Skip to main content

VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliştii” - Lucian Romaşcanu, Senator PSD. Intenţii legate de impozitarea Google şi Facebook

 
VIDEO. „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliştii” - Lucian Romaşcanu, Senator PSD. Intenţii legate de impozitarea Google şi Facebook

VIDEO. „Dorim să sprijinim jurnaliştii, care au o meserie foarte lovită de nişte decizii politice greşite”, spune Lucian Romaşcanu, Senator PSD, în legătură cu proiectul de lege care ar urma să scutească jurnaliştii de plata impozitului pe profit.

Publicitate

Politicianul consideră că masura adoptată de Camera Deputaţilor, ieri, este una care aduce beneficii „breslei jurnaliştilor”.

Romaşcanu vorbeşte şi de viitoare măsuri legate de impozitarea în România a marilor jucători globali Google şi Facebook.

Într-un dialog cu Petrişor Obae, editorul Paginademedia.ro, Romaşcanu spune că:

„Scutirea de impozit a jurnaliştilor e prima măsură care să ajute presa. Ne gândim la măsuri legate de marii jucători online globali în România", spune acesta.

Discuţia cu Lucian Romaşcanu este a doua, dintr-o serie pe tema zilei: scutirea de impozit pe venit a jurnaliştilor. Cine câştigă? Ce efecte are? Ajută?

A fost jurnalistul Dan Tăpălagă, de la G4Media. Urmează Ioana Avadani, de la Centrul pentru Jurnalism Independent.

Idei din discuţia cu Lucian Romaşcanu, Senator PSD:

  • Dorim să sprijinim jurnaliştii, care au o meserie foarte lovită de nişte decizii politice greşite - ca privatizarea Rodipet.
  • Este o primă decizie de a veni în sprijinul presei. Ne gândim la măsuri legate de marii jucătorii globali în România.
  • Legea înseamnă o creştere 10% a salarilor jurnaliştilor. Este o creştere importantă.
  • Nu mai există organisme colective care să ajute jurnaliştii. Există probleme în interiorul breslei
  • Am tot respectul pentru jurnaliştii importanţi care au criticat această lege, dar nu eu nu cred că este un privilegiu. Ei sunt jurnalişti de succes, pentru ei lucrurile acestea nu sunt importante. Contează această lege pentru jurnaliştii care trag zi-lumină în redacţii.
  • Nu poate nimeni să acuze Parlamentul că a încercat mituirea breslei. Este o măsură de stânga. Credem că ceea ce face e corect.

VIDEO. Lucian Romaşcanu: „Eu nu cred că este un privilegiu. Dorim să sprijinim jurnaliştii”

Citeşte şi: VIDEO. Tăpălagă: „Scutirea de impozit a jurnalistilor ajuta televiziunile mari, ca Antena 3 şi România TV, nu redacţiile mici”


Citeşte şi: Ioana Avădani, CJI, despre scutirea ziariştilor de impozit: „Legea anulează capacitatea jurnalistului de a mai acţiona onest în interes public”

Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Reporter Reporter
    Nu-s fanul privilegiilor, cred că meseria de jurnalist e la fel de importantă ca oricare alta. Cu toții- ăștia care suntem sănătoși - trebuie să fim egali în fața legii. E dreptul unor colegi (celebri) să protesteze împotriva reducerii cu 10% a impozitului pe venit. Nu am văzut însă pe nimeni să se indigneze contra abuzurilor din redacții: ore și zile suplimentare neplătite, contracte DDA (care ar trebui să fie de muncă) prin care statul e fentat grosolan la impozite și oamenii n-au protecție la șomaj și li se topesc din vechime/ anii de pensie, publicitate direcționată pe prietenii etc. Despre toate acestea tac toti marii deontologi.

Trimite un comentariu

sus