât. Stă două zile cu echipa"
    adica sta, nu munceste, Iar cand prezinta nu sta ore suplimentare ci doar un minut, trebuie sa i se plateasca doar un minut suplimentar. Ma mira ca Liana Stanciu care a lucrat majoritar la privat si are o bogata experienta vine cu propunerea asta bugetara.
    @geo cata vreme TVR sunt bugetari putem sa ne punem orice intrebari. TVR are obligatia sa raspunda sau sa motiveze. Sau esti si tu de la TVR?
  • geo geo
    Corect, Tata Floarea.
    700 euro nu mi se pare o sumă mare.
    Faceți un caz din nimic.
  • Tata Floarea Tata Floarea
    tanti leana, dvs spuneti ca daca lucrati undeva trebuie sa faceti si munca suplimentara? in aceasi bani? nu ma mir ca suntem unde suntem. doamna este platita sa apara la tv intre anumite ore. ceea ce face dansa aici se numeste munca in plus si trebuie remunerata!
  • tanti Leana tanti Leana
    Citind comentariile precedente vad ca multi angajati mai are TVR-ul care sa aiba timp sa scrie aici. Sa presupunem ca sunt angajata crainica la TVR. Am un salariu. De ce trebuie sa mai primesc inca 700 EURO in plus cata vreme asta mi-e meseria? Sunt curios cat a costat cea mai scumpa transmisie in direct internationala (pe minut) difuzata vreodata in Romania versus jumatate de milion de EURO TVR pt Eurovision.
  • Petrus Petrus
    Si coafura si imbracaminte, etc. etc. Invidiosilor! ;)
  • Criticul muzical Criticul muzical
    Prin interzicerea participării altor artiști, Liana Stanciu a făcut ceva pe performanțele lui Trăistariu, Seling sau Luminița Anghel din anii trecuți.
  • Vlad Popa Vlad Popa
    Deja se exagerează foarte mult. Eurovision e cel mai urmărit concurs de televiziune din lume. Sunt foarte multi susținători "fanatici" in Romania care urmăresc cu sufletul la gură acest fenomen. Banii nu sunt o risipă Asa cum zic asa numiti "jurnalisti" de la Libertatea. Cat despre buget e unul modest poate chiar cel mai mic din cadru ESC. La Eurovision totul costa, fiecare element de show costa bani in plus in afara de taxa de participare. Momentul prezentării punctelor din fiecare țară acordate de către un juriu de specialitate nu presupune doar un minut de munca. Sunt 2 repetii mari inainte de finală cand spokesperson-ul trebuie sa asiste la acestea. Se exagerează enorm pe acest subiect. Cum am mai spus bugetul e unul modest poate chiar cel mai mic din cadrul ESC. Dar vin niste jurnaliști de 2 lei care n au urmărit în viața lor aceasta competie internațională si isi permit sa comenteze pe baza acestui subiect doar pentru a crea vâlvă. Fotbalul si alte campionate sportive sunt binevenite insa Eurovision ul e o tradiție în România, tradiție ce trebuie respectată.
  • F F
    Asa si? Asta este problema? Sunt vedete care iau sume uriase pentru reclame de cateva secunde. Chestiile astea nu se masoara in secunde. E un minut pe post pentru ca atat este in program..
  • dan petrea dan petrea
    Eu cred ca prezentatoarea ideala ar fi chiar doamna Gradea. Poate in duet cu dl. Georgica Severin. Au fost antologici la Cerbul de Aur. Daca ei nu vor, poate se sacritica Smaranda Vornicu.E si telegenică,are și o voce de aur.

Trimite un comentariu

sus