Skip to main content

Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariştilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acţiona onest în interes public”

 
Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariştilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acţiona onest în interes public”

VIDEO. „Jurnalismul este o meserie care se leagă de interesul public. Este vocea celui oropsit din societate. Nu mai poti vorbi în numele celui oropsit, când tu eşti într-un grup privilegiat”, spune Ioana Avădani, CJI, în legătură cu proiectul de lege care ar urma să scutească jurnaliştii de plata impozitului pe profit.

Publicitate

„Legea defineşte greşit meseria de jurnalist”, punctează aceasta.

Discuţia cu Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent, este al treilea dintr-o serie pe tema zilei: scutirea de impozit pe venit a jurnaliştilor. Cine câştigă? Ce efecte are? Ajută?

Au mai fost interviuri cu Dan Tăpălagă, de la G4Media şi Lucian Romaşcanu, de la PSD.

Idei din discuţia cu Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent:

  • Jurnalismul este o meserie care se leagă de interesul public. Este vocea celui oropsit din societate. Nu mai poti vorbi în numele celui oropsit, când tu eşti într-un grup privilegiat.
  • Scutirea de impozit este un privilegiu.
  • Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acţiona onest în interes public.
  • Legea defineşte greşit meseria de jurnalist.
  • Impozitul pe venit se taxează la persoană, nu la instituţie. Nu văd cum ar fi afectate pozitiv companiile cu angajaţi mulţi.
  • Proiectul legislativ are avize negative pe toată linia, inclusiv de la Comisia Buget-Finanţe şi de la Comisia de Muncă.

VIDEO. Ioana Avadani: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acţiona onest în interes public”

Citeşte şi: VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliştii” - Lucian Romaşcanu, Senator PSD. Intenţii legate de impozitarea Google şi Facebook


Citeşte şi: VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 şi România TV, nu redacţiile mici”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • T. T.
    Cu un pic de cinism: de când practicarea divertismentului (că jurnalism nu este) poate fi privilegiată prin taxare preferențială? Care jurnalism?

Trimite un comentariu

sus