Skip to main content

Publicul şi Vulpiţa: „Opriţi circul! Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare”. Din reclamaţiile telespectatorilor

 
Publicul şi Vulpiţa: „Opriţi circul! Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare”. Din reclamaţiile telespectatorilor

Îşi bat joc de invitaţi”, „promovează o viaţă de desfrâu, ipostaze sexuale”, „incredibil cum ignoranţa, lenea, trădarea, înşelătoria, prostia, minciuna şi avortul sunt prezentate la televizor ca şi modele de urmat”.

Publicitate

"E o telenovelă". Aşa a explicat un om din Antena 1 "serialul" Vulpiţa, în faţa CNA. Dar ce a înţeles publicul din serialul cu Veronica şi Viorel Stegaru? Un serial cu acuzaţii de viol, multiple relaţii ale "Vulpiţei", certuri cu soacra şi multe alte detalii.

Aveţi mai jos ce au reclamat cei care au văzut emisiunea. Pentru că a plouat cu sesizări la CNA. Au fost zeci de reclamaţii pentru „telenovela” Vulpiţa, pe care Antena 1 o rostogoleşte de o lună la Acces Direct, cu Mirela Vaida gazdă în studio.

Cazul prezentat pe larg, cu cele mai intime detalii, a fost aspru criticat de unii telespectatori. De ce? Pentru că, au spus telespectatorii, cei doi soţi, persoane simple, de la ţară, sunt umiliţi şi înjosiţi de realizatorii emisiunii.

Sincer vă transmit, nu ştiu dacă se încalcă vreo lege a audiovizualului, însă ceea ce se transmite astăzi la TV nu este deloc în regulă. Nu este posibil ca prezentatori de emisiune să îşi bată joc de persoane aparent având probleme de natură psihică.

Nu este normal ca un prezentator să supună şi să îşi bată joc de invitaţi într-un asemenea fel, nu este normal să se promoveze un asemenea caz, cu atât mai mult la o asemenea oră.

Ce învaţă copiii României din această emisiune?”, spune una dintre reclamaţiile primite de forul audiovizual.

„Sunt absolut oripila cum se poate ca în România la ora 17:00 (data 27.01.2020) să se difuzeze un asemenea comportament iresponsabil. Postul promovează de mai bine de 2 săptămâni, doi părinţi asistaţi social cu un copil de 2 ani „uitat” la bunici.

În loc să se sesizeze Protecţia Copilului şi să încerce să îi îndrume spre un comportament responsabil pe părinţi, postul Antena 1, respectiv emisiunea Acces Direct promovează o viaţă de desfrâu, ipostaze sexuale, manele, incultură şi lista poate continua”, spune o altă sesizare.

Amintim că acest caz a început să fie discutat deja de CNA, însă nu a fost luată încă o decizie, întrucât nu s-a terminat de vizionat numeroasele ediţii reclamate.

Membrii au audiat doi reprezentanţi ai Antenei 1, pe Cristian Ionescu, coordonatorul echipei care se ocupă inclusiv de Acces Direct, şi pe Norina Ionescu, reprezentantul juridic al grupului (discuţiile pe larg, AICI).

Prezentăm în continuare textul unora dintre reclamaţiile primite de CNA, în ultima lună, pentru emisiunea Acces Direct

  • Vreau să sesizez că această emisiune promovează în mod repetat în prostituţia, concubinajul, prostia, limbaj vulgar, în subiectele emisiunii legate de Viorel şi Veronica şi vacerea reclamelor unor pensiuni (cu perdea) în afara orelor de reclamă.

Nu se poate ca în cursul acestor ore când se uită şi copii la televizor să vadă cum se promovează prostituţia cu n... amanţi. Vă rog în numele unui părinte să luaţi măsuri şi să puneţi stop acestui subiect penibil şi josnic. Ce să creadă străinii care se uită la tv că suntem un popor de curve.!.

  • Emisiune degradantă, vulgară, batjocoritoare la adresa demnităţii umane.
  • Vă rog să luaţi act de această sesizare! Emisiunea cu „vulpiţa” de la Antena 1 nu face altceva decât să înjosească naţia Română din cauza a 2 persoane analfabete!

Prin promovarea analfabetismului şi a prostiei la un post de televiziune naţională precum este Antena 1 ...dumneavoastră daţi dovadă de toleranţă la cele menţionate mai sus! Ca cetăţean al României, cer să luaţi act şi să opriţi emisiunea!

  • Transmiterea repetată a unor subiecte de ceartă continuă reprezentate de infidelitate limbaj licenţios şi calomnii. Protagoniştii până la difuzarea lor pe micile ecrane erau nişte necunoscuţi ce reprezentau viaţa omului incult ce trăieşte viaţa la ţară.
  • Bună ziua! Cum este posibil ca această emisiune să funcţioneze într-un interval orar în care majoritatea cetăţenilor doresc să vadă emisiuni calitative!

În schimb această emisiune s-a degradat în ultimul timp foarte mult, lucru ce mă intrigă şi mă face să spun că promovăm incultura, lipsa de profesionalism în mass-media! (...)

  • Bună ziua! Sunt absolut oripilat cum se poate ca în România la ora 17:00 (data 27.01.2020) să se difuzeze un asemenea comportament iresponsabil. Postul promovează de mai bine de 2 săptămâni, doi părinţi asistaţi social cu un copil de 2 ani „uitat” la bunici.

În loc să se sesizeze Protecţia Copilului şi să încerce să îi îndrume spre un comportament responsabil pe părinţi, postul Antena 1, respectiv emisiunea Acces Direct promovează o viaţă de desfrâu, ipostaze sexuale, manele, incultură şi lista poate continua.

Sper ca Dvs ca instituţie să luaţi în serios datoria şi responsabilitatea de a filtra şi sancţiona informaţia care ajunge la cetăţeni pentru ca asemenea comportamente antisociale şi nesănătoase să nu mai fie promovate.

  • Scriu această petiţie întrucât sunt siderată de ceea ce această emisiune abjectă poate să prezinte publicului prin emisiunile realizate. Este incredibil cum ignoranţa, lenea, trădarea, înşelătoria, prostia, minciuna şi avortul sunt prezentate la televizor ca şi modele de urmat.

Îmi doresc din suflet să analizaţi această emisiune şi să interziceţi toate aceste nonvalori pe micul ecran. Este prima dată când fac o sesizare, dar cred că este suficient ceea ce am văzut la această emisiune în ultimele zile când doi asistaţi sociali au făcut circ la televizor printr-o regie penibilă şi de prost gust, ajungând ca, în final, să fie ridicaţi la rang de vedetă.

Cum puteţi permite aşa ceva? Cum de nu a fost luată nicio măsură împotriva acestei emisiuni? Aştept cu nerăbdare răspunsul dumneavoastră. Vă mulţumesc!

  • Cazul Viorel şi Veronica. Cum puteţi permite bătaia de joc la adresa acestor nefericiţi?
  • Consider că în această emisiune, prezentatoarea împreună cu invitaţii dânsei nu fac altceva decât să umilească şi să pună într-o situaţie penibilă pe cei 2 invitaţi în emisiune doar pentru audienţa emisiunii.

Ceea ce această emisiune difuzează la televizor de câteva zile este de toată jena. Nimic informaţional, nimic interesant, nimic bun. (…)

  • Este aberant faptul că îşi bat joc de vulpiţa şi Viorel o ţin într-una de două săptămâni. Doar pentru simplul fapt că aceşti oameni sunt mai puţin dezvoltaţi mintal chipurile vor sa ii ajute dar nu aşa cum fac ei va rog faceţi ceva în privinţa asta. (…)

Dacă vreau să ii ajute trebuia să îi ducă la un medic să îi consilieze nu aşa cum fac ei şi mulţi manelişti îşi bat joc de ei.

Nu ştiu exact la ce oră se difuzează pentru că nu mă uit din cauza că văd cum îi defăimează pe aceşti oamenii indiferent cum sunt nu trebuie să facă cea ce fac ei e clar că ea este învăţat ce să zică pentru că se uită mereu în culise să ceară aprobarea se simte că nu e ea.

  • Ţin să aduc la cunoştinţă că s-au depăşit limitele decenţei. Emisiunea are un nivel slab. Nu avem ce învăţa de la Mirela Vaida, prezentatoarea emisiunii. Ultimul caz „vulpiţă şi Viorel” a întrecut orice limita.

Doi tineri needucaţi cu probleme, din mediul rural sunt chemaţi in platou pentru a ridica forţat audienţa emisiunii. Două persoane cu probleme, denigrate în primul rând ar trebui ajutate în alt fel.

Nu este o emisiune educativă. Totuşi cetăţenii plătesc pentru a vedea emisiuni mai interesante decât ceea ce li se prezintă…

  • În intervalul 13-31.01.2020, în toate ediţiile emisiunii Acces Direct, de la postul Antena 1, moderată de Mirela Vaida, s-a discutat faptul că o tânără ar fi fost violată şi apoi s-a dovedit faptul că nu ar fi avut loc nici un viol.

Doresc să vă înştiinţez că în toate emisiune difuzate în perioada luni-vineri, începând din 13.01.2020, până în 30.01.2020, s-a dezbătut acest caz. Timp de 21 de zile.

Prin acest caz s-a încercat expunerea unor oameni cu o lipsă cruntă de educaţie, profitând de acest aspect. S-a promovat în mod constant acest subiect, prin diverse tertipuri de promovare, prin scoaterea acestora din anonimat, ducându-i în diferite locaţii pentru a profita de incultura şi promovarea acestei lipse de educaţie. (...)

Dacă acest caz este real, şi nu o figuraţie, consider că ar trebui difuzat la o altă oră, nicidecum în prime-time, deoarece o astfel de emisiune nu aduce nici un beneficiu telespectatorilor, prin dansuri lascive, promovarea inculturii, şi susţinerea în mod constant, 3 săptămâni a acestor persoane care îşi neglijează întru totul copilul. Ba chiar fiind şi asistaţi social.

Dacă este o figuraţie, atunci ar trebui specificat acest aspect. Această emisiune care este de divertisment, reality show, ar trebui atent supravegheată la ceea se promovează.

Cazurile sociale reprezintă cu totul altceva decât la cum se distrează un asistat social în club pe manele sau cum se bate cu socrii, părinţii etc.

Lucruri care nu ar trebui difuzate la televizor, la o oră de vârf. Solicit în mod expres revizuirea ediţiilor din intervalul 13-30.01.2020, respectiv sancţionarea trustului cu privire la ceea ce se promovează.

Posibil ca ediţiile să continue, ultima nefiind în 30.01.2020. În speranţa luării unei măsuri cu privire la cele semnalate, vă mulţumesc.

  • Vă rog să nu consideraţi cum se spune, de ce nu schimbi canalul???, eu plătesc toate canalele, trăiesc într-o ţară civilizată, normală (...)
  • (…) Vă scriu în legătură cu emisiunea Acces Direct, de aproape 3 săptămâni o lungesc cu emisiunea cu Veronica şi Viorel Stegaru, vă rog să luaţi măsuri e mediu defavorabil dezvoltării lor.

Prea mult îşi bat joc de ei, prea mult îi fac să se simtă prost, îi umilesc. Vă rog poate reuşiţi să luaţi măsuri asupra acestei emisiuni.

  • Opriţi vă rog circul de la acces direct cu Vulpita si Viorel.
  • Intreaga emisiune este o bataie de joc la adresa populatiei! O adevarata dovada a promovarii mediocritaii si nebuniei (psihozei), prin subiectul celor doua personaje: vulpita si sotul dansei.

Solicit respectuos sanctionarea acestui post si scoaterea de urgenta a acestui subiect mediocru din emisiune.

  • Consider ca in cadrul acestei emisiuni se incalca flagrant cel putin art. 30 si 31 din decizia nr. 220 din 24 februarie 2011. Nu doar in emisiunea din data de 31 ianuarie sunt invitati oameni mai putin educati, cu pregatire precara, de care se rade in direct.

Consider ca aceasta emisiune este o jignire pentru toti urmaritorii si are un impact negativ atat asupra adultilor, dar mai cu seama asupra copiilor in cazul in care se uita la asemenea dezbateri de circ. Sunt extrem de uimita ca primeste licenta de difuzare.

  • Mi se pare o aberaţie sa permiteti acest gen de shou să-şi bate joc de oameni sa-i umilească in halul asta de 3 săptămâni (...). Vă rog din toata inima sa faceţi ceva şi sa nu mai permiţi asemenea bataie de joc de niste oameni care din pacate nu au facultăţile mintale.
  • (…) cu privire la emisiunea Acces Direct, cazul Vulpiţa. Sincer vă transmit, nu ştiu dacă se încalcă vreo lege a audiovizualului, însă ceea ce se transmite astăzi la TV nu este deloc în regulă. Nu este posibil ca prezentatori de emisiune să îşi bată joc de persoane aparent având probleme de natură psihică.

Nu este normal ca un prezentator să supună şi să îşi bată joc de invitaţi într-un asemenea fel, nu este normal să se promoveze un asemenea caz, cu atât mai mult la o asemenea oră.

Ce învaţă copiii României din această emisiune?

  • Vă rugăm să vă sesizaţi în legătură cu emisiunea de la postul Antena 1, Acces direct. În cadrul acestei emisiuni se difuzează lucruri atât de intime din viaţa unor oameni foarte săraci şi needucaţi.

Atât prezentatorul emisiunii, cât şi persoanele invitate să discute despre aceşti oameni ajung să le vorbească foarte urât. Un om trebuie consiliat, nu chemat la emisiunea sa "îţi baţi joc de ei", să îi denigrezi.

În emisiunea de astăzi, 24 ianuarie, Veronica şi Viorel, oameni simpli, chemaţi în emisiune să îşi rezolve anumite probleme, sunt denigraţi, pentru creşterea rating-ului. Vă rugăm să apăraţi drepturile acestor oameni simpli.

Citeşte şi:

Telenovela „Vulpiţa” de la Acces Direct, episodul CNA. „Să nu vă gândiţi nicio secundă ce fel de modele aduceţi în faţa tinerilor, mi se pare incredibil”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Dan Dan
    Oameni cărora nu le place munca,nu au nici bun simt,lăsați-i sa se ducă la munca sa-și Cistige existententa și singuri nu pe spatele altora. Rușine . Unde ești tu ***
  • Reed ht Reed ht
    Vai de asa ziși jurnalisti
  • Vali Vali
    De ce dati bani unor lenesi, profitori cum sunt acest cuplu pe care il promovati ? de ce le cumparati in fiecare zi imbracaminte, incaltaminte so late acesorii, la care un om care lucreaza pentru un salariul decent nici nu viseaza? le faceti coafura, le dati mancare acestor oameni care sfideaza bunul simt, le-ati gasit casa... Doamne ce bataie de joc la adresa noastra. Sunt oameni care merita sa aiba un acoperis deasupra capului iar TU ANTENA iti bati joc trasmitand aceasta emisiune. Atat de disperati sunteti dupa audienta? Dna Vaida iti plang de mila atat stii atat faci, mi-ar fi rusine sa particip la aceasta emisiune, desi ai invitati cu pretentii
  • Dănuța Dănuța
    Eu am făcut sesizare la CNA și chiar am îndemnat pe toată lumea s-o facă. Nu asta dorim să vizionăm la tv. Nu trebuie să schimb canalul, trebuie să avem puțină demnitate și bun simț . Voi cere să-mi scoată Antenele si KanalD din grila abonamentului.
  • Marian Marian
    Prost s-a aparat Antena 1 :). Rolul televiziunii nu e sa educe sau sa faca propaganda. Rolul ei e sa faca profit...ca oricare alt business / adica expunere, audienta si bani din publicitate. Parintele este efectiv raspunzator ptr copilul sau ...pe ce canal tv se uita sau daca se uita la tv, ce optiuni culinare are sau ce educatie are. Televiziunea nu tine loc de scoala...A sanctiona un subiect de expunere, ce reprezinta atat de mult interes ptr societate, este pura CENZURA. Nu cred ca este inceput de emisiune in care prezentatoarea sa nu spuna ca acestea nu sunt modele de urmat. Pai daca cenzurezi deschierea unor comportamente...pai hai sa cenzuram si stirile despre omoruri, violuri si alte comportamente, de la ora 19, ce nici macar nu au AP-ul pe ele. Hai sa terminam cu ipocrizia, si sa privim cam ce monstru a devenit CNA-ulul, si cum eseueaza spre ex sa vada cum spre ex Antena 3 face partizanat politic, desi s-a declarat post de stiri. Pai daca CNA a devenit o instanta morala, de ce propaganda politica nu este la fel de sanctionata precum spre ex nimfomania vulpitei? Mie unul personal mi s-a facut greata de felul in care membrii CNA au inteles menirea lor acolo...se cred niste dumnezei ai moralitatii, si aplica subiectiv o lege. Sper din tot sufletul ca postul TV sa conteste amenda in instanta si sa le dea peste nas cu sentinta judecatoreasca. Cenzura, de orice natura este ea, e periculoasa. Intre timp, va rog sa va aduceti aminte ca exista o telecomanda...si ca suntem 100% raspunzatori ptr educatia copiilor.
  • i i
    Petiție online contra Acces Direct
    https://www.petitieonline.com/petitie_pentru_interzicerea_emisiunii_acces_direct?u=4386565
  • jk jk
    Vad multe comentarii legate de acest subiect in care vinovatul principal e Mirela Vaida
    Ei bine,NU e neapărat vinovată, pentru ca simt ca e pusă sa faca asta ca sa isi ia banii.Are 3 copii acasa,e cumva de inteles
    Dacă e de înjurat, pe bună dreptate e a acelor sefuleti din A1 care gandesc si pun pe altii sa faca asta
    Si in plus,le dau totusi putin dreptate,la faza cu "celelalte televiziuni la 17"
    Nu ma leg neapărat de știrile de pe pro de la 5,ci in special de Cazul Caracal si de prostia dragostei
    CNA ar trebui să se ocupe si de ăstia, nu numai de Acces Direct, si in toate cele 3 cazuri, emisiuni sa se dea amenzi drastice dreptatite
    Poate asa se vor liniști.Sau macar va fi speranta asta
    Pentru ca am auzit de la cineva ca vai CNA-ul cam nu prea are ce sa faca
    E nu,trebuie doar sa caute, nu sa se bazeze doar pe cateva reclamatii
  • Costandache valica Costandache valica
    Nenultumirea este ca noi abonați plătim un abonament în care sant incluse toate posturile tv ca cetățenii avem dreptul prin lege ca și televiziunile sa respecte lega se promovează de o luna de zile minciuna, sex , amenințări cu bătaie, amenințări ca dau foc la casa parinteasca, viol, rapire, iar ce e mai grav după ce nu muncesc nicăieri sant plimbați prin cluburi, munte ,parlament Romanie eu dacă nu-mi plătesc abonamentu nu va veni Fam Stegaru sa_l achite, cei de la Acees direct poate sa-i duca și la Papa de la Roma pe vulpoi idar sa încurajeze asfel de comportament nu este corect fata de cei muncesc din greu sa-si achite taxele catre stat din aceasta emisiune reiese ca e mai bine sa faci cum procedează soții Stegaru ca prin minciuna poți ajunge vedeta și nu mai trbuie sa ai serviciu ca poți primi totul moca
  • jk jk
    Aparent aseara am văzut subiectul la România TV
    Si ziceau vai ca mizeriile alea au ajuns în Parlament și ca de o lună furnizeaza mizerii
    Dar na,ei de jumate de an dau mizerii nelimitate din cazul Caracal
    Deci,Cine e (mai) mizerie in povestea asta?
  • fan vulpita fan vulpita
    Daca vulpita intra in politica o votez )) asa cum este ea, este mult mai cinstita decat vulpitele care au guvernat aceasta tara in ultimii 30 de ani
  • Dragos Dragos
    Treaba e destul de simpla: asa popor, asa emisiuni! Stiu, suna dur, dar daca poporul asta ar lua atitudine, aceste emisiuni nu ar avea loc in grilele niciunui post tv, dar cum audienta dicteaza, vor face asta, indiferent cat de "indignati" vor fi unii. Sa nu uitam un alt aspect: CNA-ul este mult prea bland cu astfel de emisiuni. Daca mai traia Ralu Filip (fost presedinte CNA ultrainjurat cat a trait), nu cred ca vedeam asa ceva.
  • Lica Lica
    La puterea dragostei la fel se promoveaza *** si desfrau asta fac televiziunile in ziua de azi ,dar din pacate asta place la public
  • Lica Lica
    Toate emisiunile care se difuzeaza la tv sant de *** gen vulpita,puterea dragostei etc dar trist e ca au audienta
  • D D
    Iar Antena 1 sufera in prime-time. Uneori si pe locul 3 la comercial...
  • Andreea Andreea
    Degeaba cereti ajutorul CNA, problema este alta. Breasla jurnalistilor nu are criterii, oricine este jurnalist. Maine-poimaine o vom vedea pe Mirela Vaida prezentatoare de stiri. Acesti oameni ca Vaida vor fi luati de buni peste un an-doi.

Trimite un comentariu

sus